Козунаци 2020

  • 26 826
  • 769
# 180
Да взема да ви почерпя с козуначени мъфини

Морена 🌷
Освен 18 мъфинчета станаха и 2 гювечета Wink нямах други подходящи форми за това количество...
Скрит текст:


Виж целия пост
# 181
... Всеки си има глава на раменете и си преценява как да постъпи спрямо неговите условия - нали затова си споделяме опита Simple Smile
Точно така. Simple Smile
Втасвала съм и козначено тесто в хладилника много пъти (така за сутрината имаме закуска) и точно за Великден  ми е много удобно (за да не ми е всичко наведнъж, че фурната ми е една) - в петък късно вечерта (че нали е Велики Петък) омесвам една доза ( с 1кг брашно за два козунака) и втасва в хладилника. Сутринта изваджам от хладилника да се стопля/отпуска и замесвам втора доза, която си втасва в стаята и оформям тези от хладилника и т.н.

Дени Hug
Виж целия пост
# 182
И аз замесих отрано една голяма доза с килограм брашно, втасва още в пекарната. Пуснах го на два пъти да меси по десет минути, и после на програмата за тесто да го доомеси и втаса. Малко множко й дойде на пекарната количеството, ама като не съобразих, че ще дойде повече от 1.5 кг...
Виж целия пост
# 183
Здравейте,
За първи път ще меся козунаци в хлебопекарна (Tefal). Коя рецепта ще ми препоръчате, за да станат на конци? Знам, че ще е трудно да станат като домашните на баба едно време Simple Smile)
Виж целия пост
# 184
И аз замесих отрано една голяма доза с килограм брашно, втасва още в пекарната. Пуснах го на два пъти да меси по десет минути, и после на програмата за тесто да го доомеси и втаса. Малко множко й дойде на пекарната количеството, ама като не съобразих, че ще дойде повече от 1.5 кг...

аз затова като ползвам пекарната го пускам да се измеси 2 пъти и прехвърлям в голяма тенджУра и в печката. в пекарната оставям само като правя четвърт доза /с 250-300 брашно/.
Виж целия пост
# 185
И аз замесих отрано една голяма доза с килограм брашно, втасва още в пекарната. Пуснах го на два пъти да меси по десет минути, и после на програмата за тесто да го доомеси и втаса. Малко множко й дойде на пекарната количеството, ама като не съобразих, че ще дойде повече от 1.5 кг...

аз затова като ползвам пекарната го пускам да се измеси 2 пъти и прехвърлям в голяма тенджУра и в печката. в пекарната оставям само като правя четвърт доза /с 250-300 брашно/.
Ами то е логично, ама като бях решила да е в пекарната и в последния момент реших да увелича дозата Simple Smile Сега ще го наблюдавам и по някое време ще го прехвърля другаде да втасва.
Виж целия пост
# 186
На хлебопекарните/ миксера това им е основното - да се съобразяваме с капацитета им за количеството тесто.  Simple Smile

За първи път ще меся козунаци в хлебопекарна (Tefal). Коя рецепта ще ми препоръчате, за да станат на конци?
Конците не са само в някои рецепти. И рецептите са едни, а всеки меси където иска, няма специални рецепти за хлебопкерана - само съобрази какво кличество тесто може да меси твоята и ако ще печеш в нея да не излезе тестото при печенето. Рецепти има в 1ви пост - харесай си някоя и пробвай с 500г брашно. Simple Smile
И с опита (ако не броим домашните продукти, които бабите са имали) получваме като бабините козунаци. Simple Smile
Виж целия пост
# 187
И аз замесих отрано една голяма доза с килограм брашно, втасва още в пекарната. Пуснах го на два пъти да меси по десет минути, и после на програмата за тесто да го доомеси и втаса. Малко множко й дойде на пекарната количеството, ама като не съобразих, че ще дойде повече от 1.5 кг...

Килограм?!?! Евала на пекарната ти .......
Виж целия пост
# 188
И аз замесих отрано една голяма доза с килограм брашно, втасва още в пекарната. Пуснах го на два пъти да меси по десет минути, и после на програмата за тесто да го доомеси и втаса. Малко множко й дойде на пекарната количеството, ама като не съобразих, че ще дойде повече от 1.5 кг...

Килограм?!?! Евала на пекарната ти .......
Рано е още да се каже дали ще станат козунаци или просто някакво тесто Simple Smile Но че успя да го замеси, успя - сложих около 800 гр. брашно в началото и остатъка до килограм добавих на два пъти.
Виж целия пост
# 189
Направо Мецана съм станала в последно време, Моренче, съвсем точно го каза. Много я обичах тази книжка 😃.

Но днес не е ден за отслабване, а след като вчера видях, че ако пропусна еднократно обяда, свалих 1,8кг (не ми е за първи път, задържам си ги), изобщо не си го слагам на сърце. 😃

Втасва 1/2 доза с около 0,5кг брашно, може да се наложи да повтаса и 3,5 часа, вместо обичайните 3, но трябва и да се поработва понякога, кво да правиш....
Виж целия пост
# 190
Zlat_na, ще станат, разбира се - по-хубаво от домашното няма Hug
Виж целия пост
# 191
Криси, приказката е такава, не че ти си баш Мецанка. Hug И ние я обичаме, малката щерка наизуст я знаеше  като малка и на разходка все я редяхме... Simple Smile


Anyyyone, какво стана, изадохте ли го козунака? Simple Smile
Виж целия пост
# 192
Ами, не знам, но или моят Китчен е сбъркан или вие нямате база за сравнение. Но с Кенууда такива нещо нямам. След 20 минутно месене с 600 гр брашно, тестото и близко не е до омесеното козуначено тесто. Да не говорим, че миксерът загря и заподскача.    По принцич само за леки теста го ползвам, за твърди само Кенууда.

Виж целия пост
# 193
Джемма, ами ще подскача, няма само домочадието да се радва, я 🤣.

Истината е, че аз не съм правила двойни дози никога на един път, защото трябва да мисля и за втасването и печенето, а пък и не консумирам въглехидрати, та не са ми нужни такива количества. Адаптирала съм си няколко рецепти за най- много 750-800 грама брашно, но тях обикновено ги прилагам точно преди празника и не съм забелязала да ми затрудняват кой знай колко миксера. Пък и да е станал манекен, а не миксер, като ще му е трудно да се справи с доза козунаци.
Що се отнася до времето- 🤔, не съм стояла с таймер до машината и може и да не съм максимално точна, признавам ✌🏻, затова писах около. Може да са 25 минути, може да са и 18, тук факторите са много, но вие по- опитните сте наясно с това.

Да се върнем на тестото обаче- това, което е показано (чудесен клип и съвсем навременен 👍🏻🌺)от Джемма- при него ще се добавя ли още брашно? Струва ми се, че моето тесто става по-гъсто(твърдо). Да намаля количеството брашно, ако трябва?🤔
Виж целия пост
# 194
Аз на това на Джема бих добавила още брашно... спирам когато маже съвсем леко по стените - отлепя се и пак залепва...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия