"Златни картофки" - любимите ми!

  • 67 743
  • 285
# 90
 "Златни картофки" - любимите ми!
и на мен ми станаха  любими
 Embarassed обожавам картофки
Виж целия пост
# 91
Днес ще ги пробвам тези картофки напременно. Grinning Кат ги гледам... с биричка направо са се утрепали  Mr. Green мммммммм
Ще стане в тефлоновия тиган с капак, предполагам,че там няма опастност да загорят newsm78
Виж целия пост
# 92

Ще стане в тефлоновия тиган с капак, предполагам,че там няма опастност да загорят newsm78

Аз ги правя в точно такъв тиган, ако ги обръщаш редовно няма да загорят. Ти ще прецениш колко препечени ги искаш , ако ги искаш с повече коричка ще ги обръщаш по-рядксо Peace
Виж целия пост
# 93
Leo, огромно благодаря за страхотната рецепта (поредната)   bouquet снощи ги направих картофките, в тефлонов тиган, станаха великолепни, мъжът ми също е във възторг Simple Smile))

благодаря, благодаря, благодаря  Heart Eyes
Виж целия пост
# 94
много вкусни картофки! такива приготвяше моя колежка рускиня. само дето се разкашкват...а дали не съм сложила много олио или съм ги нарязала прекалено тъъъъънко  newsm78 ? извадих ги на кухненска хартия и не бяха поели много мазнина . 
Виж целия пост
# 95
Тази вечер хапнахме такива картофки. Станаха невероятни! А с биричка са просто върха   chef Лео, благодарности за рецептата   bouquet
Виж целия пост
# 96
Искам само да кажа,че баба ми ги приготвя така,но без лука.На печка с дърва,захлупва ги,за да стават по-бързо-явно случайно и отдавна си ги прави така,а те станали специалитет. GrinningЩе и кажа,да се радва жената.И аз много ги обичам.
Виж целия пост
# 97
Тези картофки ги правя от много време. Обаче като са готови ги изсипвам в иенска тенджера, натрошавам малко сирене, и поръсвам с копър. Перфектни стават. Добър апетит и леко с лигите  Laughing Mr. Green

Аз отдавна  правя  каротфките на Лео ,но при мене има и продължение WinkМалко преди да ги сваля от котлона разбърквам  2-3 предварително разбити яйца!Тогава просто едва ли има някой ,който наистина да им устои  newsm03
Пробвайте няма да съжалявате
Виж целия пост
# 98
МажО ..мноого обича картофки .
Ще му ги приготвя обезателно.
Лео .Поздравления.Изглеждат страхотно.
  bouquet
Виж целия пост
# 99
Да си кажа честно - бях скептична по отношение на технологията - обикновено картофите се пържат в силно загрято, голямо количетво мазнина и се посоляват накрая, но... и аз не съм яла по-вкусни картофи. Направих пол. доза, за мен и малката - ами едвам се вредих. Браво!  bouquet
Виж целия пост
# 100
Определено са супер!   bouquet
Виж целия пост
# 101
Знам ги тези картофки от баба ми.
Тя така си правеше пържените картофки.
Обаче аз слагам пресен лук, няколко капки соев сос и 1 яйце.
Пресния лук им придава неповторим аромат и изглеждат красиво на външен вид.
Да, лукът е задължителен, без соевия сос и яйцето може, но аз обичам по-шарени яденета.
Като ги сваля от котлона и ги сложа по чиниите ги поръсвам с пресен чесън.
Миришат възхитително и мъжът ми ги изяжда до шушка.
Виж целия пост
# 102


аз не сложих лук, заради сина ми, но и така станаха СУПЕР!   bouquet
Виж целия пост
# 103
РЬОЩИ  е едно картофено изкушение, което може да бъде и чудесно основно ястие или гарнитура.

Съставки:
1 кг. картофи сварени с кожите един ден по-рано.
2-3 супени лъжици масло
1-2 средно големи глави лук
сол на вкус

При тази рецепта можете да го приготвите като една голяма, или 4 малки порции.
Обелват се сварените от предния ден картофи и се настъргват на едро ренде. Лука се нарязва на много тънки филии. Маслото се разтопява(не бива да се използва олио, защото променя коренно резултата) в тиган с незалепващо покритие, добавя се лука и се задушава, докато лука не стане прозрачен. Прибавят се настърганите картофи, както и сол и се разбърква. Бърка се още малко и след това се подравнява с бъркалката. Пържи се на умерена температура,
докато добие златист цвят.
След това се обръща за да се изпържи така и от другата страна. Обръщането може да стане както при палачинките - с хвърляне, или с помощта на чиния(хлъзва се в нея, след това се хлъзва обратно в тигана с готовата страна нагоре)
Добър апетит!   chef
Виж целия пост
# 104
Това РЬОЩИ прилича на някакъв вариант на пататник.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия