Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Бързо възстановяване след раждане с Терезиенойл МЕД. Участвайте и спечелете!

  • 3 672
  • 171
Д-р Иванова, разкажете на читателите малко повече за себе си и призванието си?

Работя като акушер-гинеколог вече повече от 30 години, което е много дълго време. Избрах тази специалност, защото е изключително интересна – в нея има хирургия, ендокринология, има много мисъл и много тръпка. През цялото това време съм работила с жени, а те се променят във всеки период от живота си и имат различни потребности и проблеми през различните етапи. Важно е да се нагодиш към тях и да им влезеш под кожата във всеки един момент. Една от основните цели на всяка жена е да продължи живота и това е заложено биологично в женския организъм. Поради това първо винаги правим всичко възможно дамите да могат да забременеят, когато решат, че са узрели да станат майки, а след това да им помогнем да са здрави, за да могат да гледат дечицата си. Това, което ме прави най-щастлива в работата, са именно те, децата. Когато съм най-изморена, мога да погледам за 2 – 3 минути снимките на децата, които имам в кабинета си, и те ми действат като зарядно. Детските усмивки са непринудени, като пламъчета и си казваш – ето, мога да започна отначало!

Децата са истински дар и в този смисъл увеличава ли се броят на бременните?
В големите градове – да, там има млади хора, има поминък и съответно има раждаемост. В окръжните градове – не навсякъде, зависи дали има млади хора. Хубавото е, че през последните години забелязвам тенденция в София планово и осъзнато да се раждат дори трети деца в семействата на хора с добро образование и възможност да ги възпитат и да създадат качествени хора.Кои са най-честите притеснения и страхове на бременните?
Дали всичко е наред – това е първият въпрос. Дали ще успея да се справя – това е следващият. Жените винаги се питат дали ще успеят да се справят с работата и бременността едновременно, а след това и със самото майчинство и с грижата за детето. Да си родител е много отговорно и сложно, но човек се научава. Децата и родителите се учат едни други, тъй като животът е нашето истинско училище. Хубаво е да не се бърза с родителството, а то да се случи тогава, когато човек е готов за него и когато може да задели от времето и работата и да се лиши от някои неща в името на това да е родител. Важно е и си заслужава да развиваш кариерата си, когато си учил и работил, но също така не трябва да се изпусне и моментът за бременност.

Кога според вас е най-добре да роди една жена днес?
Днес жените раждат най-често след 30, особено тези, които са си поставили за цел да учат и работят. С възрастта обаче се увеличава рискът от високо кръвно и други придружаващи заболявания, а освен това и човек става все по-малко настроен за промени в живота си. Смятам, че е важно да намерим златната среда и за мен възрастта между 26 и 30 години е прекрасна възраст за раждане. Човек се е ориентирал професионално, но не е толкова затънал в работа, а едновременно с това е и достатъчно млад и здрав. Понякога не подозираме за евентуални пречки, които може да се появят, когато искаме да забременеем, и е важно човек да има време за реакция, ако по някаква причина това не се получава в началото на опитите. Така ще може да се намерят причините и да се помогне, без това да е толкова стресово за жената.

Споделете вашите съвети за една спокойна бременност.
Трябва да отбележим, че бременните не са болни. Бременността е едно физиологично състояние и не бива да се приема като етап от живота, в който трябва непременно само да лежим, да пъшкаме и да се вайкаме. Но и да изпаднем в другата крайност не е добре, не може да се правим на герои в такъв момент. Важно е човек да си подреди нещата по приоритети и всичко да е с мярка. Когато бебето вече е на път, то трябва да стане първото и най-важно нещо за бъдещия родител. Всичко друго – работа, други грижи – са на второ. Тях винаги ще ги има и няма да свършат. Човек може да прави кариера и на друга възраст, може да си купи жилище и в друг момент. Докато дошъл ли е моментът за детето, то трябва да бъде цел номер 1. Това е и нормалното родителско чувство, когато си узрял да бъдеш родител – тогава всичко си идва на мястото.Другият въпрос, който интересува всяка бременна жена, е как ще се възстанови след раждането. Какви са вашите препоръки?

Възстановяването протича по различен начин след естествено раждане и след секцио.
В зависимост от това какво е наложило раждането да бъде оперативно – дали заради придружаващи заболявания или поради ситуации, възникнали по време на раждането, като усукана пъпна връв, предлежание на плацентата или недостатъчно разкритие, ние сме длъжни да се съобразим с тези обстоятелства, когато говорим за възстановяването след раждане. Препоръчителната двигателна активност трябва да бъде такава, каквато налага индивидуалното здравословно състояние на жената.
Ако тя е родила нормално, много по-бързо и лесно ще бъде и възстановяването ѝ. Природата е подредила нещата така, че да се случват максимално добре за майката и плода.

Какво по-специфично има във възстановяването след раждане със секцио?
Когато раждането е със секцио, трябва да имаме предвид същите неща като при всяка коремна операция. Трябва време, трябва малко повече пазене и повече помощ от любимите хора. Това, което жените могат да вдигнат като тежест след операцията, е бебето – нищо повече. Останалото трябва да е грижа на другите членове от семейството през първия месец след раждането. След като той премине, жената може да започне да вдига бебето и една чанта с нужните за него неща, както и дамска чанта без много багаж. Майката не трябва да се натоварва много, но и не трябва да се залежава. Двигателната активност се определя според състоянието. В първите 42 дни след раждането тя трябва да се пази повече, а след това полека-лека да увеличава натоварването. Ако има тази възможност и има кой да ѝ помогне, тя може да отиде на йога или пилатес, но във времето на интернет и телевизията има и много възможности да се правят упражнения у дома за влизане във форма.

Има ли продукти, които могат да помогнат на дамите в процеса на възстановяване?
Когато раждането е станало по нормален път и особено ако е първо, често е направена епизиотомия (хирургичен разрез на меките тъкани около влагалището по време на раждане), за да се помогне да няма разкъсване на тъканите. Ръбчетата на разреза се адаптират и зарастват много по-добре, отколкото при спонтанни разкъсвания. Много често жените се притесняват дали ще остане голям белег, дали ще пречи това на сексуалното общуване, дали ще ги боли, дали ще бъде естетично. Заради това първата помощ в тези ситуации може да бъде маслото „Терезиенойл“, което помага за бързо възстановяване на кожата, за по-нежни ръбчета на шева, за това да няма опъване и болка. Същата първа помощ с „Терезиенойл“ бихме могли да дадем за възстановяването и след секцио, тъй като много често точно в областта на оперативния цикатрикс има опъване или дразнене от дрехите, а жените се притесняват и от възможността от възпаление или от това, че може да им остане видим белег. „Терезиенойл МЕД“  със своите естествени мазнини и чисти билкови екстракти помага за добрия вид на кожата и за нейното бързо и естетично възстановяване. Жената, която е родила, продължава да се интересува от външния си вид и няма нищо по-хубаво от това да можем да ѝ помогнем да се чувства комфортно и да изглежда добре.

За „Терезиенойл“
„Терезиенойл МЕД“ е медицинско изделие и уникален продукт, който се произвежда по стара, но неизменно еднаква рецепта вече 700 години. Маслото е помощник при разкъсвания, охлузвания и наранявания след естествено раждане или секцио. Спомага за по-бързото възстановяване след операции, както и предотвратява появата на белези. В състава му са включени натурални продукти и не съдържа ароматизатори или консерванти. Поради това „Терезиенойл“ е подходящ за употреба от бременни, кърмачки и деца от нулева възраст, а може да спомогне дори за облекчаване на симптомите при подсичане и кожно раздразнение при новородени.
Открийте "Терезиенойл" във Facebook ТУК.

Полезни материали:
4 въпроса за раждането, които всяка бъдеща майка се притеснява да зададе
Още 4 въпроса за раждането, които всяка бъдеща майка се притеснява да зададе

Включете се в играта на „Терезиенойл“
Включете се в темата до 11.11.2019 г. и ни отговорете на някой от следните два въпроса:
1. Как съобщихте на партньора си, че скоро ще става баща и каква беше неговата реакция?
2. Знаете ли какви други приложения има билковото масло Терезиенойл? В какви ситуации бихте го ползвали?
Три от всички участнички, изтеглени на случаен принцип, ще спечелят 5мл „Терезиенойл“ и малко плюшено мече.


Запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
Тестът направихме заедно. Естествено, че беше щастлив Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Показах му теста за бременност, а той се разсърди, че го събуждам рано, рано и въобще не разбра в първия момент.
Виж целия пост
# 3
Съобщих му директно - бях щастлива и нямах време да подготвям нещо специално Simple Smile
Виж целия пост
# 4
Бебето беше дългоочаквано Simple Smile Заедно направихме теста и много се зарадвахме, когато видяхме заветните две чертички!
Виж целия пост
# 5
Теста го купи мъжа ми. Отидох в тоалетната там изчаках минутите и излизайки му показах двата пръста и той разбира се беше щастлив.
Виж целия пост
# 6
Честно казано преди това си представях по друг начин да му кажа,  но когато видиш 2-те черти,  еуфорията е тооолкова голяма. Нямах търпение да му кажа - имахме среща час и половина по-късно,  а ми се струваше, че е цяла вечност.

Съобщих му със стихотворение в рими, което измислих,   докато го чаках час и половина ❤ и понеже му го казах в дома ни,  бях сложила тел си на видеозапис и досега си гледам реакцията му 🍀
Виж целия пост
# 7
Пратих снимки на положителни тестове .
А преди това какви планове имах Grinning В крайна сметка нямах търпение и действах инстинктивно .
Виж целия пост
# 8
двамата разбрахме едновременно,лаборантката ни го съобщи.Стояхме като ударени с мокър парцал. После разбира се сe зарадвахме!!!
Виж целия пост
# 9
Пиеше кафе на терасата рано сутринта. Отидох при него, заговорихме сме за плановете през деня и между другото му изтърсих "На две чертички сме". Той се засмя и ми отговои "Не ние, ти си на две чертички".
Виж целия пост
# 10
За последната евентуална бременност купихме заедно теста за бременност. Та, казването беше направо потвърждение. Засмяхме се, честитихме си.
Виж целия пост
# 11
И двата пъти не бях подготвяла нещо кой знае колко специално, тъй като и двамата бяхме наясно, че искаме деца и нямахме търпение да си направя тестовете за бременност. Зарадвахме се много. Simple Smile
Виж целия пост
# 12
Показах му теста за бременност, а той въобще не бил виждал такова нещо, та ме пита дали съм болна. Наложи се да му обяснявам, след което се зарадва. Заведох го и на АГ, където видя на видеозон резултата Blush
Виж целия пост
# 13
Съобщих  му по телефона ,нямах търпение да изчакам да се прибере.
Виж целия пост
# 14
И двата пъти съобщих му след като направих теста зарадва се много.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия