Избор на кашкавал и сирена

  • 15 540
  • 93
# 30
Много харесваме кашкавала Родопчанка. Вкусът ми напомня на някогашния Витоша.
От сирената най-много ни харесва Верея и Олимпус. Лакрима също става, както и Маджаров.
От миналата година обаче си купуваме домашно овче сирене  и оттогава друго не искам да вкуся.

Препоръчват ми сирене на Костов. Някой да има отзиви?
Виж целия пост
# 31

О, на Добрев всичко им е хубаво. Heart
Виж целия пост
# 32
Кашкавал Върбина или Жълтуша, сирене Съединение (Костов)
Виж целия пост
# 33
Български кашкавал и сирене не бях яла отдавна!Допада ми кашкавал Маджиров и сиренето Матанд
Виж целия пост
# 34
Изпреварили са ме с буратата. Аз не харесвам моцарела също (освен на пица, ама там не се брои Grinning). Сега се замислих, че май не съм виждала съдържание на кашкавал без калциев дихлорид... Или бъркам, има ли такива?
Виж целия пост
# 35
От българските харесваме кашкавите на Наслада, и ценово са достъпни. От сирената предпочитам Лакрима.
Виж целия пост
# 36
Само Хармоника. Като цяло продуктите им са осезаемо по-истински от на масовите марки.
Виж целия пост
# 37
Изпреварили са ме с буратата. Аз не харесвам моцарела също (освен на пица, ама там не се брои Grinning). Сега се замислих, че май не съм виждала съдържание на кашкавал без калциев дихлорид... Или бъркам, има ли такива?

ЕлБи, Верея, Пилос, Боженци
Виж целия пост
# 38
Имал съм шанса да ям истински млечни продукти (всякакви ), но съм фен на киселото мляко и сирената, напоследък и на кашкавали.
За хубав продукт трябват хубава суровина и спазване на технологията, при нас често това не се случва.
Тези западни сирена (за нас са по-скоро кашкавали ), са хубави в оригинал, в чужбина ми се е случвало да пробвам и обикновено не са същите на вкус като предлаганите у нас в големите вериги от съответната марка.
Виж целия пост
# 39
Намерих го това сирене.
Виж целия пост
# 40
ляля,
в "Берьозка" ли продават това сирене? Понеже пише на руски...
Виж целия пост
# 41
Не, аз го намерих във Фантастико, но може и в други вериги да го има. На Берьозка са вафлите под сиренето. Grinning Има го във вариант с папая и ананас, доколкото видях.
Виж целия пост
# 42
Харесвам краве сирене Съединение и кашкавак Забърдо. Но тъй като ги няма в Кауфланд, откъдето най често пазаруваме, съм се спряла на марката Домлян. И за кашкавал, и за сирене.
Виж целия пост
# 43
Обичам сирене от козе и овче мляко - смес, само от козе сирене също, от краве и всякаквите ваианти на смес от млека. Кашкавал - да. Но никоя от продаваните в магазинната мрежа не бих препоръчала. Качествено ям като си направя или като намеря някоя баба да си е правила за себе си. С домашно мляко.
Виж целия пост
# 44
За мен най-доброто кисело мляко което съм ял е смес от овче и биволско, иначе поотделно не са ми били толкова хубави, при смесването изглежда се неутрализират някак тежестта и специфичния мирис. А съм имал възможността да ги пробвам всеки ден.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия