Вегетарианска тема 13- какво ще готвим по време на карантина

  • 25 453
  • 770
# 690
Може ли рецепта за банана брот моля?

И аз правих такава салата, но сложих и печени чушки и сос не е само майонеза а добавих и горчица и малко кетчуп. Аз не ям тези дни, но децата много я харесаха.
Оползотворих изварата на родопска разядка. Много майонеза ми се видя в рецептата, сложих по - малко, одобри се.

Снощи у дома салата бейби спанак с много червен лук, картофената салата и разядки с крекери.

Някой има и хубава рецепта за крекери?
Виж целия пост
# 691
Може ли рецепта за банана брот моля?

Скрит текст:
И аз правих такава салата, но сложих и печени чушки и сос не е само майонеза а добавих и горчица и малко кетчуп. Аз не ям тези дни, но децата много я харесаха.
Оползотворих изварата на родопска разядка. Много майонеза ми се видя в рецептата, сложих по - малко, одобри се.

Снощи у дома салата бейби спанак с много червен лук, картофената салата и разядки с крекери.

Някой има и хубава рецепта за крекери?
[/spoiler]
Ако въпросът е към мен, в същата тема,  мнение # 288 от 28 май, стр. 20 има снимка, а в мнение # 295 от 30 май е рецептата, по която аз пека "банановия хляб".
Виж целия пост
# 692
Днес ще е паста с песто дженовезе за вечеря.
Сладкишите за седмицата: бисквитена торта с домашен крем, маслени сладки с матча и бял шоколад.
Другото ще го мисля. Ядат ми се печени чушки върхарки (онези мъничките последни чушки), които са много вкусни. Но може и пълнени камби с ориз да направя.
Доматена крем супа също би се приела добре.
Виж целия пост
# 693
Благодаря Катерица!
Виж целия пост
# 694
Картофени кюфтета
Виж целия пост
# 695
Тиква на тиган е вариант на тиква на фурна. ММ тиква не яде. Само за мен да включвам фурна за 5/6 парчета тиква ми се вижда голямо прахосване на енергия и пека на тиган. Намазвам с малко масло,или олио и слагам тиквата нарязана на тънко.
Благодаря, SwissT! У нас заради папагала се купуват банани, но понякога узряват много бързо и понеже сега не ми се прави сладолед, ще пробвам този кекс:hugs:
Виж целия пост
# 696
Данилу, ако обичаш печена тиква не се лишавай от нея - дори и в по-голямо количество може да я оползотвориш вече изпечена. Я на крем-супа, я на "течен шоколад" или дори на парченца в зелена салата с карамелизиран лук и орехи (и горгондзола де, ако ядеш сирене, че май беше по-скоро от веганския отбор).
Виж целия пост
# 697
Danilu, пак заповядай.
Мога да предложа вариант за тези, които не обичат тиква. Смесват се варена тиква, банан, мед и прясно мляко в блендер. Получава се хубаво и тиквата не се усеща с обичайния си вкус. Скоро ще правя и ще снимам.
Виж целия пост
# 698
Вечерята днес:

Крем-супа от грах с много сметана


Домашна пица с двойна доза прясно приготвен доматен сос, топено сирене и кашкавал

Кокосови мъфини и пресни ягоди
Виж целия пост
# 699
Harpalike, не ми е идвало наум да правя нещо от печена тиква. Ще пробвам. Тук я ядат или в тиган с маслини, или ризото,или gnocchi ( не знам как се превежда на български?!). Печена, както се приготвя в България не се тачи. Но ММ хареса тиквеника. Правих само веднъж, но стана чуден. За Коледа ще направя пак. Ако сме си тук де.
Виж целия пост
# 700
Ньоки се наричат и тук. Нямаме такава паста, така че - италианската дума си ползваме.
Виж целия пост
# 701
В Германия тиквата също не се яде печена или на тиквеник.
По-скоро в солен вариант се приготвя.
Виж целия пост
# 702
Мисля, че от значение е сорта на тиквата. Веднъж исках да блесна на скандинавска територия, демонстрирайки печена тиква с мед и орехи. Да, но в магазина имаше само тиква тип цигулка, по-светла на цвят вътре, изобщо не стана вкусно и всички учтиво си изплюха залъчетата. Предполагам, че вкусните печени сладки тикви са от онези кръгли сортове със зеленееща кора отвън и тъмно оранжеви вътре, другите- на супа.

Не ми беше хрумвала салата с тиква, с какво друго освен карамелизиран лук ще дадете идея да се комбинира и подправи?

Днес ще правя бананови мъфини с бадемов тахан и кокосово брашно.
Прясно зеле с домати на фурна.
Солени палачинки с настъргани тиквички.
Виж целия пост
# 703
Разбира се, че сортът има значение.

Някои сортове се ядат и сурови, настъргана може да се добави към зелена салата, към морковена и т.н

Според мен много неща се връзват: кора от лимон, джинджифил, дори горчичен дресинг.

Гъби със сметанов сос към полента
Зелена салата

Мъжът ми купил по погрешка студено пресовано рапично олио. Само за салати е. С домати е ужасно. Затова салатата беше без домати. Имам последни домати по растенията и скоро приключвам сезона.

Другата седмица детето е на занималня и две закуски трябва да слагам.
Освен кекс/мъфини и крекери, друго не ми хрумва. Плодове и зеленчуци не яде, крия ги в тестото. Давайте идеи.
И да не е пипкаво, че нямам време от чевръстите бебе.🤪

Нивея, вчера писах и ми изчезна поста: ето тези крекери стават вкусни.
Количеството е малко, директно 2-3 дози забърквай.
https://m.bg-mamma.com/?topic=284025
Виж целия пост
# 704
Благодаря, Данилу.
За тиквата не съм опитвала варианти в салата , май не бих и искала. Избрала съм си любим вариант и ми стига. Печената тиква е нещо великолепно просто. Крем супата за солен вариан.
Суис- ягодките горски ли са? А тестото на пицата май не е от готовите? Крем супата ти от грах ми напомни за крем супа от аспержи. Ще взема да сготвя. Печени кестени също са ми деликатес за сезона.
Днес имаме карфиол с много неща (чушка , картоф, лук, просо морков) , зехтин и подправки. Също и арменските питки със спирулина на бурито с нахутен пастет, тофу, паста каламата, настърган морков и лук.
За допълнително- грозде, ябълки, лешници, кефир.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия