За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 727
  • 743
# 30
Благодаря,ви момичета за съветите ма честно казано май се отказах.Днеска ги гледах пак листата,абе хич не си стават вече,за тази работа.Няма смисъл от разправията ,нищо няма да се получи.Тръгнала съм ,аз да гоня последния влак.Напролет живот и здраве ,а до тогава ще гледам из магазините.
Виж целия пост
# 31
Напролет живот и здраве ,а до тогава ще гледам из магазините.
май на римската стена съм виждала баби да продават в шишета от кока кола - струва ми се по-читаво от магазините.
Виж целия пост
# 32
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.
Виж целия пост
# 33
Ами пролетни,аз за други не знам. Иначе ние сме купували понякога и на хубави от буркан,просто наистина са си по-жилави .
Виж целия пост
# 34
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.
Шоколадов ганаш. Според мен и обикновен нишестен крем + шоколад е хубав.
Виж целия пост
# 35
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.
Равни количества течен шоколад и заквасена сметана (овкусена с пудра захар) Може и с разбита сметана от рода на HOLA, към която се добавя шоколада. Но първия вариант е по - безвреден.
Виж целия пост
# 36
...
 разбита сметана от рода на HOLA, към която се добавя шоколада.
= Ганаш.
Виж целия пост
# 37
Скрит текст:
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.

https://ipeychev9.blogspot.com/2018/12/blog-post_22.html
Виж целия пост
# 38
Да ми препоръчате хубав  шоколадов крем, който да сложа между  блатовете на тортата.

Сметанов крем за торти
Виж целия пост
# 39
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.
Виж целия пост
# 40
Скрит текст:
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/02/blog-post_23.html


Това не е по китайски, но става много вкусно и крехко
https://ipeychev9.blogspot.com/2018/07/blog-post_2.html
Виж целия пост
# 41
Здравейте, моля да помогнете в спора с една приятелка. Аз казвам, че кекс и мъфини се пекат на загратя фурна, на по-ниски градуси, повече време. Тя твърди обратното - на  силно загрята фурна, на силни градуси, кратко време. Как е правилното и каква е логиката?
Според мен на силните ще хване кора и няма да може да се надигне и оттам да се изпече добре.
Виж целия пост
# 42
Правилното е според печката, просто човек трябва добре да си я познава. На старата печах в загрята фурна на 170-180 град, това за кексове, мъфини, питки, баници, тутманици и всякакви тестени. Сега на новата пека на 200 град. Просто на толкова се изпичат добре и изглеждат добре. Не мисля, че има точно определена температура за всички модели печки и фурни.
Виж целия пост
# 43
Здравейте, моля да помогнете в спора с една приятелка. Аз казвам, че кекс и мъфини се пекат на загратя фурна, на по-ниски градуси, повече време. Тя твърди обратното - на  силно загрята фурна, на силни градуси, кратко време. Как е правилното и каква е логиката?
Според мен на силните ще хване кора и няма да може да се надигне и оттам да се изпече добре.
Печива с набухвател се слагат в загрята фурна. А кекс и мъфини се пекат на 180 градуса, като всичко с бакпулвер/сода или дори само яйца и колкото отнеме-толкова. Зависи от фурната, размера - мъфините ще отнемат по-малко време, а кекс се пече около 45мин.
Иначе по време на печенето, ако кората прегаря, а вътре е сурово, Т се намаля.
Виж целия пост
# 44
Момичета и момчета, моля за съвет- поръчката е за китайско със свинско.
Нарязала съм котлетчета/такова имах/ на ивици, мариновала съм ги. За зеленчука ми е ясно.
Как да направя месцата по- крехки/миналия път станаха жилавки, а ММ е с много сериозни проблеми/
За на тиган или в плитка тенджера.
Каква ти е маринатата, има ли киселина - тя окрехкотява месото. Но пък смятам, че котлети не са подходящи за целта.  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия