Консултации с аюрведа специалист

  • 124 290
  • 788
# 585
Здравейте, приемам антидепресант и антипсихотик. Исках да закупя Трифала но на предлаганата такава от биохерба, (която ми попадна) видях, че пише Трифала да не се приема заедно с антидепресанти.
Има ли такава препоръка ,и ако е противопоказно какво бих могла да вземам за подпомагане и регулиране на дефекацията?

Не мисля, че има проблем Трифала да се приема с антидепресанти. Опитайте, ако усетите нещо отрицателно, не я приемайте.
Благодаря!
Виж целия пост
# 586
Здравейте!
Какво бихте препоръчали при остеохондроза, бруксизъм и шум в ушите? Най-вероятно и трите проблема са свързани помежду си.
Благодаря!
Виж целия пост
# 587
Здравейте, а за хроничен фарингит какво бихте ми препоръчали?
Виж целия пост
# 588
Здравейте, бях на ендокринолог по повод висок пролактин, 2 пъти иследван ,първия път ба 3ти ден от цикъла около 1400,при горна граница 496
Втория път на чист ден 1923
Лекаря ме насочи за 3то изследване и евентуално ямр, но изобщо не взе под внимание другите полови хормони плюс щитовидни което мен ме притеснява
Имам следните резултати за щитовидната
Фт4 18,1 реф гр 12-22
TSH 2,51 реф.гр  0,27- 4,2
FT3 4,58  реф гр 3,1 - 6,8
ТАТ 14,8
МАТ <9  реф гр <34

Моля за някакви насоки и препоръки относно тях и високия пролактин, както и леко завишени тестостерон
Виж целия пост
# 589
Здравейте, а за хроничен фарингит какво бихте ми препоръчали?

Спрете всички червени храни, всички ферментирали храни, всички пикантни и люти храни.
Виж целия пост
# 590
Здравейте, бях на ендокринолог по повод висок пролактин, 2 пъти иследван ,първия път ба 3ти ден от цикъла около 1400,при горна граница 496
Втория път на чист ден 1923
Лекаря ме насочи за 3то изследване и евентуално ямр, но изобщо не взе под внимание другите полови хормони плюс щитовидни което мен ме притеснява
Имам следните резултати за щитовидната
Фт4 18,1 реф гр 12-22
TSH 2,51 реф.гр  0,27- 4,2
FT3 4,58  реф гр 3,1 - 6,8
ТАТ 14,8
МАТ <9  реф гр <34

Моля за някакви насоки и препоръки относно тях и високия пролактин, както и леко завишени тестостерон

Щитовидните ви са съвсем ОК, няма какво да ви притеснява.
Относно пролактина, спазени ли са условията преди вземане на кръв за изследването?
Виж целия пост
# 591
Здравейте, бях на ендокринолог по повод висок пролактин, 2 пъти иследван ,първия път ба 3ти ден от цикъла около 1400,при горна граница 496
Втория път на чист ден 1923
Лекаря ме насочи за 3то изследване и евентуално ямр, но изобщо не взе под внимание другите полови хормони плюс щитовидни което мен ме притеснява
Имам следните резултати за щитовидната
Фт4 18,1 реф гр 12-22
TSH 2,51 реф.гр  0,27- 4,2
FT3 4,58  реф гр 3,1 - 6,8
ТАТ 14,8
МАТ <9  реф гр <34

Моля за някакви насоки и препоръки относно тях и високия пролактин, както и леко завишени тестостерон

Щитовидните ви са съвсем ОК, няма какво да ви притеснява.
Относно пролактина, спазени ли са условията преди вземане на кръв за изследването?
Първия път не,но втория път лежах преди теста
Не знам дали проляктина индикира за проблем в репродуктивните органи или е съвсем лично стресово, като цяло съм доста притеснителен човек, но след всички неща които изчетох за аденоми и прочие съвсем не ми е спокойно,а след броени дни предстои нова проба
Виж целия пост
# 592
Здравейте , току що детето ми ми съобщи, че си е правил изследване за Ебщайн бар и е положителен Ig G / с около 5 единици над допустимата норма/

Аюрведа в състояние ли е да се справи с този вирус и към кого да се насочим за консултация

По мъжка линия е обременен с левкемия и това ме притеснява
Виж целия пост
# 593
Здравейте , току що детето ми ми съобщи, че си е правил изследване за Ебщайн бар и е положителен Ig G / с около 5 единици над допустимата норма/

Аюрведа в състояние ли е да се справи с този вирус и към кого да се насочим за консултация

По мъжка линия е обременен с левкемия и това ме притеснява

Имуноглобулин Г показва стара инфекция, не текуща. Няма за какво да се притеснявате.
Виж целия пост
# 594
Какво е мнението ви за Котешкия  нокът  за засилване на имунитета ?

Има ли в Аюрведа сайтовете да се продава  Котешки нокът , от Аюрведа производители
 / намирам само някакви американски производители масово /
Виж целия пост
# 595
Здравейте за Поликистозни яйчници и Инсулинова резистентност какво ще препоръчате .
Виж целия пост
# 596
Здравейте за Поликистозни яйчници и Инсулинова резистентност какво ще препоръчате .

Най-важното е хранителен режим без млечни и тестени и силно редуциране на останалите животински продукти. Много малко мазнини за готвене, почти никакви. Двукратно хранене, като извън двете хранения за деня не се приема абсолютно никаква храна. Редовно ходене пеш, поне по час всеки ден. Хипонидд като билкова добавка.
Виж целия пост
# 597
Здравейте, може ли Трифала да се приема против паразити? Има ли и други продукти на Аюрведа, намиращи се в търговската мрежа за целта?
Виж целия пост
# 598
Може ли са се свали лош холестерол с нещо билково? Статини не искам да започвам.
Резултатите ми са
- общ холестерол 6.91 /до 5.20/
- Hdl 1.26 /над 1.55/
- Ldl 4.91 /до 3.00/
- триглицериди 1.63 /до 1.70/
Виж целия пост
# 599
Здравейте, може ли Трифала да се приема против паразити? Има ли и други продукти на Аюрведа, намиращи се в търговската мрежа за целта?

Не съм аюрведиста, ама не мога да се сдържа...
Само с Трифала без изобщо да знам какво съдържа,  или каквото и да е .... фала,
паразити не се борят.....
Да не говорим, че абсолютното им отстраняване от организма е невъзможно, а пък че има и полезни е съвсем друга тема. Не тоталното отстраняване, а баланса е важен......
Дали е аюрведична добавката или друга също не виждам да е от решаващо значение, тя добавката е само подпомагащо средство, но абсолютно недостатъчно условие за постигане на целта. 
Пробита кофа няма как да се напълни!
Важен е начина на живот, мислене и хранене.
Определено не съм фен на тази орторексия невроза към която се тласкат питащите тук вече няколко години,  но  в тази посока е правилния път  и според мен.
Но без строгите правила и рамки, кой какво трябвало или не трябва да яде, колко точно хиляди крачки да прави, да яде само чисти и сигурни качествени продукти.
Човек може да идеализира на теория, ама реалността е друга...
Може да е сигурен един плод и зеленчук ако съм си го отгледала в градината без химикали, хляба да е сигурен ако съм го замесила аз и знам какво има вътре, месото сигурно ако е от моя кокошарник и т.н.
Формула и калъп  една единствена еднаква за всички не може да има......, всеки според индивидуалността си си напасва метода....
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия