За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 262
  • 736
# 690
Случвало ли ви се е като правите лед на кубчета, да се образува нещо бяло при стапянето му? Правя лед в пликчета за лед и наливам вода директно от чешмата. Иначе ползвам кана с филтър. Нашата вода по принцип не е супер варовита. Това ми се случва за втори път, определено не е всеки път. Чудя се какво е това?...
Преварена вода и няма да имате този проблем, повече занимавка е, но си в друго да си пийнеш аперетива без да плуват парцали вътре
Виж целия пост
# 691
Имам около 2 кг ягоди които не са много сладки и децата не искат да ги ядат , на какво мога да ги направя? Без много занимавка обаче.
Виж целия пост
# 692
Имам около 2 кг ягоди които не са много сладки и децата не искат да ги ядат , на какво мога да ги направя? Без много занимавка обаче.
Страхотна вкусотия - https://morrennaa.blogspot.com/2020/02/blog-post_17.html Simple Smile
Или слагаш на огъня част от ягодите, намачкваш леко +  малко захар - става сос с ягоди.  И разбита сметана и целувкки (натрошаваш ги) ако имаш - забъркваш Итънска бъркотия заедно с останалите ягоди - и това е много вкусно.  
Или с някакви бисквити и/ или целувки,  сладлолед или пък от кремовете на Йоткер без варене, или цедено мляко/сметана/маскарпоне - подладени - в чаша.  От сорта
Скрит текст:
Или ползваш цели целувки с бита сметана или пък с лимонов крем и си правиш Павлова.
Или сладки палачинки  с ягоди.
Или пък ягодов киш.
Виж целия пост
# 693
Ягодова лимонада
https://inthebeniskitchen.com/2020/05/04/ягодова-лимонада/
Виж целия пост
# 694
Дайте рецепта за картофени кюфтета или ми кажете къде сгреших моята Simple Smile 
Сварих си картофите 1кг, намачках ги с преса за картофи, изчаках да изстинат, добавих 2 яйца, глава лук, 100гр сирене (като тебешир сухо), подправки. Оформих кюфтета и ги сложих в хладилника за 2 часа. После панировката ми беше галета + белтък. Изглеждаха чудесно - стегнати, идеално оформени, като за снимка. В момента в който ги наслагах да се пържат пълен провал. Сгорещено ми беше олиото, не е било топло. Направо картофите така се размекнаха, на вода станаха. Всичко на попара стана в тигана. Много се ядосах.
Виж целия пост
# 695
Дайте рецепта за картофени кюфтета или ми кажете къде сгреших моята Simple Smile 
Сварих си картофите 1кг, намачках ги с преса за картофи, изчаках да изстинат, добавих 2 яйца, глава лук, 100гр сирене (като тебешир сухо), подправки. Оформих кюфтета и ги сложих в хладилника за 2 часа. После панировката ми беше галета + белтък. Изглеждаха чудесно - стегнати, идеално оформени, като за снимка. В момента в който ги наслагах да се пържат пълен провал. Сгорещено ми беше олиото, не е било топло. Направо картофите така се размекнаха, на вода станаха. Всичко на попара стана в тигана. Много се ядосах.

Така приготвям аз Богати картофени кюфтета и умирам за тях. Yum Ако искаш ги пробвай.

Имам около 2 кг ягоди които не са много сладки и децата не искат да ги ядат , на какво мога да ги направя? Без много занимавка обаче.

Кисело мляко с плодове и корнфлейкс

Плодов пирог със сметанова заливка
Виж целия пост
# 696
Дайте рецепта за картофени кюфтета или ми кажете къде сгреших моята Simple Smile 
Сварих си картофите 1кг, намачках ги с преса за картофи, изчаках да изстинат, добавих 2 яйца, глава лук, 100гр сирене (като тебешир сухо), подправки. Оформих кюфтета и ги сложих в хладилника за 2 часа. После панировката ми беше галета + белтък. Изглеждаха чудесно - стегнати, идеално оформени, като за снимка. В момента в който ги наслагах да се пържат пълен провал. Сгорещено ми беше олиото, не е било топло. Направо картофите така се размекнаха, на вода станаха. Всичко на попара стана в тигана. Много се ядосах.
Не съм от много знаещите, но разбрах, че за да не ми се разпаднат моите, трябва картофите да са ми престоели навън поне 4 часа(след сваряването ги заливам със схудина вода, изваждам и оставам да изстинат в тава).Аз ги овалвам в брашно преди пърженето, слагам и чубрица, но въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 697
Имам около 2 кг ягоди които не са много сладки и децата не искат да ги ядат , на какво мога да ги направя? Без много занимавка обаче.
Ягодово тирамису от блога на Марчева.
И от мен глас за ягодовата лимонада, която bilqna_69 е предложила.
Виж целия пост
# 698
Независимо каква рецепта ползвам за картофени кюфтета, при пърженето винаги ми се разпадат. Това е едно от нещата, които не мога да готвя. т.е. мога, но ги пека във фурната, не ги пържа.
Виж целия пост
# 699
Здравейте, миналата година за първи път правих сладко с желираща захар. На една доза реших да не спазвам точно времето за варене описано на пакета и точно тази доза се получи най-добре - с повече сок, а не гъста като мармалад. Не мога да си спомня обаче дали варих повече или по-малко време. Някой може ли да помогне
Виж целия пост
# 700
Дайте рецепта за картофени кюфтета или ми кажете къде сгреших моята Simple Smile 
Сварих си картофите 1кг, намачках ги с преса за картофи, изчаках да изстинат, добавих 2 яйца, глава лук, 100гр сирене (като тебешир сухо), подправки. Оформих кюфтета и ги сложих в хладилника за 2 часа. После панировката ми беше галета + белтък. Изглеждаха чудесно - стегнати, идеално оформени, като за снимка. В момента в който ги наслагах да се пържат пълен провал. Сгорещено ми беше олиото, не е било топло. Направо картофите така се размекнаха, на вода станаха. Всичко на попара стана в тигана. Много се ядосах.
Има значение и какви са картофите, за картофените кюфтета. Стари ли са или от новата реколта? Един опит имам с млади картофи дето нямаха явно достатъчно нишесте... е такава кочина друг път никога не съм сътворявала, навсякъде парчета от тях и ни едно цяло кюфте нямаше. Не че по принцип съм им майстор, то и рядко пробвам, ама чаааак такъв провал друг път не бях имала.
Печени наистина са вариант, ако не държите да са пържени. Поне шансът да се разпаднат е малък.
Виж целия пост
# 701
Стари, стари мойте бяха, и изстинаха, и студени ги оформях и после оформени пак стояха няколко часа че и в хладилник. Всичко си им беше наред като цяло. Обаче като почнах да ги пържа, буквално "тестото" ми се втечни. Не знам от лука ли да е било....От къде се разводни тая смес. Гледам на Ванчето рецептата за Богатите кюфтета, лук няма в тях. В събота ще пробвам. Само не знам тоя кашкавал да ми прецака сместа нещо.
Виж целия пост
# 702
Vici, според мен е било от лука. Правя картофените кюфтета по начина който си описала, само накрая брашно вместо галета и завършвам с белтък. Лук не слагам, само сухи подправки и сирене. Никога не са ми се разпадали, нито някога съм съблюдавала някакво време да престояват някъде (хладилник или др.места). С пресни картофи не съм пробвала наистина, и както казва natka, може при тях да има някакво различно поведение, но ти така или иначе си ползвала стари.....та не е бил в тях проблема.
Виж целия пост
# 703
И мен ме усъмни лука. Аз пък взех че го и врътнах в блендъра, че не ми се режеше. Но пък тестото ми не беше водно преди пържене. После излезе тая вода. Като се затопли.
Виж целия пост
# 704
Моите и те се разкапаха миналият път и на нищо не станаха.Мисля че зависи от картофите.Тук има  доста видове картофи-едни не стават за варене,други за пържене-та най-вероятно не съм взела подходящият сорт.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия