За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 325
  • 738
# 45
Здравейте, кулинарки, доживяхме петъка! Grinning Дайте рецепта за хубав сос за руло Стефани. Помня от стол в детските ми години един кафяв, като печен... Мерси предварително!
Виж целия пост
# 46
..Дайте рецепта за хубав сос за руло Стефани. Помня от стол в детските ми години един кафяв, като печен... .
Звучи ми като да е бил Бешамел, но с препечено брашно. Или пък да е бил "сос Грейви". Иначе нали въпрос на вкус... аз бих ползвала сос -  сметана със синьо сирене. Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Може би по-гъстичко грейви, наистина...мерси, Морена!
Виж целия пост
# 48
Моля, пак заповядай! Simple Smile
Виж целия пост
# 49
Морена спомена камък за печене на пица-от известно време имам и не знам как се ползва ? Някой би ли споделил , като за начинаещ ? Благодаря !

Слагаш си камъка в студена фурна и загряваш на най-високата за твоята фурна температура.
Докато камъка ти загрява си приготвяш лист хартия за печене, поръсваш леко с грис, царевично или оризово брашно и с дланите на ръцете си разстилаш тестото отвътре навън като се стремиш да си оформиш малък борд. Борда намзваш със зехтин, а вътре пицата подреждаш в следната последователност - гъст дом сос за пица, моцарела накъсана на конци или нарязана и чак тогава всичко допълнително като саламчета, пиперка яйце, маслинка, царевичка и тн. Щом загрее фурната и изключи терморегулатора мяташ вътре пицата и печеш 7-8 мин
Виж целия пост
# 50
Безкрайно благодаря за изчерпателното обяснение и прекрасното онагледяване на резултата !
Виж целия пост
# 51
Шушулката ванилия има ли срок на годност 🤔
П.п и ако е изтекъл, дали е опасна за употреба?
Виж целия пост
# 52
Аз имам шушулки от години, държа си ги в кутията със захар. Ароматизират прекрасно, не виждам какво да им е вредно.
Виж целия пост
# 53
Шушулката ванилия има ли срок на годност 🤔
П.п и ако е изтекъл, дали е опасна за употреба?
Не, не е опасна, в никакъв случай, но за сметка на това изсъхва и става негодна, не може да се разреже. На края на миналата година получих подарък 1 дузина ванилови шушулки от Мексико. До момента изобщо нямах представа, че има такива огромно широки шушулки, и защото нямаше да мога да ги използвам си направих екстракт ванилия. Става разкошен екстракт, силен и ухаещ на ванилия . Винаги съм ползвала чиста ванилия и съответно я поръчвам, но в последните години страшно се вдигна цената, направо безбожно скъпа, а така с екстракта ми се получават нещата. Споделям го, защото , ако са ти в повече направи го.
Виж целия пост
# 54
Благодаря ви
Не, не е изсъхнала, тя е вакуумирана и мушната в метално флаконче, затирила съм я в дъното на шкафа и си е отлежала....поне 5 години 🤣, че мъжлето на тази фирма не ми е купувал от толкова .... благодаря отново, утре ще я оползотворя 👌, тези са двечки, та без екстракт. Мъжлето ме снабдява редовно
Виж целия пост
# 55
Останаха ми 2 белтъка какво да ги правя (без целувки) Simple Smile
Виж целия пост
# 56
Ореховки. Или ги добави към още едно -две яйца - за бъркани.
Виж целия пост
# 57
Останаха ми 2 белтъка какво да ги правя (без целувки) Simple Smile
BRUTTI  MA  BUONI - грозните италиански ореховки - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/brutti-ma-buoni.html
Виж целия пост
# 58
Останаха ми 2 белтъка какво да ги правя (без целувки) Simple Smile

Въздушен сладкиш с плодове и белтъчена глазура

Фалшива пица от карфиол

Топло предястие от чедър, мек колбас и белтъци
Виж целия пост
# 59
Пилешко филе, пресни гъби, моркови, замразени броколи и сметана за готвене. Как да сглобя вечерята? Принципно пилето и гъбите със сметанов сос + гарнитура от задушени броколи и моркови, а за по- завъртяна рецепта някой сеща ли се?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия