За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 8-а тема

  • 54 465
  • 768
# 75
shadow13, приятелка пържи лятно време тиквички, имат в градината, слага ги в пликчета и във фризера. Хубави са, яла съм ги овкусени с чесън, магданоз, оцет май....Все се каня и аз да пробвам и все нещо се заплесвам. То вече целогодишно ги има по магазините, но летните от домашната градина са си други.
Не стават ли размити, след като се размразят?
Искам да ги изпържа, както и патладжаните за да мога да готвя с тях зимата - мусака от патладжани, запеканка със сирене, тиквички в мляко....
Не ми трябват за кьопоолу или гювеч.
Виж целия пост
# 76
пържените не се размиват.
нещо като разликата между замразени нарязани картофи и замразени бланширани картофи.
мисля, че е заради заместването на водата в зеленчука с олио, но не съм специалист.
Виж целия пост
# 77
Верно, че зимата ги ядох и ми се сториха нормални и вкусни, в никакъв случай размити. Иначе моят опит е със замразени на кръгчета и на кубчета тиквички, с идеята да ги пържа след размразяване, а кубчетата за супи и манджи да ползвам. С кубчетата всичко беше наред, с кръгчетата за пържене провал, ставаха някак гумени и хич не ми приличаха на пържена тиквичка. Та слагам във фризера на кубчета и, както писах, все се каня да изпържа и замразя лятото. А дано го направя най-сетне това лято, да издрапаме само от короната. Simple Smile
Виж целия пост
# 78
Аз прибирам във фризера в кутии от сладолед запечени тиквички или патладжани. Нарязвам тиквичката напреко на три, а след това всяка третинка по дължина на около 1 см, не ги правя на кръгчета, за да ми е по-лесно подреждането в тавата. Нареждам нарязаните тиквички / патладжани, потопени в брашно на 1 ред върху домакинска хартия, постлана в тавата. Посолявам и поливам с тънка струйка олио само върху тиквичките. Пека по две тави наведнъж, като по някое време им разменям местата на 180- 200 градуса, обръщам по веднъж тиквичките, за да хванат коричка и от двете страни. Стават бавно, но поемат много по-малко олио, хрупкави и вкусни са. Така приготвени ги ядем и лятото и зимата. Мисля, че ще бъдат и подходяща заготовка за ястията, които искате да направите.
Виж целия пост
# 79
Здравейте,
Купих си уж 40мл бурканчета (аз имам предостатъчно от 30мл и търсех нещо около 50-60мл но не открих за цена под 1лв) за хранителна-търговска цел.
 Взех един пакет и днес отварям и гледам, че са почти като тези които имам...
Взех мерителен цилиндър и 40мл идва на 1мм от ръба на преливане?! Според вас как трябва да се оценява обема на буркан? Чувствам се подведен, а взех 20 бр. Смятам да правя рекламация.

 Аз мисля че е до първия ръб (даже под него) (ляво) е стандарта.
 
Скрит текст:
Някой ако знае къде се продават ~ 50-60мл (10тина бройки, ми трябват) ?
Виж целия пост
# 80
може ли да са объркали в склада/магазина и да са изпратили по-малки?
тези виждал ли си? https://www.burkani.bg/malki-burkancheta/staklen-burkan-za-krem-70ml
може да се сметне обема на цилиндъра и като знаеш, че куб. см = мл е лесно.
Виж целия пост
# 81
може ли да са объркали в склада/магазина и да са изпратили по-малки?
тези виждал ли си? https://www.burkani.bg/malki-burkancheta/staklen-burkan-za-krem-70ml
може да се сметне обема на цилиндъра и като знаеш, че куб. см = мл е лесно.
Едва ли, продават 2 модела... А това с цилиндъра не знам за какво го спомена?
Ако дойдат да си ги вземат (по 40ст са, ама няма какво да ги правя толкова) - ще ги върна, макар че посочените от теб идват на левче с капака, но са удобни за кремове, което обмислях дали да правя - ще ги питам в тоя сайт дали са 70 или реални 50мл...
Виж целия пост
# 82
бурканчетата най-общо са цилиндър и може да им се сметне обема.
за тези, които ти предложих: при диаметър 6 см и височина 3 см обема е около 84 куб. см, което е 84 мл Simple Smile
вземаш предвид, че това е общия обем и като махнеш стъклото в него ще ти останат около 70, колкото те са декларирали.
а ти ги предложих, защото са от стъкло и би трябвало да стават за хранителни цели.
какви са размерите на тези, които ще връщаш?
от дъното до резбата и диаметъра на дъното.
Виж целия пост
# 83
Доста груба сметка, няма как да знаеш стъклото колко е дебело...
Неслучайно съм написал, че съм ги определил с цилиндър (мерителен от 50мл, с точност 1мл.), ако мислиш, че със сметки от 5 клас ще го определиш по точно... Еле този от сайта... с точност 1мл Grinning Stuck Out Tongue Winking Eye просто в този малък порядък имат значение 10мл, дори 5. + това дъното никога не е плоско.

Иначе въпроса ми беше дали са ме подивели, сз не съм виждал досега нещо в магазин налято до капачката.
Виж целия пост
# 84
може би можеш да идеш на място и да си премериш Simple Smile
Виж целия пост
# 85
С мисъл за зимата. Само кулинарна Simple Smile
Виж целия пост
# 86
Сироп от трънбъз
Виж целия пост
# 87
Днес и ние брахме цветове и вече са завити да спят под вода Simple Smile
Виж целия пост
# 88
Ще се радвам да споделите рецептите си за белият бъз. Искам да направя сироп за пиене през лятото и нешо за имунитет на децата.
Виж целия пост
# 89
Скрит текст:
Ще се радвам да споделите рецептите си за белият бъз. Искам да направя сироп за пиене през лятото и нешо за имунитет на децата.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_17.html

За имунитет ще Ви предложа тези две рецерти

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/04/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/11/blog-post.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия