Ако има пробвали - моля да споделите. Колко сол на кг. зеле да сложа, колко се изчаква преди да се стерилизира, колко време се стерилизира. Бурканите ще са от 1.750 л.
И изобщо ще стане ли нещо?
По правило солта се слага според количеството на водата, а не според зелето. Една рецепта от преди години - 40гр. сол/1 литър вода. Но на мен ми е малко по-солено, обичам да пия и зелевата чорба. Аз слагам около 3 кг морска сол на 100 литра вода ( т.е. 30гр./1 литър вода) . Правя зелето в бидон, а после го режа. Направи го в голям съд, с претакане, а после режи и слагай в буркани. Може да разтвориш предварително солта, за да не стане много в някои части, ако я насипваш - примерно - 300 гр. ( около 1/3 пакт в кофа от 10 литра). Ползвай морска сол.
Сложи 20 гр. сол на литър вода. Става чудна чорбичка . Аз си я слагам в кипнала вода , да се разтвори каменната сол .
И сложи на топло. Остъклена тераса например или до печката. .
С 40 гр , няма да втаса.
През лятото ставаше за 5 дни на слънце.
В киселото зеле има витамин К2 . То даже не е витамин ами някакъв хормон ли казаха . Той е необходим за усвояване на витамин Д .
Казаха и кисела туршия ама от натурално вкисване , а не със оцет .
И си претачам . Сложих си канелки на бидончетата . Опитвах с маркучета , ама не става при мен .
Зелето ми закъснява.