Козунаци 2020

  • 26 868
  • 769
# 450
Марчева, благодаря и на теб!
Виж целия пост
# 451
...  аз месих по съвсем друг начин ...
Начини има, но показах този, защото е лесен и щадящ според мен. Simple Smile
Деляна, радвам се, че ти е от полза и хъс щом имаш, няма начин да не ставаш все по-добра. Защото и сега си добра. Hug
Виж целия пост
# 452
Здравейте, мога ли да намеря някъде рецепта за един козунак само, количеството на продуктите да е пропорционално разпределено за получаването само на един козунак?
Виж целия пост
# 453
Здравейте, мога ли да намеря някъде рецепта за един козунак само, количеството на продуктите да е пропорционално разпределено за получаването само на един козунак?
Търси за 500г брашно или просто си преизчисли продуктите от коя да е рецепта до прибл. толкова брашно. При Морена имаше такива за 1кг - делиш всичко на 2 и става за 1 козунак.
Виж целия пост
# 454
Здравейте, мога ли да намеря някъде рецепта за един козунак само, количеството на продуктите да е пропорционално разпределено за получаването само на един козунак?
Здравей.
Препоръчвам ти за 1 козунак, да ползваш най-много 500г брашно. Иначе и да харесаш рецепта (има много в 1и пост) с 1кг брашно (това е цяла доза) можеш да разделиш всички продукти на 2 и получаваш  рецепта с 500г брашно. Ако искаш може и по-малък козунак - тогава делиш всички продукти на 3 и ще имаш с 330г брашно (приблизително) или да вземеш 2 третини...
Ето например моята последна рецепта, която е с 500г брашно - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html
Виж целия пост
# 455
Прекрасни сте, благодаря!
Виж целия пост
# 456
Здравейте, имам бърз въпрос. Правих втори опит за козунак изцяло правен в хлебопекарната. Взех рецептата на Пина от 1ви пост. Отново не се доизпече там, в което няма драма, доизпекох го във фурната. Разбира се, видът не е много красив, защото не е сплитан. Вкусен е, но пак ми се струва по-сбит, не е особено на конци. На какво може да се дължи това? Придържах се към рецептата, но ползвах суха мая, вместо жива.
Виж целия пост
# 457
M0n17y, да не е дошло повече брашното и колко време е месено тестото? Бухнал ли е добре козунакът?
Видът мая няма никакво значение. Колко суха използва?
Виж целия пост
# 458
Карамелизиран  козунак с орехи

 Заповядайте момичета едно козуначе и от мен !
Уникални неща творите!
Бъдете здрави! ♥️
Виж целия пост
# 459
Здравейте, имам бърз въпрос. Правих втори опит за козунак изцяло правен в хлебопекарната. Взех рецептата на Пина от 1ви пост. Отново не се доизпече там, в което няма драма, доизпекох го във фурната. Разбира се, видът не е много красив, защото не е сплитан. Вкусен е, но пак ми се струва по-сбит, не е особено на конци. На какво може да се дължи това? Придържах се към рецептата, но ползвах суха мая, вместо жива.
На Пина съм правила в хлебопекарната става като сладък хляб. В тази рецепта се изсипват всички продукти без да се бъркат яйцата или да се прави стартер.Няма кака да се получат конци според мен.
Виж целия пост
# 460
Днес една възрастна жена ме накара да я закарам до рафта със захар в близкия магазин. Когато я видя каза, че не е хубава и не я иска. У дома само ММ си слага по лъжичка в кафето, а и скоро не съм правила кексове, козунаци, крем карамел и нямам идея дали наистина е така. Някоя от вас има ли същите впечатления като възрастна жена? Дали да не купя за всеки случай захар на друга марка? Ще правя торта и козунаци, и да се подсигуря един вид.
Виж целия пост
# 461
Тази захар изобщо не съм я виждала.
Аз предпочитам и ползвам Сладея.
Виж целия пост
# 462
с тази захар преди време един съсед си прецака джибрите!
ние от бялата ползваме само на захарни заводи, разбирай Сладея. не бих рискувала с непроверени или некачествени продукти..
Виж целия пост
# 463
Радвам се, че се допитах. Ще си купя друга, а тази- за кафето на ММ.
Виж целия пост
# 464
Здравейте пак Grinning Искам да попитам нощното втасване от колко до колко часа трябва да е и на каква Т най- много ?
Тази вечер искам да замеся един козунак и утре да го пека Hug

И да попитам , тази форма достатъчна ли е за 500 г брашно или ще е малка ?



Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия