За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 140
  • 736
# 720
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?
Крем карамел, яйчен крем, крем пита,  и най накрая може спокойно да го  налее в бутилки и да го замразиш и когато и трябва - вадиш.
Виж целия пост
# 721
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко...Освен да го прибера във фризера?
Или като прясно или като кисело замрази - за десерт в чашка е строхотно. Simple Smile Особено  при спешни случаи...
Виж целия пост
# 722
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?
Спокойно можеш да прибереш във фризера,но предварително сварено и изстудено
Виж целия пост
# 723
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
Виж целия пост
# 724
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?

Еклери

Шоколадов чиа пудинг

Малеби със сакъз

Картофени катми

Обикновена крем-супа от карфиол

Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile

Задушени пържоли
Виж целия пост
# 725
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
вземи врат Ето ти едни, много са крехки http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html   Завий ги първо с лист фолио, да си сигурна, че ще станат крехки, но не плътно - само отгоре и печи 1 час, не 30-40 мин, ако не си сигурна, че месото е младо
Виж целия пост
# 726
Здравейте!Донесоха ми 10 литра мляко.Половината заквасих,но доста остана и не ми ражда главата освен крем карамел и мляко с ориз какво друго мога да направя с него.Освен да го прибера във фризера?

Крема сирене? Не знам дали ти се занимава. Но трябва да имаш мая за сирене, тензух...
Виж целия пост
# 727
Някакви идеи за рецепти със сакъз/мастикс/?
Виж целия пост
# 728
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
Вече са ти казали... аз нали не знам какво е животното  и щом е мускул, пека на бавен огън и повече време и те така. Покрито през цялото време и като е готово, отвярям за малко да хване цвят и готово.  И да подправиш добре. Simple Smile
Виж целия пост
# 729
Най-сочните и мега вкусни пържоли - врат с прясно мляко.
Прясното мляко бих го закваска.
Виж целия пост
# 730
Имам въпрос към Марчева. В лимоновия кейк на Марта Стюарт пише, че лимоните след сваряването се изцеждат. Трябва ли да им махна цялата вода или просто да ги сложа в гевгир да се отцедят? Благодаря!
Виж целия пост
# 731
За млякото- сладолед започва сезона
Виж целия пост
# 732
Ако някой пусни и хубава рецепта за сладолед ще е супер, без сурови яйца.Имам машина за сладолед, която съм ползвала 2 пъти😒.
Виж целия пост
# 733
Някой може ли да ми каже как да приготвя пържоли, без да станат на подметка. Нещо не ми се получава, а искам да зарадвам съпругът си със сочни паржолки. Аз отдавна не ям месо а и преди не можех пак да го приготвям де Simple Smile
вземи врат Ето ти едни, много са крехки http://pep-4o.blogspot.com/2016/08/blog-post_19.html   Завий ги първо с лист фолио, да си сигурна, че ще станат крехки, но не плътно - само отгоре и печи 1 час, не 30-40 мин, ако не си сигурна, че месото е младо

Супер, мерси за съветите. Още утре ще направя всичко както трябва. Дано поне един път ги уцеля Simple Smile
Виж целия пост
# 734
Някакви идеи за рецепти със сакъз/мастикс/?

Малеби със сакъз

Слагам и в козунаците.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия