Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Утвърдени специалисти и консултанти отговарят на вашите въпроси

  • 27 066
  • 42
# 15
Онлайн консултации с психолог и психотерапевт

На Вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря Людмил Стефанов


Людмил Стефанов
Людмил Стефанов е психолог и психотерапевт с над 25 години опит. Заедно със съпругата си Мариела Михайлова създава и развива Психологически център „Аз и Ние“, където реализира частната си практика - психологическа и психотерапевтична.
Работи с широк спектър от психични проблеми като трудности в партньорските отношения и интимния живот,  фобии, панически разстройства, обсесивно-компулсивни разстройства, повтарящи се житейски неуспехи от всякакво естество.
В работата си с деца успешно разрешава случаи с хиперактивност, агресия, депресия и апатия, нощни напикавания, кошмари, безсъние, фобии и др.

Задайте въпросите си към Людмил Стефанов в тази тема: https://bg-mam.ma/t/1201557
Виж целия пост
# 16
Онлайн консултации с д-р Мариана Мандажиева – специалист по клинична алергология

На Вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Мариана Мандажиева


д-р Мариана Мандажиева
Д-р Мариана Мандажиева е специалист алерголог и управител на Медицински център “Искър”. Консултира пациенти по специалност клинична алергология и в „Аджибадем Сити Клиник“ - Младост.
Има още една специалност по УНГ болести, която ѝ помага да се справя с трудни диагностични случаи с обща симптоматиката като например хроничен хиперпластичен синузит, остра вирусна инфекция, алергичен ринит, неалергичен ринит, възпалена трета сливица при децата. Като част от екипа на Клиника по дерматология, венерология и алергология на ВМА-София за дълго време, е натрупала богат опит в диагностиката и лечението на алергичните заболявания на кожата, подкрепен от курс по епикутанно тестуване в диагностиката на контактната алергия в Малмьо, Швеция. Новостите в хранителната алергия са последното обучение на д-р Мандажиева от декември 2019 г. в Париж, Франция.

Задайте въпросите си към д-р Мандажиева в тази тема: https://bg-mam.ma/t/1207947
Виж целия пост
# 17
Онлайн консултации с д-р Милена Янкова – специалист по педиатрия и детска пулмология

На Вашите въпроси в консултативната тема ще отговаря д-р Милена Янкова


Д-р Милена Янкова
Д-р Милена Янкова е завършила Медицински университет - София, специализира и работи в Детска клиника при УМБАЛ „Александровска“. Има придобита специалност детски болести и по детски белодробни болести.
Съосновател е на Детски кабинет „Южен парк“ – център по детски белодробни болести, където работи и до момента.
Професионалните ѝ интереси са основно в областта на детската пулмология и по специално на детската астма, муковисцидоза, вродени аномалии на белия дроб, остри и хронични белодробни заболявания в детската възраст.
Член е на Педиатричната асоциация, както и на Дружеството по детски белодробни болести.

Задайте въпросите си към д-р Милена Янкова в тази тема: https://bg-mam.ma/t/1209763
Виж целия пост
# 18
Бебеносенето - в полза на бебето и помощ за родителите. Онлайн консултации.

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Кристина Пондева


Кристина Пондева
Кристина Пондева е сертифициран консултант по носене на бебе към престижна немска школа Clauwi Trageschule , консултант по кърмене към НАПК и създател на Сгушени - първият по рода си специализиран магазин в България, който обединява бременност, кърмене и бебеносене .
Кристина е майка на две дъщери и силно мечтае да превърне бебеносенето в утвърдена практика, която доказано помага за по-лесната адаптация на бебето през първите му месеци живот и чувствително улеснява ежедневието на родителите.
От 2016 г. работи активно за разпространението на ползите от носенето на бебе в слинг или ергономична раница. Зад гърба си има организирани десетки срещи из цяла България - събития като "Бебеносещ флашмоб" в София през 2017 г., "Първите Бебеносещи игри" през 2018 г. и множество лекции пред бъдещи родители.

Задайте въпросите си към Кристина Пондева в тази тема: https://bg-mam.ma/t/1223976
Виж целия пост
# 19
Консултация за Детска церебрална парализа

На Вашите въпроси в темата ще отговаря доц. д-р Иван Чавдаров


доц. д-р Иван Чавдаров
Доц. д-р Иван Чавдаров е завършил Медицинска академия - София през 1980 година.
Има придобити научна степен Доктор по медицина, специалност по Курортология, физиотерапия и рехабилитация (сега Физикална и рехабилитационна медицина), магистърска степен по икономика със специалност Здравен мениджмънт и научно звание Доцент по Физикална и рехабилитационна медицина.
Доц. д-р Иван Чавдаров е съосновател на Центъра за лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа (ЦЛРДЦП), София и сновател на "Българско сдружение детска церебрална парализа".
Понастоящем доц. д-р Иван Чавдаров е управител на Специализирана болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация на деца с церебрална парализа "Света София", член на International Cerebral Palsy Society (ICPS), консултант на НЗОК по физикална и рехабилитационна медицина, при клинични пътеки за ДЦП и други детски невро-мускулни паралитични състояния, член и национален координатор на European Academy Childhood Disability (ЕACD) за Р.България, зам. председател на Управителния съвет на Асоциацията по физикална медицина и рехабилитация и Член на редакционния съвет на Списание "Физикална медицина, рехабилитация, здраве".

Задайте въпросите си към доц. д-р Иван Чавдаров в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=974759
Виж целия пост
# 20
Онлайн консултации с проф. Огнян Бранков (детски хирург)

На Вашите въпроси в темата ще отговаря проф. д-р Огнян Бранков


проф. д-р Огнян Бранков
Проф. д-р Огнян Бранков е водещ специалист по детска хирургия с над 40 г. стаж. Завършил е медицина през 1973 г. в Медицинска Академия (МУ) - София. Има придобити специалности по Хирургия от 1980 г., Детска хирургия от 1982 г. и Гръдна хирургия от 2007 г. Притежава сертификати за правоспосбност по горна интестинална ендоскопия, брохоскопия и бронхология. Специализирал е в Берлин и Лайпциг през 1986 г., в Москва през 1987 г., Виена и Брюксел през 1988 г., и САЩ (Ню Йорк и Бостън) - през 1998 г. През 2008 г. придобива Европейски сертификат по детска хирургия.
След дипломирането си работи като хирург в Окръжна болница Перник, след което 37 г. е детски хирург в УМБАЛСМ "Н.И.Пирогов". От месец юни 2004 до април 2013 година е ръководител Секция по детска хирургия на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов". От 2013 г. се присъединява към екипа на Токуда Болница София.

Проф. Бранков е хоноруван преподавател в Медицински университет - София, където през 2000-2001 г. оглавява Катедрата по детска хирургия. Има над 100 научни публикации в списания и сборници, 9 от които - в международни издания. Съавтор на 5 учебника, 1 от които на английски език. Съставител и редактор на най-новия учебник по детска хирургия. Участвал е в повече от 80 конгреса, над 30 от тях - на международно ниво. Има признати 22 рационализации и 1 изобретение. От 2005 г. насам е Главен републикански специалист по детска хирургия.
Носител е на много отличия, награди и дипломи, между които почетен знак "Български лекар" 2005  и "Медик на годината" 2009, почетен знак на Български лекарски съюз 2006, почетен знак на "Пирогов" 2011.

Членства в научни дружества и организации:
-    Председател на Научното дружество по детска хирургия в България
-    Член на пленума на Българското хирургично дружество
-    Член на Европейската асоциация на детските хирурзи
-    Почетен член на Румънската академия по детска хирургия
-    Член на Европейската асоциация на лекарите "УЕМС"


Задайте въпросите си към проф. д-р Бранков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1193874
Виж целия пост
# 21
Професионално ориентиране за младежи - онлайн консултации с Ели Мантовска

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ели Мантовска - кариерен консултант.


Ели Мантовска
Ели Мантовска е кариерен консултант с над 20-годишен стаж и над 5 000 консултантски часа опит.
Работила е като кариерен консултант и интервюиращ 5 години в една от първите международни консултантски компании за човешки ресурси в региона. Над 10 години е била ръководител на екип от 22 души в корпоративна среда и е водила стотици интервюта за работа.

Тя е член на Асоциацията на преподавателите от бизнеса и от 2017 до 2020 г. преподава "Организационно поведение" към магистърската програма "Информационни технологии за управление на бизнеса" в Техническия университет в София.
Зад гърба си има и над 20 семинара за професионална ориентация с колегите ѝ от AIMS Human Capital и с бизнес представители от БФБЛ (Български форум на бизнес лидерите). С помощта на студентски организации и кариерни центрове те посещават най-големите университети в България и водят семинари на хиляди млади хора.
Сертифицирана е да използва няколко инструмента за поведенчески и кариерен анализ (DISC, SHL и други).


Задайте въпросите си към Ели Мантовска в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1282331
Виж целия пост
# 22
Неразположения по време на бременност. Хранене на децата от 0 до 3 год.

На Вашите въпроси в темата ще отговаря маг. фармацевт Мира Делчева


маг. фармацевт Мира Делчева

Мира Делчева е магистър фармацевт, класически хомеопат и натуропат с над 15-годишен опит. Ежедневно консултира деца и възрастни за по-добро качество на здраве, повече спокойствие и енергия.
Лектор е по теми като здравословно хранене на децата, чревно здраве, емоционално здраве и др.
Консултант e на няколко детски кухни.
В практиката си комбинира различни холистични подходи, като профилактика и грижа за здравето с природни средства, класическа хомеопатия, здравословно хранене, натуропатия, методи за емоционално здраве и профилактика на стреса.

Задайте въпросите си към Мира Делчева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1306684
Виж целия пост
# 23
Консултации със сексолог: Преодоляване липсата на желание и подобряване на интимността с партньора

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ванина Цонева


Ванина Цонева - сексолог

Преди няколко години, докато живее в Берлин, Ванина открива интереса си към сексологията. Осъзнавайки липсата на адекватно сексуално образование за възрастни, решава да се занимава с това професионално.
Нейни публикации са поместени в редица американски и немски издания, между които Salty, Angles Berlin, и SexTech.

В момента Ванина приключва трейнинг за sex and relationship coaching към Somatica Institute, San Francisco, който е сертифициран от The American College of Sexologists.

Задайте въпросите си към Ванина Цонева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1309026
Виж целия пост
# 24
Как да подготвим децата за професиите на бъдещето?

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Петър Шарков


Петър Шарков

Петър Шарков е изпълнителен директор на Училищна Телерик Академия – най-мащабната безплатна ИТ инициатива за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Той отговаря за дългосрочната стратегия за развитие на програмите, както и за ключовите партньорства с образователните институции и бизнеса.

Петър Шарков има бакалавърска степен по "Приложна математика" от Софийски университет "Св. Климент Охридски" и е лицензиран обучител по метода за бързо и ефективно учене – сугестопедия. Специализирал е при създателя на метода - проф. д-р Георги Лозанов.

Задайте въпросите си към Петър Шарков в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1322826
Виж целия пост
# 25
Онлайн консултации за застраховане

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Златка Белинова


Златка Белинова

Златка Белинова е магистър по Право, завършила Софийския университет "Климент Охридски". Професионалният ѝ опит е свързан с консултиране на компании от финансовия сектор, като фокусът ѝ през последните години е съсредоточен върху застраховането. Работата начело на Правния отдел на един от големите международни застрахователи ѝ дава както опита, така и ангажираността да споделя знанията си в името на това да подобри живота на хората, да го направи по-спокоен и по-сигурен.

Задайте въпросите си към Златка Белинова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1339581
Виж целия пост
# 26
Справяне със стреса, мотивация и повишаване на самочувствието - консултации с психолог Ина Иванова

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ина Иванова


Ина Иванова

Ина Иванова е психолог и има завършена и магистратура по "Реторика" в Софийския университет.
Съосновател е на "Наука за хората" - компания, която предоставя обучения и консултантски услуги в сферата на ефективното общуване, невербалната комуникация, изграждането на имидж.
В качеството си на експерт е канена да консултира НАТО в Брюксел, както и на кръгла маса в Загреб, организирана от Facebook.

Автор е на редица статии, които публикува в блога на сайта на Наука за хората, писала е за списание Elle, Кариери, Дир, Труд и др. Публикациите се радват на голяма популярност, като имат над 1 милион четения.


Задайте въпросите си към Ина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1368055
Виж целия пост
# 27
Как да се грижим правилно за кожата? Избор на козметика и парфюми

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Ирина Иванова


Ирина Иванова

Ирина има дълъг стаж в няколко международни вериги магазини, сред които Beauty Zone и Douglas. Участвала е в периодични обучения с международни трейнъри на Guerlain, Sisley, Rituals, Dior, YSL и др. престижни брандове.
От началото на 2020 г. работи като бюти консултант в дрогерии dm и има опит с по-масовата козметика, био продукти за бебета и хранителни добавки.


Задайте въпросите си към Ирина Иванова в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1366717
Виж целия пост
# 28
Тренировки, мотивация и здравословен начин на живот

На Вашите въпроси в темата ще отговаря Мария Милошева


Мария Милошева

Мария Милошева е завършила Национална спортна академия "Васил Левски" с бакалавърска степен "Треньор", както и втора специалност "Учител" и магистърска степен "Спорт, фитнес и здраве".
Има дългогодишен опит в изготвянето на хранителни и тренировъчни режими.


Задайте въпросите си към Мария Милошева в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1474627
Виж целия пост
# 29
Онлайн консултации за дентално здраве с д-р Стоян Маринов

На Вашите въпроси в темата ще отговаря д-р Стоян МариновД-р Стоян Маринов

Д-р Стоян Маринов завършва Медицински университет - София, Факултет по дентална медицина (ФДМ) през 2010 г. През 2011/2012 г. е назначен за хоноруван асистент в Софийски университет "Св. Климент Охридски" по специалност здравен и стоматологичен мениджмънт.

Д-р Маринов посещава редица мероприятия за повишаване на следдипломната си квалификация, сред които първата Международна конференция по детска стоматология, на която са представени новите методи за лечение на зъбите с незавършено кореново развитие, нови методи и техники за детска ендодонтия, въпроси за контролиране на поведението на деца, изпитващи страх от зъболекар. Взима активно участие в организирането на няколко международни конференции, провели се в София, на различна тематика от сферата на денталната медицина.

Д-р Маринов е автор на статии, публикувани във вестник „Доктор” и "24 часа" на тема проблемите на устната кухина, наблюдаващи се при диабетици и хора с бъбречни заболявания. През 2018 г. бе удостоен с честта да бъде включен в класацията на вестник "24 часа" - "Лекарите, на които вярваме". Д-р Маринов е собственик и главен лекар в дентална клиника "СМ Дентал Консулт".

Задайте въпросите си към д-р Стоян Маринов в тази тема: https://www.bg-mamma.com/?topic=1457103
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия