Коледа 2019/2020

  • 128 520
  • 1 921
# 780
И аз да питам  - Алфахорес мога ли този понеделник-вторник да ги направя и да слепя 2-3 дни преди Коледа?
Общо взето колко време издържат слепени.
Виж целия пост
# 781
Марчева, никак не си вредна, даже си полезна! 🌹😘
Аз увивам първо в хартия за печене или фолио за свежо съхранение , после в алуминиево фолио, после в найлонов плик и във шкафа (това за щолена). Дребните сладки редя в метални кутии от бисквити като постилам салфетка отдолу, най-отгоре също слагам салфетка.
Виж целия пост
# 782
Снощи си купих щолен да пробвам за пръв път в живота си. Никога не бях опитвала. Не ми хареса изобщо. ДОбре, че не се захванах да правя. Гледам че много го споделяте, а и бая работа ми се вижда, отлежаване. Това което купих баш на стар козунак го определям, а беше прясно. Явно хора всякакви, вкусове всякакви.
Мини-щоленчетата са друга бира - те са маслени бисквити с бадемово брашно и сушени плодове, само името им е щолен. У нас се харесаха много - не се стърпях и се похвалих, сега ще трябва да правя втора доза. Ама сега с твоето определение за стария козунак май ми охлади мерака да пробвам голям щолен. Виждам силата на съдбата тук - и без това му се чудех ... Grinning

Въпрос към Марчева:
Малко по-горе казваш, че марципан с печени бадеми не се прави. Това заради отклоняването от традиционния вкус или има някаква технологична причина?
Виж целия пост
# 783
Харесах си Финландски сладки с пълнеж

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … sladki-s-palnezh-

Каква им е трайността, кога мога да ги направя?
Виж целия пост
# 784
Направих напуканите сладки за пръв път вчера и дъщеря ми поръча специално да ви благодаря за рецептата. Blush Били най-вкусните сладки на света.
Направих също и една доза от меденките на Джули, като половината изчезнаха вече, а днес ще довършвам линцерите (тестото ми е в хладилника). Замислила съм още капучиновите звезди, браунис бисквитите с ядки, шортбред и може би шоколадовите бонбони с бишкоти.
Виж целия пост
# 785
Сложих да пека днес АКК, малко късно, но и друг път съм го правила по това време. За Коледа ще направя още някакви сладки и това ще е. Днес се зачетох в една стара тема за децата и сладкишите по празници, май наистина идва в повече сладкото.
Виж целия пост
# 786
Здравейте ,

нова съм в темата Hug ще правя линцерите и сладките с меда с печатите . Нямам печати и искам да питам тази година в Пепко дали има същите печати и тези които са ползвали печатите от Нутела - на един буркан колко печата има ?
Виж целия пост
# 787
Харесах си Финландски сладки с пълнеж

http://www.gotvetesmen.com/recipes/alphabet_list/index.php?alpab … sladki-s-palnezh-

Каква им е трайността, кога мога да ги направя?

Правя ги обезателно, две седмици преди Коледа миналата година. Превъзходни са.
За Алфахорес - по Великден правих последно, месец и повече имахме от тях, в хладилника бяха.
Виж целия пост
# 788
Днес реших да направя тези Сладки с джинджифил, тъй като установих, че имам в наличност всички продукти.
Виж целия пост
# 789
Здравейте,
Мога ли да увелича какаото в дадена рецепта за меденки, като съответно намаля част от брашното? В какво съотношение?
А трябва ли да се увеличи захарта/меда в случай на увеличаване на какаото?

Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 790
Ето ги и ментовите шоколадови сладки. Страхотни са! Много съм доволна. Чак ме е яд колко време ми отлежава рецептата.

Снимката е кофти, че е от тел. Единствено бих намалила леко ментата в рецептата.
Марчева, утре ще ти я метна, че сега пиша от тел. Не е от блог, от едно брит списание е, затова не мога да дам направо линк.

Момичета, много, много се радвам, че харесвате финландските сладки! Hug Това е рецепта, която навремето преведох за едно бг коледно издание, след което с разрешение на издателите бе публикувана и в друго тяхно списание, както и в сайтовете им. На нас ни е любима заради богатството на вкусове и аромати, но тогава много се колебах дали ще се хареса. А ето, че се харесва. Супер! И тя е превеждана от чуждо списание, не е от блог.Blush
Виж целия пост
# 791
Мента и шоколад - любима комбинация. Ама само Марчева ли заслужава рецепти Rage Ааама Ха! Не е честно
Виж целия пост
# 792
Е, аз тук ще я кача, не на лс. Grinning Просто ми е трудно да пиша сега от тел.
Виж целия пост
# 793
От мен днес линцер сладки с домашно ягодово сладко. Нямах фигурки и ползвах чаша и сламка. Малко ги препекох Grinning
Виж целия пост
# 794
Вчера цял ден с капучиновите звезди се занимавах. Направих ги, на вкус са страхотни, обаче тоя марципан повече няма да го сложа. Не е за нас вкуса на бадем за пореден път се убеждавам. Сещам се за тоя махлеб в козунаците ( не се одобри), един angel cake правя от белтъци само и там се слага бадемова есенция ( и той не ни допадна), сега и капучиновите звезди. Направо ги развалих с това нещо, но аз обичам да спазвам рецептите, особено първия път. После формичката С която рязах тестото не ми беше подходяща. И от там се замотах много.



Тоя марципан със сухи ръце ли се работи? Имам в предвид като се меси, точи, реже нещо слга ли се? Залепна ми на плота, после на точилката, после по формите. Абе голяма замотавка. Малко пишман готвачка бях вчера, но няма как...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия