Коледа 2019/2020

  • 129 043
  • 1 921
# 915
Дами,

понаправих коледните сладки, но съм тотален блокаж за тортата за Нова година. Имам като идея само Крокенбуш, но не мога да измисля как да я декорирам. Май ще е бял шоколад и какво друго, нещо червенко, зеленко...нямам идея.
Виж целия пост
# 916
Дами,

понаправих коледните сладки, но съм тотален блокаж за тортата за Нова година. Имам като идея само Крокенбуш, но не мога да измисля как да я декорирам. Май ще е бял шоколад и какво друго, нещо червенко, зеленко...нямам идея.
Има десерти, при които декорацията им не се сменя, така е и при Крокембуш. Той винаги и задължително е  обхванат изцяло в конци от карамел. Фактически това са едни обикновени малки еклери и ако не са обхванати с конците от карамел са си най-обикновен еклер.. Нищо повече. Това му е емблемата, конците от карамел,  и тя е нещо като запазена марка, всичко друго е измислици-премислици, но всеки има право на избор.
Вероятно ще правя АКК, този който е по рецепта на Рудолф, аз само него правя всяка година и ако не ме домързи, което е съвсем в реда на нещата,  вече се изморих, може и да го направя,  може  и да го пропусна.
Тепърва ме чака баклава да правя, торта....не правя.
Виж целия пост
# 917
Много добри отзиви за мини щоленчетата.Е ,да .но като блендирах боровинките и стафидите ..ги прецаках.Станаха  почти мармалад. Много трудно се смляха в началото и продължих със смилането Какво мислите ,няма да се получат с кая консистенция ,нали ?.
Виж целия пост
# 918
Много добри отзиви за мини щоленчетата.Е ,да .но като блендирах боровинките и стафидите ..ги прецаках.Станаха  почти мармалад. Много трудно се смляха в началото и продължих със смилането Какво мислите ,няма да се получат с кая консистенция ,нали ?.
Ще се получи, няма много да се усещат но като вкус си остават.
Виж целия пост
# 919
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?
Виж целия пост
# 920
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?
Аз почнах да слагам цялото яйце. Няма промяна във вкуса, поне за мен.
Виж целия пост
# 921
Дами,

понаправих коледните сладки, но съм тотален блокаж за тортата за Нова година. Имам като идея само Крокенбуш, но не мога да измисля как да я декорирам. Май ще е бял шоколад и какво друго, нещо червенко, зеленко...нямам идея.
Аз съм замислила Червено кадифе да правя.
Виж целия пост
# 922
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?

правя Ричарели с белтъците или забравени сладки.
Виж целия пост
# 923
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?

brutti ma buoni - получават се безотказно и се харесват от всички
Виж целия пост
# 924
Хм, интересно е това за капучиновите звезди. Винаги съм ги правила поне месец по-рано и са си супер мекички. Любими са на всички. Слепвам само с марципан. Сега погледнах тазгодишните (направени в началото на ноември някъде). Още не съм ги слепила. Ами мекички са си, чудни. Да не би проблемът с изсъхването да идва от лошо масло?
Виж целия пост
# 925
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?
Правя ричарели или "Мъфини с белтъци" от блога на Йоли.
Виж целия пост
# 926
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?

brutti ma buoni - получават се безотказно и се харесват от всички
А издържат ли 1-2 седмици?

Lulumba, ти кога слепваш капучиновите звезди с марципана?
Виж целия пост
# 927
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?

Бонбони Зайчета

Коледни сладки с джинджифил

Топло предястие от чедър, мек колбас и белтъци
Виж целия пост
# 928
Колко издържа фонданът върху меденки, съхранявани в метална кутия за бисквитки? Мисля да ги украся днес/утре, но ме притеснява да не стане сух/твърд до Коледа или да се развали. Също, ако изчакам 1 ден след украсяването, мога ли да съхранявам меденките, наредени една върху друга, без да се смачка фонданът?
Виж целия пост
# 929
Скрит текст:
Как оползотворявате белтъците, останали от рохличките?

brutti ma buoni - получават се безотказно и се харесват от всички
А издържат ли 1-2 седмици?

...

може би биха издържали, но нямам личен опит - изяждат се Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия