Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гримиране - идеи и техники. Тема №76

  • 41 885
  • 754
Добре дошли в Гримиране - идеи и техники (Тема № 76)


Правила на темата:

Празни постове тип "запис", "благодаря за темата", "да ви следя" се трият (както навсякъде във форума)
- Моля въздържайте се от постове изразяващи само възклицание от показан грим, нека постовете ни са конструктивни и полезни на останалите пишещи за да се учим един друг. Например може да обясните какво точно в грима и защо ви е харесало.
- Моля въздържайте се от по-подробни дискусии за продукти и ги пренасяйте в съответните теми, за да могат повече хора интересуващи  се точно от това да ви помогнат, а и да е по-лесна за намиране информацията за в бъдеще.

Спазването на тези правила ще ни помогне да запазим темата максимално полезна и приятна за четене за всички.


Стари предизвикателства:
Скрит текст:
Предизвикателство Арабска Принцеса
Предизвикателсво Амазония
Предизвикателство Любим Герой
Предизвикателство бронзова Богиня
Предизвикателство Рок Звезда
Предизвикателство Кукла
Предизикателство Карнавалът във  Венеция
Предизвикателство Зелен Грим
Предизвикателство Коледен и Новогодишен Грим
Предизвикателство Зимна Приказка
Pin Up Предизвикателство
Предизвикателство Св Валентин
Предизвикателство Годината на Змията
Предизвикателство Грим на Любима кино звезда
Предизвикателство Пролетно Настроение
Предизвикателство Гейша
Предизвикателство Коралов риф
Предизвикателство Морски страсти
Предизвикателство Неонов грим
Предизвикателство Египет
Предизвикателство Фея
Предизвикателство Креативна Очна линия
Предизвикателство Хелоуийн
Предизвикателство Топла есен
Предизвикателство 5 минутен грим
Предизвикателство лилав грим
Предизвикателство Грима, който не ми отива
Предизвикателство Мартеничка
Предизвикателство Женственост
Предизвикателство Римейк на стар грим с новите ни уменият

Различните видове форма на очи и клепач и подходящо оформяне на гримаСкрит текст:
Пълният грим на око обикновено се състои от следните основни елементи: цвят, по наситеност близък до тона на кожата който се нанася на  целия клепач (без значение от цвета, синьо, зелено, кафяво - въпроса е като наситеност да не е много по-тъмен или светъл от тона на кожата). С по-тъмен цвят, който подхожда като цветова гама, подчертаване на горната линия на миглите, която във външния ъгъл се слива леко изтеглена със подчертаване на долната линия на миглите. По-тъмен цвят в извивката под костта на очната ябълка, образуващ формата V със подчертаването на горната линия на миглите. Цвят, по-светъл от избрания за основа на клепача подчертаване на зоната под веждата, над костта на очната ябълка.

В зависимост от формата на очите и клепачите, разположението на тези основни елементи може да се променя, така че да подчертава предимствата и минимизира недостатъците. Правилото е отново - тъмния цвят създава усещане за дълбочина и триизмерност, подчертава, а светлият - изпъква.

Нормални очи и клепачи - без силно изразени дефекти или особености на формата и чертите. Понасят най-много различни вариации за грим. При пълния грим се следват точно класическите елементи.

  Класическо опушено око
Раздалечени очи - всяко око е позиционирано непропорционално далече от основата на носа. За да се създаде оптична илюзия за приближаване на очите, външната V извивка се прави мъничко по-близо до клепача отколкото би се паднала естествено. Близо до основата на носа се нанася малко от тъмния ни цвят който се прелива много добре, за да даде малко дълбочина и скъси разстоянието. Избягва се слагане на светлия цвят в началото на очите.Приближени очи - всяко око е позиционирано непропорционално близо до основата на носа. Най-светлия ни цвят се слага в началото на окото, както отгоре така и отдолу, за да изпъкне и уголеми зоната. Цвета за основа започва от около средата на клепача, а извивката с тъмно  се изтегля максимално към слепоочията.Дълбоко разположени очи - очите са разположени навътре в кухината на очната ябълка, изглеждат като потънали в лицето, често клепачите са по-тъмни или има тъмни кръгове. Цвета, който използваме за клепача, се изтегля нагоре, покривайки част от извиката под костта, намалявайки усещането за потъналост, а тъмното ни подчертаване се изтегля над него, падайки се на най-изпъкналата част на костта на очната ябълка, потъмнявайки я ще се създаде по-плавна граница със потъналотта на окото.

Грим за дълбоко разположени(потънали) очиСилно изразени клепачи -  тъканта, която покрива непосредствено окото изглежда като подпухнала. Могат да бъдат горен, долен и двата едновременно. Създават усещането за рибешки очи. За да се намали визуално, тъмния ни цвят се изтегля максимално върху целия клепач, а цвета ни за основа се поставя само в средата и се прелива със тъмния, който го обгражда."Паднал" клепач - тъканта, която покрива костта на очната ябълка, или самата кост, закриват клепача в някаква степен.  Засилва се подчертаването на линията на миглите, за да не се загуби окото. Подчертаването на извивката се изтегля към основата на носа, където обиновено клепача не е толкова покрит, и се прелива нагоре върху костта за да създаде изкуствена извивка.
Често се случва на други форми на окото със възрастта и отпускането на кожата.

Основи на грима при паднал клепач
Грим за паднал клепач
Грим за паднал клепач 2
Грим за паднал клепач 3
Грим за паднал клепач 4

Всичко за контурирането - как се ползва бронзър и хайлайтър


Полезни клипчета:
Бюти блогове на съфорумки:


http://idaandmakeup.blogspot.com/ - Блогът на Stardust
http://maquilab.blogspot.com/  - Блогът на Hellinger
http://lepidopteria.blogspot.com/ - Блогът на Lepidopteria
http://www.mybeautymadness.com/ - Блогът на  Адри
http://eatlovemakeup.com/ - Блогът на Elle-même
http://www.makeupgalaxy.com/ - Блогът на Жаки
http://www.illybeautybar.com/ - Блогът на Илли


YouTube-канали на съфорумки:


https://www.youtube.com/channel/UCfbgevzSI2QnliWAO5WrFSQ - Каналът на Stardust
https://www.youtube.com/channel/UCAd8P8U1bKE13mJubhcSn7Q - Каналът на Lepidopteria
https://www.youtube.com/channel/UCqSnAcbOhjR1TrSe-fonwCw - Каналът на  Адри
https://www.youtube.com/channel/UC-vLop90i8p3PEHtiUZgl-Q - Каналът на Elle-même
Предишни темиKакво за вас е романтичен грим? Покажете ни го!
Виж целия пост
# 1

13 Идеи за Свети Валентин / Трифон Зарезан-ски грим
Виж целия пост
# 2
За мен романтичният грим е нещо леко и свежо, което изглежда натурално и подчертава естествените черти на лицето:

Виж целия пост
# 3
Пролетната колекция на Шанел ме настройва на романтична вълна.
Виж целия пост
# 4
Момохромният грим от първата снимка от публикацията с идеи за Свети Валентин на Агента и втората снимка показана от Есмералда - нещо такова ми е романтичен грим. Нежен, женствен, естествен и ненатрапващ се с излишен блясък.
Няма да забравя реакцията на сина ми, когато ме видя гримирана за първи път. Бях отишла на първото му тържество в ДГ за 8ми март. Когато приключихме, докато му обувах обувките да тръгнем, той извади кърпичка и още не говорещ добре на 2 г. ми я подаде, прошепвайки дискретно: "мамо, мъсни са ти очите" JoyJoyJoy Та, прекаляването за конкретен повод, дори и малко, не е много красиво и романтично Joy
Виж целия пост
# 5
Агент, благодаря за темата!
Аз прекалявам ежедневно, вече искам да е пролет и да нося цвят, но разводнен, нежен, пастелен. Чакам с нетърпение пролетните палитри да се появят и да отвеят зимата.
Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема Two Hearts
За мен романтичен грим е черна очна линия и червено червило Simple Smile Но и нежните от вашите постове ми харесват.


Виж целия пост
# 7
Романтичен грим асоциирам с грим в пастелно розово, но не се възприемам с такъв - розовото не е моят цвят и не ми отива особено на жълтия тен.
По-късно мога да пусна снимка на цяло лице от вечерния грим от рождения ми ден преди седмица - силен, тъмен, опушен, изобщо много а-ла Ким К от 2010 Grinning
Виж целия пост
# 8
Пацолина, твоят вариант е супер секси за мен. Обратното на романтичен, но пък много ефектен!
Виж целия пост
# 9
За мен романтичен грим е черна очна линия и червено червило Simple Smile
А в моята глава това е "секси" грим Simple Smile
Червеното червило или поне класическото червено червило, носено в класическия му вариант (добре очертано и дефинирано) ми е една идея по-агресивно и самоуверено за да мога да си го дефинирам като "романтично".

Романтичен грим свързвам с много пастелни, цветни нюанси и определено лек и ненатрапчив, абсолютно незадължително да е розов. Прасковен, светлолилав, етц. Като "той и чете поема на плажа под прибоя на вълните на разсъмване", а не "той я обарва похотливо на плажа под прибоя на вълните по залез" Grinning

Това много ми хареса! Много!
 
И тези:
          
Сватбените гримове все ги въртят към романтични, но няколко идея по-полирани и изискани...

Но пък ММ казава, че аз от романтика нищо не разбирам и съм успяла да убия цялата романтика в него, та не ме слушайте. Факт е, че навремето получавах изключително рози и парфюми, а сега теглич за кола, колело и дори луксозна кофа за боклук, споменах ли 4 бр зимни гуми!?! ММ си взел поука очевидно - аз подарявям прахосмукачка-робот, претенциозен и безобразно скъп комплект тенджери и заден ляв калник Grinning
Виж целия пост
# 10
Интерсни подаръци. Ако някой ми подари теглич, никога повече няма да присъства на рождения ми ден.
Виж целия пост
# 11
Интерсни подаръци. Ако някой ми подари теглич, никога повече няма да присъства на рождения ми ден.
Grinning Е, аз година и половина мрънках за този теглич - марков и безобразно скъп. Но не го очаквах за Коледа де Grinning
Сега ми строи сауна за РД. Но му се случва и да си спомни кой Шанел предпочитам за зимата. Това да му е кусурът на любимия ми мъж!

PS Никога не казвам "никога" Wink
Виж целия пост
# 12
В моята глава  романтично и секси/дръзко не са антоними. Така или иначе в повечето случаи едното води до другото Smile Smile Но и моята представа за романтика е доста изкривена, тъй че... да, схванах ви логиката. Шарен свят Simple Smile
Виж целия пост
# 13
Романтичен грим за мен са леки очи, червило в цвят, който е естествен и не е ярък, и повечко руж. Нещо такова.Ако трябва да определя някой като романтичен тип, от известните личности това е Ан Хатауей за мен.


Виж целия пост
# 14
Още няколко примера за изчистена красота и романтични нотки в грима от мен:

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия