Козунаци 2020

  • 26 985
  • 769
# 720
Морена, много ти благодаря, уж все гледам да чета преди да задавам тъпи въпроси, ама ей на! Много ме е страх от тоя козунак и това е:) Аз ще правя две пробни рецепти и другата е твоя: https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html Relaxed , да видим колко ще се изложа:)
Виж целия пост
# 721
Ето ги моите ,доволен съм малко се разляха но си заслужават старанието ми.
Можеше още малко захар но следващият път.Нямах хубава тава или форма за печене но за Великден ще съм подготвен и ще меся пак.
Виж целия пост
# 722
Cia_martima, чудесни са се получили!
По коя рецепта са правени и с колко захар и брашно са?
Виж целия пост
# 723
Illit, не се страхувай де... тук сме да помагаме в движение. Simple Smile

. .Нямах хубава тава или форма за печене но за Великден ще съм подготвен и ще меся пак.
Йена или теджера, която да може да ползваш във фурната вършат страхотна работа.
Виж целия пост
# 724
Здравейте! Това е вторият ми опит, с брашно за козунаци на София мел, но  конци някакси не ми се получиха почти. Дали причината е в брашното? Иначе го месих много, но балончета се получиха след втасването, при оформянето.
Виж целия пост
# 725
Cia_martima, чудесни са се получили!
По коя рецепта са правени и с колко захар и брашно са?
Понеже ме достраша да правя рецептата на Морена :::Simple Smile)))),В ютуб гледах рецепта в блога на Ани стъпка по стъпка и е по удобно за начинаещи.Брашното 600гр аз го разделих на 2козунака.Захар 150гр +подсладител.10пъти съм изчел рецептата на Морена и все си задавам питанки.Но си откраднах от нейната рецепта фитилите ги точих с малко брашно вместо мазнина и си се разтегнаха доста добре за което благодаря За празника ще правя нейния козунак,с клечка за зъби пробвах козунаците при печенето.
Виж целия пост
# 726
Аз също гледах рецептата и клипа на Ани и се спрях на нея, но четейки тук , реших да пробвам и тази на Морена . Ще пробвам и двете😀 А при теб резултатът е страхотен! Браво!
Виж целия пост
# 727
Аха... до празника значи ще събираш кураж... какво ѝ е страшното на рецептата... толкоз подробности съм споделила... Wink   Щото съставките са навсякъде подобни.
Пресяваш брашното.
Забъркваш маята с малко мляко и брашно и забряваш.
Разбиваш яйцата, отсипваш малко за мазане.  Добавяш захарта и останалото пр. мляко сгорещено, на части и така се стопява захарта, което важно!  Слагаш там и кис. мляко, ванилия, лим кора -  готово.
Отмерваш в съд мазнините и растопяваш.
Всичко е готово за смесване.
Проста работа.
Виж целия пост
# 728
Вчера си изядохме целия козунак, та днес трябваше да направя нов. Но стана още по-хубав и нямаше как да не го покажа Simple Smile

Виж целия пост
# 729
Днес и аз месих козунаци и ще ги замразя.
Отново по рецептата на Джемма за кифлички. На 500 г. +50 г. сложих този път 9 г. суха мая и пак се получи прилично втасване 2 пъти.
Меся с робот. Тестенцето се получи чудно меко и нелепнещо. Въпреки че меся с машина обожавам после да си го помачкам и с ръце. Направо релаксирам като пипам тесто.
Брашното е за козунаци на София Мел.
Плънката е стафиди и локум.
Сплитането не ми е сила обаче.




Виж целия пост
# 730
Аха... до празника значи ще събираш кураж... какво ѝ е страшното на рецептата... толкоз подробности съм споделила... Wink   Щото съставките са наясякъде подобни.
Пресяваш брашното.
Забъркваш маята с малко мляко и брашно и забряваш.
Разбиваш яйцата, отсипваш малко за мазане.  Добавяш захарта и останалото пр. мляко сгорещено, на части и така се стопява захарта, което важно!  Слагаш там и кис. мляко, ванилия, лим кора -  готово.
Отмерваш в съд мазнините и растопяваш.
Всичко е готово за смесване.
Проста работа.
Хах То е лесно като направиш......N  на брой козунаци ,а аз сега започвам ,но обещавам за празника да споделя какво съм сътворил надявам се да се получи.Най хубавото е,че децата го гризкат с мляко ,мен това ми стига.
Виж целия пост
# 731
Здравейте!
Три опита, с три различни рецепти и нито един не ми се получи на конци. Технологията спазвам, рецептите- до запетаята, маята ми е прясна, не правя за сефте козунаци, но не мога и не мога да ги докарам тази година! Обвинявам брашното, единственото, което намерих да купя, а то е обикновено. Дали имам право или да си обвиня ръцете и да спра да пробвам?
Утре отивам за друго брашно, ясно е.
Виж целия пост
# 732
Здравейте!
Три опита, с три различни рецепти и нито един не ми се получи на конци. Технологията спазвам, рецептите- до запетаята, маята ми е прясна, не правя за сефте козунаци, но не мога и не мога да ги докарам тази година! Обвинявам брашното, единственото, което намерих да купя, а то е обикновено. Дали имам право или да си обвиня ръцете и да спра да пробвам?
Утре отивам за друго брашно, ясно е.
Ти не живееш в Бг май  ако не се бъркам.Търси брашно с по високо съдържание на белтъчини.
Виж целия пост
# 733
Тарталета и на мен не ми се получи, но тази година тук освен най-най-евтиното и обикновено брашно няма друго в магазините (то и него да намериш е късмет), белтъчините му са 10г. и нява щащ да станат конци.
Виж целия пост
# 734
... не правя за сефте козунаци, ...
Утре отивам за друго брашно, ясно е.
... Търси брашно с по високо съдържание на белтъчини.
Тя затова ще търси брашно... наясно е, не е начинаеща... Simple Smile

Колибри
, 10г белтъчини са добре, ама то и други качества на брашното са важни... Иначе  козуначният ми опит през годините е много повече с толкова белтъчини, отколкото с 13.
Вчера и Криси беше с проблемно брашно май и етърва ми в Германия.  Да не повярваш значи у нас да е по-добре. Wink И избор на брашно има, и мая се намира...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия