Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Zebra – съвършеният избор за добра хигиена

  • 13 982
  • 766
В сезона на простудните заболявания и грипните епидемии не е излишно да си припомним основното хигиенично и профилактично правило – да мием правилно и често ръцете си.

Всеки от нас докосва най-различни повърхности, на които обитават цели армии от вируси, бактерии и гъбички. Само правилното и редовно миене на ръцете може да ни предпази от куп заболявания като грип, стомашно-чревни инфекции и какво ли още не.

Препоръчително е да мием ръцете си всеки път, когато ги изцапаме. Например преди, по време и след приготвяне на храна, преди и след хранене. След всяко издухване на носа или кихане, след контакт с болни хора, след като сме галили или хранили животни, след посещение на тоалетна. Има повърхности, които са по-мръсни дори от тези в тоалетните – например копчетата в асансьора, екраните на мобилните телефони, както и компютърните клавиатури.

В повечето случаи бактериите и вирусите проникват в човешкия организъм, когато човек започне да пипа очите, устата или носа си с мръсни ръце.
Според СЗО правилното миене на ръце трябва да трае около 20 – 30 секунди, като не забравяме след това внимателно да ги подсушим.

С какво е най-добре да мием ръцете си?
Кой сапун е по-добър – течният или твърдият? Според специалистите няма никаква разлика. И двете форми се справят добре със своята задача. Важното е сапунът да се ползва възможно най-често.

Важно ли е да подсушаваме ръцете си след измиване, или може да ги оставяме мокри?
Много е важно да подсушаваме правилно ръцете си! Върху влажните ръце е по-лесно да попаднат всякакви патогени, а и бактериите по-бързо се предават на други хора.

Подсушаването на ръцете с кухненски рула и хартиени кърпи за еднократна употреба е една от най-добрите възможности за насърчаване на добра хигиена на ръцете.

Кухненските рула и салфетките отстраняват по-добре бактериите от ръцете, докато сешоарите и кърпите от плат подпомагат разпространението им в цялото помещение. Британски учени установяват, че въздушноструйните сешоари разнасят бактериите със скорост от 690 км/ч на разстояние до 3 метра. Нещо повече, изследванията показват, че с помощта на този тип сешоари се разпространяват над 20 пъти повече вируси, отколкото при използване на старите модели, духащи топъл въздух. А в сравнение с хартиеният метод „реактивните“ сешоари разпространяват до 1300 пъти повече вируси и бактерии.Осигурете на себе си и семейството си съвършената хигиена с продуктите на ZEBRA!
Нашите продукти отговарят на високите потребителски критерии за постоянно качество и иновации на конкурентни цени. При създаването на асортимента си се водим от идеята, че трябва да предлагаме продукти, които да отговарят на всяка индивидуалност и всеки вкус. Ето защо нашето продуктово разнообразие е толкова голямо.

Включете се в дискусията на ZEBRA и BG-Мamma!
Споделете ни като коментар в темата „Колко често миете ръцете си и спазвате ли правилото да ги сапунисвате 20 – 30 секунди?“

Новият ни въпрос към вас е: „Какви са основните хигиенни правила, на които учите децата си?“

На 27 март 30 участници в темата ще спечелят комплект с продукти на ZEBRA.

Моля, запознайте се с общите условия на активацията ТУК.
# 1
С какво е най-добре да мием ръцете си?
Кой сапун е по-добър – твърдият
Важно ли е да подсушаваме ръцете си след измиване, или може да ги оставяме мокри?
Много е важно да подсушаваме правилно ръцете си!
Виж целия пост
# 2
Ръцете си мия около 10 пъти на ден за 20 секунди. Подсушаването е особено важно, защото по мокрите повърхности полепват повече замърсители.
Виж целия пост
# 3
Спазвам всички препоръки, мия старателно и продължително ръцете си. Даже бих казала, че прекалявам с честотата на миене, но заради здравето на близките ми е важно да спазвам повече от отлична хигиена.
Виж целия пост
# 4
Ръцете си мия над 10 пъти на ден, това след появата на вирус, преди това може би до 10 пъти на ден е било.
Виж целия пост
# 5
Колко често миете ръцете си и спазвате ли правилото да ги сапунисвате 20 – 30 секунди?“


Ръцете ги мия 10 тина пъти на ден .Нямам навика да ги сапунисвам по дълго време от обикновено.
Виж целия пост
# 6
Броят миене зависи много от това какво правя през деня.  Правилото определено не го спазвам.
Виж целия пост
# 7
Не спазвам 20сек сапунисване, но поне мия често - поне 15пъти когато съм на работа.
Виж целия пост
# 8
Мием ръцете си често, но, честно казано, не ги броим, не засичам и продължителността.
Виж целия пост
# 9
Не броя колко пъти мия ръцете си, но със сигурност са повече от 10. Аз по принцип съм си маниячка на тази тема, а сега манията се засили.😆 Не съм засичала колко време ги сапунисвам.
Виж целия пост
# 10
Аз си мия ръцете поне 20 пъти на ден с тоалетен сапун.Не заради короната☺,просто готвя,имам животни,за които се грижа само аз.Няма как да не се измивам поне 2 пъти на час.Просто след като пуша си измивам обилно ръцете.
Виж целия пост
# 11
Simple Smile Много често мия ръцете си, по навик постоянно и спазвам правилото да ги сапунисвам 20 – 30 секунди, но ползвам течен антибактериален сапун.
Виж целия пост
# 12
Ръцете ги мия 10 тина пъти на ден. Не се сапунисвам много дълго, но ги подсушавам старателно с кърпа. Мия се със сапун.
Виж целия пост
# 13
Мия ръцете си доста често, може би над 15 пъти на ден, не ги сапунисвам толкова дълго, към 10 секунди, но изплаквам обилно с вода. И често напомням на децата да си мият ръцете, те забравят.
Виж целия пост
# 14
Много често мия ръцете си, със сигурност има 20 пъти на ден. Търкам добре, но не знам дали има 30 секунди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия