Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

подозрение за акушерска парализа и ЕМГ как и къде да направим, рехабилитация къде?

  • 612
  • 3
Здравейте,
моля някоя запозната мама да ме насочи. Малкият ни син се роди малко по-едричък 3700, естествено. В епикризата на изписване пишеше отток на рамо заради родилна травма, но нищо повече. Педиатърът ни погледна на първия реглед веднага след изписването и каза, че има роблеми с ръчичката и счупена ключица. Тогава беше грипна епидемия и тя каза да изчакаме. Въпреки това се юрнах с бебе на 10 дни при Литвиненко и в Горна баня и ни казаха, че е доста рано но нямало май проблем. Сега обаче водихме детето за тазобедрените стави профилактичен рпеглед пак в Горна баня и там ни каза ортопедът, че едната ръчичка се щади повече и не я движи така активно.
Той препоръча седмица рехабилитация и да правим гимнастика, каквато рехабилитатор ще ни препоръча. Обаче аз искам да се направи точен диагностичен тест, с който да имаме истински отговор да или не. Чета, че в ИСУЛ се прави такъв тест ЕМГ, както и че Литвиненко го прави и той. Къде да отида? Къде е най-добре за рехабилитация и физиотерапия? Засега сме се записали пак в Горна Баня, поради липса на информация. Може ли педиатърът да ни даде направление за невролог и ЕМГ?

Много благодаря!
Виж целия пост
# 1
Един от малкото лекари,който правят ЕМГ е доц.Литвиненко.Ако той обаче сметне ,че процедурата е неуместна,ще ви откаже.ЕМГ се прави по 2 начина с нещо като лепенки,както се прави кардиограма и с забиване на игли подкожно.Не мога да ви дам съвет къде да я направите.В нашия случай доц.Литвиненко ме убеди ,че няма нужда,а и начина при нас трябваше да е с иглите,не съм търсила след това друго място.
Относно рехабилитация горещо препоръчвам Медицински център за деца с проблемно развитие в Студенски град.
П.П доц.Литвиненко работи в мед.ценър към болница Иван Митев(Педиатрията),също така има часове и в Медицински център Малчовците.Друг добър невролог работещ в Педиатрията и Малчовците е д-р Тачева.
Не препоръчвам д-р Станчева от МЦ към Педиатрията.
Рехабикитаторката към МЦ на Педиатрията-Ина Томова също е добра.Там може да се ходи и по ЗК,но е крайно не достатъчно.
Педиатъра може да ви даде направление за невролог.
Виж целия пост
# 2
Много Ви благодаря! Ще отидем при Литвиненко, ако ни откаже, няма да споря с него. А на вас защо ви отказа и това притеснява ли ви? А кой определя схемата на рехабилитацията? Самият рехабилитатор ли преценява колко и с каква продължителност и по каква схема да се правят упражнения/процедури или това се определя от лекар?
Този център в Студентски град ми го препоръчаха и в Горна Баня, но бях скептична, защото не съм го чувала. За съжаление, не знам откъде да започна. Първо рехабилитатор ли да търся или първо невролог, а той да ми каже каква да е рехабилитацията?
Виж целия пост
# 3
Писах ви на лично съобщение
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия