"Златни картофки" - любимите ми!

  • 67 749
  • 285
# 105
Вчера правих златните картовки и станаха супер!Това ми е първата рецепта от форума!  chef
Виж целия пост
# 106
И аз хапвам такива картофи,нарязани на плумесеци,но по дебели,че да са мекички,не слагам лук,а за екстра може като са готови да се разбърка 1 яйце вътре и стават супер.Като ги извадя от тигана в съда ги завивам с найлоново пликче и така стват супер меки Peace
Виж целия пост
# 107
Май само аз съм с вързани ръце! Embarassed Кажете ми къде бъркам!  Rolling EyesНаправих картофките, но те слепнаха едно за друго, после се разпокъсаха и стана една месаница от картофи! Embarassed Вкусни бяха, ама при тоя им вид някак ни убягваше вкуснотията им!
Виж целия пост
# 108
irka,
моите наблюдения са, че това се случва когато първоначално си ги разбъркала прекалено рано.
По принцип тези картофки са си леко слепнали, но стават на каша, ако ги разбъркаш преди да хванат лека коричка отдолу.
Преди да ги разбъркам за пръв път, аз ги повдигам лекичко в единия край и започвам да ги бъркам чак, когато са леко зачервени отдолу.
 И то не е точно разбъркване, а по-скоро ми прилича на обръщане на палачинка.
И не се отчайвай, някои сортове картофи не стават за пържене и по принцип си стават на каша - може да си попаднала на такива.
Пробвай пак - опитът учи.
Успех!

Виж целия пост
# 109
Ирка,аз съм ги правила два пъти до  сега, но първия път ги направих в обикновен тиган и резултата беше подобен на твоя. Втория път в тефлонов и трябва да ти кажа, че се получи нещо страхотно и като външен вид и като вкус.

Вивиан, пататника няма нищо общо с тези картофи, при него картофите са настъргани и се слагат много подправки, сирене, както и кори Peace



Виж целия пост
# 110
Да, тефлоновия тиган също е от значение и е за препоръчване.
Виж целия пост
# 111
Много вкусни изглеждат!Ще ги направя още довечера.  chef
Виж целия пост
# 112
И аз ги направих тези картофки, но комбинацията на пържени картофи с лук не ми хареса Tired, въпрос на вкус. Следващия път ще ги направя без лук.
Виж целия пост
# 113
Най-сетне и аз да се реша,в момента ми се правят картофките.Засега мисля че се получава и слагам лука след мъничко.Ама аз не ги нарязах на тънко а на по едричко  и пак стават Peace
Виж целия пост
# 114
Олеееееее не мога да си събера слюнката.Как можахте да я лепнете  тази снимка бре хора-милост нямате ли? Praynig
Лео изглеждат страхотно-направих ги и наистина са най-хубавите картофки които съм яла.Поздравления.  bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 115
Изглежда ,доста вкусно.Утре ще пробвам рецептата.  chef
Виж целия пост
# 116
Не мога да не отбележа,че за 4-ти път правя "Златните картофки на Лео" в рамките на около седмица! CrazyМноооого ми харесват! Hug
Направих ги и със стар лук,както е в рецептата,но и със пресен и направо е супер!!Ето ги:

Виж целия пост
# 117
И аз ,ги пробвах  -  много ми хареса .
 Ще пробвам и аз с,  пресен кромид Simple Smile  chef
Виж целия пост
# 118
радвам се, че ви харесват. Само да ви кажа, че можете да резнете малко беконче или дори кренвирш вътре и пак стават чудесни. И можете да ги препържвате малко повече, ако обичате по-препечени  Crazy Crazy
Виж целия пост
# 119
Аз си нямам тефлонов тиган, наистина ли ще загорят в обикновен.  Cry
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия