Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 31 065
  • 737
# 525
И аз да се самохваля за тазгодишния козунак.Мисля,че това е най-добрият козунак който съм правила до сега, след като синковеца тази сутрин реши да закуси козунак вместо палачинки(а тях мноооого обича).И свекървата се обати,каза,че и липсват моите козунаци Kissing Face
Момичета Благодаря,на всички пишещи в темата.
Виж целия пост
# 526
О, Криска, много се радвам! Пак заповядай, винаги съм насреща! Hug
Виж целия пост
# 527
Отново по рецепта на Морена, руло с шипков мармалад и плитка с шоколад
Виж целия пост
# 528
Бихте ли ми казали откъде си купувате маково семе. Бих искала да направя кифлички с мак.
За София питам.

Онзи ден купих от Кауфлад, щанда където са есенциите.
Виж целия пост
# 529
Купувам мака  от италианския магазин срещу централни гробища. В удобно бурканче е, което е като солница, доста едро ръси мака докато му хванеш цаката. Купувала съм и насипен от магазин за ядки до нас.
Виж целия пост
# 530
Мак според мен има навсякъде. Аз съм си взимала от кварталния ни супер маркет в наше село, "след околомръсното" (както казваше малката ми щерка, като по-малка Wink... ама без да иска и без да знае - много точно Wink).
Виж целия пост
# 531
Официално слагам край на козунакоправенето 😊 драго ми беше в компанията Ви.
Виж целия пост
# 532
Аз другия уикенд (ако устискам до тогава) ще правя пак козунак, че съм си наумила нещо... Simple Smile
Пък и мама рече, че ще ми даде още сладко... от дюли.... та и руло се очертава.  
Ще видим кога ще приключа сезона.
Иначе и съседите харесаха моя козунак и мама го разпратила на приятелки и роднини...
Виж целия пост
# 533
Мак според мен има навсякъде. Аз съм си взимала от кварталния ни супер маркет в наше село, "след околомръсното" (както казваше малката ми щерка, като по-малка Wink... ама без да иска и без да знае - много точно Wink).
Около нас, тук където живея в София, мак нямаше в нито един магазин, беше изкупен, сега ако са заредили вече е друго, а и не ми върши работа в онези малки пакетченца, това количество е за нищо, трябва да е много повече, поне 250 г , защото има много сладкиши с маково семе  и аз ги харесвам. Имам сладкиш - Маслен сладкиш с маково семе, рецептата е австрийска,  която има плънка от 200 г мак-...затова купувам на по-голямо количество.
Виж целия пост
# 534
И аз май пак ще правя. Точно на Великден не ми се получиха, ама ги правих без желание и през пръсти та за това.... Може.да спретна един със заквасена сметана другия.уикенд.
Виж целия пост
# 535
Вчера направих щото ги изяли, да си кажа хич не ми се занимаваше и наистина през пръсти работих, то пък станаха чудо, огромни, пухкави, разкош,  бяха с плънка от  рикота и сладко от вишни. След малко ще им ги занеса.  Много е добра рецептата.
Виж целия пост
# 536
Христос воскресе!
Най-сетне мога да се отчета и аз.
Плънки те с дюлево сладко и какао се получиха уникални. Направих ги гъсти, както споделихте, че трябва, намазах като на филия върху фитила и завих на руло, после сплетох фитилите. Изобщо не станаха глетави, втасаха чудесно, а ароматът е неповторим(добавих портокалови стърготини и в тестото, и в плънката, вкусовете се допълват превъзходно).  Дано не забравя да си запиша какво съм творила, за догодина. За жалост не успях да снимам, всичко се опука скоропостижно, даже ще се на наложи идната седмица пак да се плескам с още една доза.... ама как да откажа Grinning
Важното наблюдение, което направих е, че за брашното с толкова белтъци ще трябва малко още тренировка - втасваха по-бавно, и като че ли са една идея по- влажни за вкуса ми. Миналата година го смесвах с тип500 и резултатът беше чудесен. Тази година правих опити с двата варианта(100% брашно за баница и 2:1 смес с обикновено брашно) - ами май действително ще продължа го смесвам - хареса се повече.
 
Христос Воскресе!
Сега искам да помоля за някакваи рецепти за останалият козунак(почти целият). Благодаря предварително!
Правила съм сладкиш  “Жадната монахиня “с останал козунак. Получи се много добре.
Виж целия пост
# 537
Христос воскресе!
Най-сетне мога да се отчета и аз.
Плънки те с дюлево сладко и какао се получиха уникални. Направих ги гъсти, както споделихте, че трябва, намазах като на филия върху ......................
 
Христос Воскресе!
Сега искам да помоля за някакваи рецепти за останалият козунак(почти целият). Благодаря предварително!
Правила съм сладкиш  “Жадната монахиня “с останал козунак. Получи се много добре.
......... и за мен всякаква плънка е много подходяща за козунак, обогатяваща е, страхотни стават. Без плънка не ги правя, сухо ми е.
За останал козунак предлагам това - пудинг , който става  разкошен и пускам -

https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_648.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 538
.... не ми върши работа в онези малки пакетченца, това количество е за нищо, трябва да е много повече, поне 250 г , защото има много сладкиши с маково семе  и аз ги харесвам. ...
Аха, ама на кой колко му трябва е друг въпрос. Simple Smile
Пита къде - отговорих и то по принцип. Сега в ИП какво е нямам представа.
Виж целия пост
# 539
Аз с оставащия козунак правя:

Сладкиш от козунак и крем с маскарпоне

Следвеликденски сладкиш

Селски сладкиш с панетоне или козунак

Всеки път се чудя козунак ли да ям или да се прежаля да оставя и за някой от тези великолепни сладкиши? Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия