Козунаци 2020

  • 27 058
  • 769
# 690
Отчет: Суров от горе поради опирането в капака, което пък се получи от повишаването на количествата на захарта, млякото и маята. Ноооо... отвътре е.....един път...то не са конци, го не е чудо. Определено това е рецептата, благодаря, за което. На Великден обещавам да се отчета и със снимков материал.
Виж целия пост
# 691


По рецептата на Джема. Без пълнеж. Направих и една доза от козунака със сметана на Еликсир. Сложих вътре сушени плодове в ром. Малко по влажен се получи. Повечето са във фризера вече, ще ги съхранявам там до Великден.
Виж целия пост
# 692
После как ги размразяваш? Не се ли променят?
Виж целия пост
# 693
Оставих моето тесто на балкона, в момента е 12 градуса.... утре ще са кифлички за закуска. Simple Smile

Виж целия пост
# 694
Момичета козунаците който сте снимали са майсторски клас.
Искам да ви попитам ,знаете ли рецепта за козунак, който и на следващия ден да е мек и сочен .Искам да направя да го оставя да се охлади да го увия във стреч фолио и да го изпратя на любими хора.
Благодаря ви !
Виж целия пост
# 695
strela, регулирай, ако имаш възможност поне на 7-8, или изкарай на балкона. При мен предишния път на 3 С в хладилника тестото даже не беше помръднало и го чаках после до обяд да се съвземе от студения шок.
Същият горчив опит имам и аз. Моят съвет, при втасване в хладилник, на тераса, следете температурата. Тази сутрин при нас е 1 градус навън. Аз предпочитам да стана по-рано, да замеся, докато втасва полягам за час .
Виж целия пост
# 696
... рецепта за козунак, който и на следващия ден да е мек и сочен
https://morrennaa.blogspot.com/2019/04/blog-post.html  - Маста е важна за целта ти.

Прибрах моето тесто от балкона, ето го в 8ч., след 7часа втасване.



И в 9ч. - вече отпуснато, един час след балкона.

Виж целия пост
# 697
Честит цветен празник, момичета!
Ето ги и моите козунаци! Добре се получиха.
Скрит текст:
Скрит текст:
Скрит текст:
Виж целия пост
# 698
Добър ден
 От скоро меся козунаци и има още какво да се желае от тях.Преди месец правих ,ще прикача снимка и сега замесих ново тесто за проба. Искам да попитам при оформяне плота само с олио ли се маже  и може ли и брашно малко
Виж целия пост
# 699
При оформянето ползвам брашно вече, малко. Години карах на мазнина, но вече не, тя омекотява тестото и може да разкъса плетката.
Слънце, аз години наред експериментирах, щото все нещо исках - я коричката, я плетката...
 От година-две вече имам  моето си. Simple Smile
Виж целия пост
# 700
Здравейте и от мен Simple Smile Тази година решихме, че ще се подготвим старателно преди да започнем да правим козунаците. Та голямо четене падна. Не претендирам, че съм кой знае какъв готвач. Но пък се получи наистина изключително вкусен козунак, който до вечерта свърши.
Заснехме и видео как го приготвяме - с всички стъпки и съвети, които научихме.
Надявам се да ви е интересно и полезно:

Виж целия пост
# 701
После как ги размразяваш? Не се ли променят?

Като се размразят, са като току що приготвени.
Виж целия пост
# 702
При оформянето ползвам брашно вече, малко. Години карах на мазнина, но вече не, тя омекотява тестото и може да разкъса плетката.
Слънце, аз години наред експериментирах, щото все нещо исках - я коричката, я плетката...
 От година-две вече имам  моето си. Simple Smile
Благодаря ви за отговора.Аз съм месила 4 или 5 пъти козунак и се уча още
Виж целия пост
# 703
Моля, Слънце, пак заповядай! Simple Smile
Виж целия пост
# 704
    Това е резултата от тестото днес.Плетката се развали при печене,то има конци и е вкусен
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия