Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

НУКК /Италианския лицей/ в Горна баня - мнения, подготовка, изпити - 3

  • 52 670
  • 657
# 600
Здравейте,
Искам да попитам, дали може да ме насочите към някого, който да подготви дъщеря ми за изпита за детската градина. У дома също ще се водим от книжките, но съм я забелязала, че с мен като че ли не винаги се получават тези занимания.
Също така ми е необходима актуална информация относно таксата, допълнителните занимания, условията и атмосферата. След това по- лесно ли влизат децата в училището на лицея?
Виж целия пост
# 601
Родител съм на две деца  учили в НУКК,  едното до 7 клас , а другото до 4  клас. При първото нещата бяха на висота. Няколко години по-късни при второто училището нещата бяха тотално извън контрол. И двете деца продължиха в СМГ , съответно след 4 и 7 клас. Не си губете времето с това училище, особено след 4 клас. До 7 клас - СМГ„ ПЧМГ„ Света София(с резерви). След 8 клас - СМГ или АК.
Виж целия пост
# 602
Не си губете времето с това училище, особено след 4 клас. До 7 клас - СМГ„ ПЧМГ„ Света София(с резерви). След 8 клас - СМГ или АК.

Това наистина е най-доброто и е препоръчително, но...не всяко дете има капацитета да учи в СМГ и не всеки родител може да си позволи АК Hands V
А иначе училището си има плюсове и минуси. Говоря като майка, която има две деца, които учат в момента там..
Виж целия пост
# 603
Детето ми ще е 1-ви клас там,днес бях на родителска среща....на фона на масовите квартални училища определено е с доста по-добра база, по-амбициозни учители и деца.Нека не се самозалъгваме....на всички избора е :кварталното училище (късмет да има човек-да се окаже читаво),Лицея....още 1-2 подобни с изпит....или някое частно (да не забравяме таксата от средно 5500 евро на година)!За СМГ да са живи и здрави децата-има изпит за прием след 4-ти клас.Разбира се има супер квартални училища,но не ти ли се пада по адрес....няма шанс за прием!А иначе:няма нито перфектни училища,нито перфектни учители,нито перфектни деца! Simple Smile Успех на всички!
Виж целия пост
# 604
Пък и автобусите, разкарват деца из цяла София.
Ако си далече до СМГ какво правиш
Виж целия пост
# 605
Здравейте, ще има ли нова тема за предстоящият изпит за първокласници? Има ли майки, чиито дечица ще кандидатстват следващата година?
Виж целия пост
# 606
Ще се радвам ако няма има представа да сподели, огледалното прерисуване на изпита в мрежа с точки ли е, като в азбуките или децата нямат такъм ориентир.
Виж целия пост
# 607
Огледалото прерисуване на изпита е в мрежа с точки, но няма започната част или пример, по който децата да се ориентират по ясно, както е в азбуките и другите помагала.
Виж целия пост
# 608
Благодаря ви всъщност в Азбуките има такива задачи едната страна е направена, а те следва да прерисуват огледално другата страна без да е започната. Колко време трябваше на вашето дете да свикне с този тип задачи.
Виж целия пост
# 609
Важно е да започнете с лесни примери в началото, за да се чувства уверено детето и да запазите желанието му за работа. Постепенно усложнявате според възможностите му. При всеки е различно темпото.
Виж целия пост
# 610
Един съвет от мен - най-важно е да свикне детето да работи бързо и да не го стресирате. Нищо не трябва да е на всяка цена. НУКК е хубаво учулище, но не е най-доброто, за да съсипваме психически децата си. Аз не успях да се овладея и може би пресирах прекалено дъщеря ми, особено накрая. Въпреки, че вкъщи се справяше прекрасно, на изпита се издъни- стрес и недостатъчно време, за да си реши задачките.
Виж целия пост
# 611
Да така правим тя свикна вече с лесните и иска само тях да си прави сега правим преход към по трудните но тя се запъва като види по трудна с прерисуването и така голяма мъка докато свикне и после няма проблем.

BettyBoop, ами опитвам се да не я пресирам, но без настояване тя не иска да захване новият материал, след няколко упражнения вече няма проблем трудно е това с намирането на правилен подход. Иначе има желание и си свикна решава си поне по два часа задачки. Мисля от декември да почнем да ги решаваме за време с часовниче. Друго което бях прочела от други коментари, че децата се спичат при непознат формат на задачите, така че ползваме и много дпуги книжки и помагала да свикне с различни модификации на тези задачи. Мисля да я пратя и на няколко изпита в Света София и Питагор да свикне с изпитна среда.
Виж целия пост
# 612
Здравейте,
От опит - децата са различни и способностите не им зависят от този изпит, той по -скоро дава представа за готовността им в изпитна среда, не им вкарвайте в главата идеи -на всяка цена, а  самочувствие, че могат, че знаят и че бъдещето им не зависи от това училище ! Успех на.всички!
Виж целия пост
# 613
Благодаря ви за съвета Blush, да хубавото е че тя разбира, че така ще се подготви за първи клас не и говорим ваобще за това училище тя възприема че така се подготвя за първи клас понеже е на дистанционно обучение от тази година (заради по малкото си братче което се роди по-рано) за нея стана естествено че следобед сядаме и се занимава за това искам да я пусна на различни места на изпити за да усети и училищната среда, която вкъщи няма как да стане да и предам.
Виж целия пост
# 614
Аз имам въпрос. Кога започвате да подготвяте децата за градината? Сега, след  Нова година? И освен книжките от лицея, разбрах, че и на Фют книжките също са ОК за подготовка. Вашето мненеие Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия