Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Дом или дете

  • 3 761
  • 87
Пред дилема съм. Аз съм на 28г. Живея в София и съм на семейни начала с приятеля ми на 37г.
Двамата взехме решение да си купим апартамент и да го изплатим за 10 години. 🤔
Днес докато пиехме кафе се замислихме, ами ако дойде бебето? Апартамент ли да изплащаме или да раждам?
Все още се замислям, че 10 годинки още и аз ще съм на 38,а той на 47...🤔
Трудно ми е да взема решение. Другия вариант е беден живот в провинцията е някоя къща 10 000 лв. да кажем, но там няма да имаме работа с която да отглеждаме детето. В селското училище няма как да развие дарбите си, докато в София възможностите са много.
Забравих да спомена, че баща ми продаде всички жилища след развода с мама и даде парите по кучки. А сега аз да обикалям по квартири. 🤔( Имаме две селски къщи, но са много за ремонт. А и няма работа там. 🤔) Та пред дилема съм. Да изтегля ли заем за 10 години по 500 лева на месец и ако се появи бебе и се наложи да спра да работя, какво ще правим? 😮 При положение, че всичко е скъпо... 🤔
Виж целия пост
# 1
Тази работа със заема и без брак малко не я виждам. Поделете си отговорността. А ако чакаш 10 години и да си изплатиш заема, най-вероятно нито едно от двете няма да свършиш. Нещата се правят паралелно, хем човек като има повече отговорности се мобилизира повече. 
Виж целия пост
# 2
Аз избрах първо дом – евентуалното дете трябва да бъде отглеждано някъде. Сега имам и дом, и дете.
Виж целия пост
# 3
Чисто и просто търсете работа с по-високи доходи и пълни осигуровки. После вече бутайте нещата паралелно, да чакаш 10 години е направо лудост. После може изобщо да не забременееш.А ако си осигурявана на висока заплата по време на майчинството ще имаш приличен доход и няма да го усетите толкова. И най-добре се оженете, че иначе стават едни...
Виж целия пост
# 4
В селското училище няма как да развие дарбите си, докато в София възможностите са много.
Гений от Пирдоп на девет години – с 38 медала по математика
Скрит текст:

Йордан Стоянов е само на 9 г., но вече е натрупал над 38 медала и призови места от състезания по математика.
Талантливото момче е успяло да грабне 25 златни, 8 сребърни и 5 бронзови отличия.
Йордан е III клас в началното училище „Тодор Генчев Влайков“ в Пирдоп.
http://www.bgnow.eu/news.php?y19&cat=2&newsid=139385
Виж целия пост
# 5
Ние с ММ първо купихме дом(е да, в друг град,но пак за 10 години , а и тогава не знаехме, че няма да живеем там),след около 3 години се роди синът ни-той вече бе планиран,чакан и искан.И до днес живеем на квартира в апартамента,където се роди детето.ММ има възможност да купи жилище,но не желае(поради стечение на обстоятелствата аз не работя и всички разходи ги е поел той).Сам си изплати онова в Плевен,ще имаме и от родителите му в неговия роден град,така че докато ни се живее в София ще сме под наем.Що се отнася до училищата-няма значение къде точно ще учиш,а на какви учители ще попаднеш,шанс за развитие винаги има...
Виж целия пост
# 6
Аз родих две деца, преди да имам собствен дом. Никога не ме е притеснявало това. Естествено, всеки си решава.
Виж целия пост
# 7
Щом можете да изплатите жилище в София за 10 години, значи не сте я закъсали откъм пари. Щом не сте я закъсали откъм пари, не виждам защо да нямате дете в близките години. Доходите се вдигат, ама времето минава и когато се наканите, може да е късно или трудно.
Виж целия пост
# 8
Във всеки случай да чакаш до 38 години и тогава да решиш да забременяваш не ми се струва добра идея.
Виж целия пост
# 9
Ама какъв е този апартамент в София, който струва 25 хиляди евро? Нещо ми се струва, че някой се гъбарка.
Виж целия пост
# 10
Ние избрахме да е едновременно.
Но кредитът ни беше приблизително колкото наема, така че не сме усетили тежест. Писахме го за 30 г., за да са ниски вноските, но погасяваме предсрочно при всеки удобен момент (няма такси). Така хем вноската ни е ниска, хем пак ще го изплатим, живот и здраве, за 15 г.
Бебето ни беше "евтино".
За мен е абсурдно да чакам докато си изплатя кредита. По тази логика живеещите под наем не би трябвало да имат никога деца.

Ако имате постоянни доходи, към момента не сте притиснати финансово и двамата искате дете, действайте. Какво ще стане след години никой не знае, така че не прави планове толкова напред.
Виж целия пост
# 11
Ама какъв е този апартамент в София, който струва 25 хиляди евро? Нещо ми се струва, че някой се гъбарка.
В Христо Ботев, Филиповци и т.н. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Може да имат начална по-голяма вноска и и двамата да имат после месечни вноски по 500 лв, тоест вноската да е доста над 1000 накрая.
Виж целия пост
# 13
Е може да имат надиплени стотина хилядарки, ама тогава е малко смешно да се кахърят, че парите няма да стигат. Тя тази месечна вноска е по-ниска от наема, който евентуално плащат сега.
Виж целия пост
# 14
Не бих жертвала раждането на дете заради апартамент. Щях да умувам, да правя, да струвам, но да измисля начин как да се случат нещата, че да имам едновременно покрив над главата и дете.
Иначе ние първо си купихме апартамент и после родих, защото не исках да гледам дете в квартира. Но случаят при мен е друг, защото имах парите. Теглихме кредит само за ремонт и обзавеждане.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия