За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 734
  • 743
# 480
Пека готовото тесто без вентилатор на 185°, но може би трябва първо на долен.
Фурната е модерна има много функции, но аз я управлявам.
"Горен и долен реотан" и слагаш по средата или малко под нея скарата. Пробвай на 170 градуса. Виж относно печенето при мен за козунака, който дадох малко по-горе днес.
Виж целия пост
# 481
Имам едни пилешки пържоли от бут. Купих гъбки и ми се иска да ги направя с някъкъв сос но не ми се иска да е брашнен много. Сметана течна имам разни сирена изостанали имам. Дайте идея на тиган или в йенска тенджера? А соса?
Виж целия пост
# 482
Имам едни пилешки пържоли от бут. Купих гъбки и ми се иска да ги направя с някъкъв сос но не ми се иска да е брашнен много. Сметана течна имам разни сирена изостанали имам. Дайте идея на тиган или в йенска тенджера? А соса?
Правя такова ястие със свинско филе в йена. Задушавам гъби и редя пластове от месо, гъбите, топено сирене и заквасена сметана - пека.
В твоя случай задушаваш гъбите, слагаш сирената, течната сметана и имаш сос, ако имаш и сос Уорчестър... Пържолките отделно на тиган.
Можеш и всичко заедно в йена, но първо запечатай месото(подправено) на тиган, както и задуши гъбите (мащерка много има отива).  
Виж целия пост
# 483
Скрит текст:
Много обичам да меся, но и  много  печива хвърлям неизядени ,защото съм сама и това ме отказва от говене въобще, но все пак като идват гости се вихря.
Ще опитам кифличките, но съм с мерак за козуначни,  някакви на конци и помня рецепта-6 яйца, 250 мл пр мляко,250 гр захар , щипка сол и брашно колкото поеме.Изпускам ли нещо е въпросът?Мазнина накрая  за доомесване, това ми е за козунак рецепта, но разделено на 4.Мисля да стане за кифлички,но ще потърся из вашите и  друга.

Здравей! Опитай тези кифли.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_13.html
Виж целия пост
# 484
Миналата година за Рождество правих сладкиш по рецепта от темата за кулинарните ни вдъхновения, но изгубих рецептата. Мисля, че беше на Марчева, но не съм сигурна. Blush...............
Не мога да открия нещо такова..прилича на щолен, но казваш че не е, тогава е някакъв кейк с много кандирани плодове ..хм, може би не е моя рецептата, друг начин е да се върнеш назад в темата , една година назад, и по снимка и коментари нещо да се сетиш.. хм
Виж целия пост
# 485
Много ми харесва зеленчуковото хлебче от Лидъл. Някой има ли рецепта за нещо подобно?
Виж целия пост
# 486
Много ми харесва зеленчуковото хлебче от Лидъл. Някой има ли рецепта за нещо подобно?
На мен Лидъл ми е далече и не го знам това хлебче. Та евентуално какво има в него, познаваш ли?
Иначе както се слагат стафиди и др. подобни, какво пречи и зеленчуци да се сложат, но в по-рядко тесто.... мисля.
Виж целия пост
# 487
Много ми харесва зеленчуковото хлебче от Лидъл. Някой има ли рецепта за нещо подобно?
На мен Лидъл ми е далече и не го знам това хлебче. Та евентуално какво има в него, познаваш ли?
Иначе както се слагат стафиди и др. подобни, какво пречи и зеленчуци да се сложат, но в по-рядко тесто.... мисля.
Според мен в него има изсушени зеленчуци! Малко са ми тип "пикантина" ! Според мен са сушени, защото се усеща една особена сладост от морков и чушка, която май не може да се получи от замразени или пресни такива!
Виж целия пост
# 488
Много ми харесва зеленчуковото хлебче от Лидъл. Някой има ли рецепта за нещо подобно?

Няма как да знам от какво е лидълското хлебче. Давам ти рецепта за Хляб с домати и подправки.
Виж целия пост
# 489
Колкото и да съм вързана У ръцете, ще си го мисля и  правя сама зеленчуковото хлебче от Лидъл  Simple Smile
Скрит текст:
Съставки: бяло пшенично брашно, вода, слънчогледово масло, сушени моркови, закваска (ферментирало ръжено брашно, трапезна сол), 1,2% сушени домати, 1,2% сушен лук, хлебна мая, трапезна сол, захар, 0,6% нарязани зелени чушки, 0,6% нарязани червени чушки, зеленчуков микс (моркови, лук, магданоз, нарязани червени чушки, нарязани зелени чушки, пащърнак, сушено зеле), подобрител (пшенично брашно, прежелатинизирано пшенично брашно, антиоксидант: аскорбинова киселина)
Виж целия пост
# 490
Сушени домати и моркови разпознах. Наистина малко сладни и цветът е леко кафяв, а не бял. Вчера на обяд изядох цяло хлебче и добре, че нямаше още.
Виж целия пост
# 491

Дали са хубави?
Виж целия пост
# 492
След като пише - Савоярди, значи е добро.
Виж целия пост
# 493
Отказах се от бишкотите, тортата ще е с готови блатове
Виж целия пост
# 494
Здравейте!
Дали топлото време напоследък ще е проблем за туршията ми, която държа на терасата? Рецептата ми е с аспирин. Туршията е със зелени домати, карфиол, моркови.
Чудя се дали няма да се развали.
Уж добре изглежда...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия