Козунаци 2020

  • 27 071
  • 769
# 675
Ето и резултата от днес. Малко повече време като че ли му трябваше на тестото, но мисля че се дължи на това, че сложих 1/3 кубче мая от Лидл, а на нея не видях да пише за колко кг брашно е.



Виж целия пост
# 676
Здравейте! Реших да правя рецептата за 500гр. брашно, но май оплесках нещата...реших да ползвам мерителната лъжичка на хлебопекарната за захарта...и сложих 14 л.(суп.лъжички)...ама май са по-големи. Мислих, че са по 10 гр. за захар, ама май не е? Моля за помощ!
Виж целия пост
# 677
Здравейте! Реших да правя рецептата за 500гр. брашно, но май оплесках нещата...реших да ползвам мерителната лъжичка на хлебопекарната за захарта...и сложих 14 л.(суп.лъжички)...ама май са по-големи. Мислих, че са по 10 гр. за захар, ама май не е? Моля за помощ!

Поне снимай твоите мерителни лъжички до една обикновена и една чаена, иначе как да допуснем колко е...
Не пише ли в инструкциите на хлебопекарната каква лъжичка е приложена и на колко мл отговаря, за да може евентуално да допуснем и какво ще се получи като маса? Също към снимката напълни тези мерителни лъжички така, както си слагала в тестото, за да се види равни ли са били, донякъде пълни ли, с връхче ли...

Тестото при мен втаса.





Олях се с плънката и го понамокрих, предполагам, т.е. надявам се да стане. 😃

Виж целия пост
# 678
Здравейте! Реших да правя рецептата за 500гр. брашно, но май оплесках нещата...реших да ползвам мерителната лъжичка на хлебопекарната за захарта...и сложих 14 л.(суп.лъжички)...ама май са по-големи. Мислих, че са по 10 гр. за захар, ама май не е? Моля за помощ!
Та как мислиш да помогнем?
Виж целия пост
# 679
Ами да ми кажете дали ще се получи, увеличих малко млякото и маята и брашното и сега се меси, пък да видим.
Виж целия пост
# 680
Момичета мисля да замеся тестото и да пека утре сутрин. Колко трябва да е температурата в хладилника. При мен е 5 градуса,  ако трябва да го регулирам?
Виж целия пост
# 681
Момичета мисля да замеся тестото и да пека утре сутрин. Колко трябва да е температурата в хладилника. При мен е 5 градуса,  ако трябва да го регулирам?
Аз слагам на 7 градуса -  това е максимума на нашия. Снощи втасвах тесто за питка на балкона (София), беше подходящо времето и не съм пипала хладилника.  Ей го на сутринта в 8ч. някъде. Добре е да е на темп. 7-10 градуса.  Тази нощ ще оставя козуначено тесто пак на балкона.

Скрит текст:
Виж целия пост
# 682
strela, регулирай, ако имаш възможност поне на 7-8, или изкарай на балкона. При мен предишния път на 3 С в хладилника тестото даже не беше помръднало и го чаках после до обяд да се съвземе от студения шок.
Виж целия пост
# 683
Здравейте , тази година ще правя за първи път козунаци и реших да направя две от рецептите на Морена . Бих искала да попитам мога ли да омеся тестото с ръчен миксер и по този начин ще станат ли на конци ?
Виж целия пост
# 684
Сега втасва в хлебопекарната, оформено и готово за изпичане. Добре се наддига...поне така ми се струва. Ама май ми е по-меко тестото, защото плетката почти изчезна. Относно лъжичките, хванах и сложих същите 14 мер.лъжички в чаша от 200 мл. и се напълни на 3/4.
ПС Опря капака...и сега какво да правя?Fearful Опитва се и да избяга...уфффф...отворих капака. Въобще не знам какво ще стане или ще замине за боклука.
Виж целия пост
# 685
Благодаря момичета. На терасата ще е Kissing Heart
Виж целия пост
# 686
Първото или второто втасване е на балкона? Blush
Виж целия пост
# 687
Да се отчета с резултата от днес!



Пълен разкош, най-доброто до момента! 3 втасвания, много месене и двойно повече желание!
Морена, много благодаря за напътствията! ❤
Виж целия пост
# 688
Първото на студено и тоооолкова часове.

Здравейте , тази година ще правя за първи път козунаци и реших да направя две от рецептите на Морена . Бих искала да попитам мога ли да омеся тестото с ръчен миксер и по този начин ще станат ли на конци ?
Здравей, добре дошла! Simple Smile   Аз не съм, но съм виждала в ютуба да ползват ръчен мискер с бъркалките за тесто за смесването на продуктите. Измесването трябва да е на ръка.
Виж целия пост
# 689
Пасхални Мазурки - руска е рецептата, много уважавам руската кухня, определено ми харесват много неща. Снощи я видях рецептата и веднага я забърках. Това са козуначени кифли в малко по различна форма, много са вкусни, меки и влажни.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия