Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Неизвестна дата за термин?

  • 590
  • 14
Здравейте момичета. Апаратът на моя АГ явно няма функцията да показва дата на термина, защото на нито една от снимките не я виждам. В 8 седм и 3 ден съм. Някой може ли по г.с. да ми помогне да си го изчисля? По последен цикъл не е резултатно, защото се оказах със закъсняла овулация и всичко е изместено. Благодаря за помощта.
Виж целия пост
# 1
Ъ, то датата, която излиза на снимките не е ли датата , която е въведена по последен цикъл? А това в коя г.с. сте как е изчислено?
Виж целия пост
# 2
Терминът се определя по датата на последния цикъл, а не по овулацията. Има си калкулатори, попълваш и готово. Ехографът на АГ има зададени предварително параметри и според измерените мерки на бебето показва в коя гс си. Но това е ориентировъчно, защото и измерванията не са на 100% реални. В този случай терминът ти се определя по календар, а ехографският термин ще бъде по- различен заради късната овулация и е възможно бебето да “ изостава” със седмица примерно.
Виж целия пост
# 3
Ралито - ами изчислено е по размера на плода. Той си ми знае последния цикъл, но ако изхождаме от него, аз трябва да съм около 10 седмица едва ли не. НЕ изостава, просто съм с по-късна овулация и ми се иска спрямо реалната седмица да си изчисля термина. Не разбирам как ехографът няма показател термин.
Виж целия пост
# 4
Ами няма. Елементарно е да си изчислиш термина ако приемеш показанието на ехографа за размер на плода. Най-малкото прибавяш разликата в дните към термина, изчислен според ПРМ и ще получиш този според ехографа.
Виж целия пост
# 5
Габи, твоят АГ да ти обясни най-добре как се смята. Всеки те пита за датата на последния цикъл, никой не те пита за дата на овулация. Само ти я смяташ тая овулация в момента и явно мислиш, че играе някаква роля в смятането на термина. Всъщност овулацията се търси точно при самото забременяване, после не се гледа. Ако АГ при преглед е установил късна овулация и в последствие си забременяла и се оказва, че бебето малко изостава, то тогава евентуално може да се каже, че е заради късна овулация.
Кога ти беше първия ден на последния цикъл?
Виж целия пост
# 6
Чакай сега и друго има, освен това което са написали момичета - няма да си първата ,в която даден момент размерите на бебето пък по ехограф ще изостанат и ще излезе че си в друга г.с хич не ги гледай тия неща - всичко е относително - зависи и в каква позиция е после бебето, пълен ли ти е мехурът, не е ли....и сто неща. Терминът ти си го изчисли по последен цикъл и това е.  Влезеш ли в 37 г.с. всеки един ден може да ти е термин щом овулацията ти е плаваща. И съвет от мен стига всичко с плода да е ок, размерите от ехографа не ги гледай Simple Smile Wink после ще има да следиш за размери колкото искаш
Виж целия пост
# 7
Може да си провериш, кога ти е термина с калкулатор в Гугъл  или ти да си го изчислиш. Към датата от първият ден на последния цикъл прибавиш 7 и после от месеца на цикъла извадиш 3. Така, ще получиш датата на термина. Но това не означава, че точно тогава може да се роди бебчето. В повечето случаи е по-рано или може да е след дата. Gabi, коя е датата на последния цикъл?
Виж целия пост
# 8
Датата ми беше 11 март, мога и сама спрямо нея да сметна в гугъл, но няма да е релевантен резултатът. Ако се водя от нея, трябваше да към около 10седм. сега, но съм в 8ма и нещо. Терминът го даваше някъде средата на Дек., т.е. да очаквам грубо седмица по-късно че е реално?
Виж целия пост
# 9
Габи, ти си знаеш твойта, заключвай темата и няма смисъл повече от дискусия, щом не искаш да разбереш.
Виж целия пост
# 10
Ами да, не разбирам. Питате ме за дата от последния цикъл, казах я. Знам как да проверя спрямо нея в нета, но това няма да е валидна дата в моя случай. В последния си коментар зададох конкретни въпроси, ако нямате конкретни отговори, заключвам.
Виж целия пост
# 11
То божа работа кога да очакваш, ама ако толкова държиш конкретен отговор - да ще родиш седмица след 10....и пак разбери - в средата на бременността може както си в 25 г.с. и изведнъж по ехограф да излиза , че плодът отговоря на 23 г.с. и пак ще се се чудиш ....ама ти си знаеш
Виж целия пост
# 12
Габи, момичетата се опитват да ти обяснят, че терминът се изчислява по универсален начин за всички. Абсолютно независимо от дължина на цикъл и дата на овулация. Така е прието в цял свят, за да е удобно за всички.

Ехографските данни са различни всеки път и зависят и от ръката на лекаря, който гледа.. Тоест може да има процент грешка.

Просто се смята на база на датата на последна менструация. Твоят е средата на декември. Точка. Това е.

Виж целия пост
# 13
Напълно нормално е бебето да върви седмица напред или назад. При мен е така - то върви седмица назад. Изчисляват ми термин по последна редовна менструация. Изоставането идва от късна овулация и ми го преизчислиха за седмица напред (за да излиза при тях всичко точно). Въпреки това аз съм се приготвила, че влезна ли в 9м може да стане всеки един ден, така че точната дата (+/- седмица) ми е все тая, защото съм наясно колко минимален е шансът да се роди точно на нея. Важното ми е лекарят да си знае кое кога трябва да си следи.
Виж целия пост
# 14
Аз пък я разбирам Габито. Аз за себе си ги разделям на реален и официален термин, както и реална и официална гестационна седмица. На хубав ехограф лекарите наистина ти нацелват гестационната възраст с прецизна точност. Дори и на резултатът от ехографа софтуерът ми дава и двата термина - единият изчислен спрямо менструацията, другият - спрямо размерите на ембриона/плода. При софтуерът на твоя доктор явно не дава. И не е вярно, че няма значение. Ако ти мине официалният термин и още не си родила, почват да те привикват да ти предизвикват раждане и т.н. Кому е нужно? Вярно, ако лекарят ти е пич, ще провери дали ти старее плацентата и няма да те насили да раждаш без да имаш естествена родилна дейност, дори да са минали 7 дни, но вече са малко такива. Ако на 19 май си била по ехограф 8 седмици и 3 дни и са ти го изчислили правилно, реалният ти термин е 26 декември. Офицалният ти е на 16 декември. Излиза, че си овулирала бая късно, на 24тия ден от цикъла.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия