Козунаци 2020

  • 26 979
  • 769
# 465
Деляна, аз слагам вечер около 23ч. тесто в хладилника и сутринта около 7 го изваждам.
Т да е от 7-10 градуса някъде.

Не разбирам размерите на съда, но ми се струва, че е малък. Виж тук, почти колкото широчината на тавата от фурната ми е втасалият козунак.  Може би за половината тесто е този съд. Дай размерите му.

Виж целия пост
# 466
Деляна, аз слагам вечер около 23ч. тесто в хладилника и сутринта около 7 го изваждам.
Т да е от 7-10 градуса някъде.

Не разбирам размерите на съда, но ми се струва, че е малък. Виж тук, почти колкото широчината на тавата от фурната ми е втасалият козунак.  Може би за половината тесто е този съд. Дай размерите му.


Изглежда убийствено!
Виж целия пост
# 467
Виж тук, почти колкото широчината на тавата от фурната ми е втасалият козунак.

Морена, това е козунак с 500 грама брашно, така ли? Плетката с 2 или 3 фитила е и с каква дължина бяха горе-долу? Аз не се ориентирам нещо за фитилите - колко дебели да ги разточвам, когато ще има плънка. Вчера ги направих твърде дълги и тънки, побраха малко плънка, която се изгуби в готовия козунак... Това излезе от 500 грама брашно в кръгла йенска плюс една малка метална правоъгълна форма. Пекох повече от необходимо (около 45') на 150-160 с и без вентилатор, фурната ми е силна, но за следващия път ще знам. Blush
Виж целия пост
# 468
Морена размерите са 24 дължина на 12 широчина и височината е 10 см.
Виж целия пост
# 469
Малка е формата.
Виж целия пост
# 470
M0n17y, да не е дошло повече брашното и колко време е месено тестото? Бухнал ли е добре козунакът?
Видът мая няма никакво значение. Колко суха използва?
Ами, трудно ми е да отговоря за брашното, понеже нямам опит в месенето никакъв. Затова се придържам към рецептите, въпреки че ми е ясно, че някои съставки могат да варират. Пуснах машината първо 10тина минути да измеси, после я спрях и пуснах програмата отначало (3.10ч). На фона на вашите, правени с 500гр брашно, моят ми се вижда много малък. Изпълва си машината, но знам ли Thinking Сложих 1 пакетче суха - 7гр, на него пишеше, че е за 600гр брашно, а аз използвах 500гр.
lina, и при теб ли се получи сбит? Аз си разбих яйцата със захарта, ванилията и лимонената кора отделно. Така ги добавих към останалите течни съставки.
Виж целия пост
# 471
Морена размерите са 24 дължина на 12 широчина и височината е 10 см.
Да, нещо такова предполагах... малка е. Широчината на тавата на фурната ми е 40см.
Ето това е размер като  формата ти

Скрит текст:
Иначе този е произведение на щерката като беше 8 годишна, на снимките дето я показах как меси неотдавна.




.
Морена, това е козунак с 500 грама брашно, така ли? Плетката с 2 или 3 фитила е и с каква дължина бяха горе-долу? Аз не се ориентирам нещо за фитилите - колко дебели да ги разточвам, когато ще има плънка. Вчера ги направих твърде дълги и тънки, побраха малко плънка, която се изгуби в готовия козунак... Това излезе от 500 грама брашно в кръгла йенска ...
Да, в последната ми рецепта всички снимки са с дозата 500г брашно - https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html  
Фитилите не съм мерила и не мога да кажа колко са дебели (може би 3см в диаметър) или дълги (50-60см предполагам). Щом са ти се сторили тънки твоите, остави ги по-дебели следващия път - така ще стигнеш до желаното.  А козунакът ти изглежда много добре! Simple Smile
На снимката ми козунакът е с два фитила.

О, благодаря! Simple Smile

...
Ами, трудно ми е да отговоря за брашното, понеже нямам опит в месенето никакъв. Затова се придържам към рецептите, въпреки че ми е ясно, че някои съставки могат да варират. Пуснах машината първо 10тина минути да измеси, после я спрях и пуснах програмата отначало (3.10ч). На фона на вашите, правени с 500гр брашно, моят ми се вижда много малък. Изпълва си машината, но знам ли Thinking Сложих 1 пакетче суха - 7гр, на него пишеше, че е за 600гр брашно, а аз използвах 500гр.
.... Аз си разбих яйцата със захарта, ванилията и лимонената кора отделно. Така ги добавих към останалите течни съставки.
Според мен използвай програма за "месене" или "месене и втасване" - каквито има на хлебопекарната ти. И печи във фурната. Иначе изглежда, че всичко е наред, но...
Виж целия пост
# 472
M0n17y не печи в хлебопекарната - във фурната резултатът винаги ще бъде по-добър. Направи си тестото в пекарната, след като втаса го извади, оплети, остави го да втаса последно и го метни във фурната.
Виж целия пост
# 473
Другия път вече ще пека във фурната явно. Поне ще видя в това ли е проблема. Дано не оплескам работата с моето включване - сплитане и довтасване. Благодаря за съветите.
Морена, че тя дъщеря ти е готов професионалист, адмирации за козунака!
Виж целия пост
# 474
M0n17y, благодаря! Simple Smile
Няма да объркваш... тук сме да помагаме в движение. Simple Smile
В 1ви пост има плетки, както и в ютуба.
Виж целия пост
# 475
M0n17y, да не е дошло повече брашното и колко време е месено тестото? Бухнал ли е добре козунакът?
Видът мая няма никакво значение. Колко суха използва?
Ами, трудно ми е да отговоря за брашното, понеже нямам опит в месенето никакъв. Затова се придържам към рецептите, въпреки че ми е ясно, че някои съставки могат да варират. Пуснах машината първо 10тина минути да измеси, после я спрях и пуснах програмата отначало (3.10ч). На фона на вашите, правени с 500гр брашно, моят ми се вижда много малък. Изпълва си машината, но знам ли Thinking Сложих 1 пакетче суха - 7гр, на него пишеше, че е за 600гр брашно, а аз използвах 500гр.
lina, и при теб ли се получи сбит? Аз си разбих яйцата със захарта, ванилията и лимонената кора отделно. Така ги добавих към останалите течни съставки.
Козунака на Пина ми беше първия козунак, които съм правила преди 3г.Откакто миналата година правих на Морена разбрах , защо казват , че козунаците се правят поне няколко часа.
Виж целия пост
# 476
Яко сте заправили козунаци тук, браво! Изчетох цялата тема и май ще правя по Морена и аз тази година. Досега само козунаци със заквасена сметана на Еликсир съм правила и много ги харесваме, Ето снимки от миналата година


Виж целия пост
# 477
Днес направих козуначените кифлички по рецепта на Джемма. Направих доза и половина (винаги толкова правя , че се събира в моята хлебопекарна). В хлебопекарната само меся и втасвам. Продуктите са много точни, слагам всичко, докато меси в началото поглеждам да видя как е хавата, обирам брашното по "слепите" ъгли и това е. Този път направих кифличките по-големи, преди ги правех за по две хапки. Ето снимки

Скрит текст:


Това след омесването

След втасване. Машината изкарва само един цикъл, програма "тесто", продължителност 1.30

Мехурчета

Оформени
Скрит текст:
Виж целия пост
# 478
Една рецепта с лимонада и кисело мляко от Ваня Джорджевич. https://privanya.blogspot.com/2020/04/blog-post_5.html?m=1&f … oAWsatPHlEf8QipEQ
Виж целия пост
# 479
И аз след цяла седмица печене и ядосване е най- накрая го отнесе мъжът ми ( хахах)! Оказа се ,че вратичката на фурната не се затваряла достатъчно плътно и смених и програмата и сега съм доволна!



Като за свръх начинаещ мисля ,че е добре и благодаряя даря на всички за коментарите
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия