Машина за хляб - 66 тема

  • 38 473
  • 739
# 105
За 15 години съм имала 4 машини, сега 5-та, но уплътнения на качанчетата не са ми се скапвали. Други са били дефектите и то на самите машини.
Виж целия пост
# 106
Или уплътненията се скапват или осите се изтъркват. Обикновено е едно от двете. Тази седмица си взех новото казанче за Горението, че едната ми ос се върти много трудно. Преди това на Мулинекса не знам колко казанчета смених, защото "протичаха". Хем никога не съм правила конфитюр в него.

За 15 години съм имала 4 машини, сега 5-та, но уплътнения на качанчетата не са ми се скапвали. Други са били дефектите и то на самите машини.

Имали сте късмет!
Виж целия пост
# 107
Аз също съм с може би четвърта машинка. Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. Не е драма почистването.
Виж целия пост
# 108
Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. .

Не е нужно казанчето да се мие обилно всеки път и дори в миялна , достатъчно е да избършете с влажна кърпа/шванта.Всички ми познати казанчета са със втулков лагер и семеринга и ако пропусне лагера клесва и блокира.Веднъж дори с чук трудно избих .Лична препоръка - от време на време обръщайте казанчето и капнете на оста няколко капки олио и развъртете оста за да се смаже втулковия лагер и се изгони евентуалновлязлата вода.Така профилактирайки моето издържа вече 12 г.Няма нужда да сменте и цялата машина - ново казанче е м-у 25 и 40 лв.И най простата лидълска машина от 69 лв. и от 300 лв. правят ЕДНАКВО ВКУСЕН хляб ако останалото е еднакво.Ако търсите голяма машина МУЛИНЕКС има вариант за 1,5 кг брашно , ама съм месил вътре и 0,5 кг.
Виж целия пост
# 109
В миялна миех само казанчето на първата машина, да ме питай някой що е било нужно. После другите само с вода, даже веро не слагам, предварително само накисвам.
Виж целия пост
# 110
предварително само накисвам.

точно това е най - вредното защото дългото стоене с вода позволва да влезе в лагера ако се е втвърдила семерингата.Точно обратното правете - оставете остатъците да засъхнат и след това мн.лесно падат с кърпа.
Виж целия пост
# 111
предварително само накисвам.

точно това е най - вредното защото дългото стоене с вода позволва да влезе в лагера ако се е втвърдила семерингата.Точно обратното правете - оставете остатъците да засъхнат и след това мн.лесно падат с кърпа.

Ясно, ще се вслушам в този съвет, благодаря!
Виж целия пост
# 112
Здравейте Simple Smile! Едно бързо въпросче. Тази сутрин пуснах машината за хляб, с рецептата, която винаги си правя. И като тръгна да върти, не успяваше всеки път. "Ъркаше", но някой път не въртеше, а "мучеше" на място. Аз не я спрях, оставих я да "се мъчи" и след 2-3 минути започна да си върти нормално. Но се притесних. Дали не предстои разваляне...!? На някой случвало ли му се е? Ползвам я безотказно мисля вече 3 години. Тефал. Много съм доволна! Нямам сбъркан хляб. Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile
Виж целия пост
# 113

Здравейте Simple Smile! Едно бързо въпросче. Тази сутрин пуснах машината за хляб, с рецептата, която винаги си правя. И като тръгна да върти, не успяваше всеки път. "Ъркаше", но някой път не въртеше, а "мучеше" на място. Аз не я спрях, оставих я да "се мъчи" и след 2-3 минути започна да си върти нормално. Но се притесних. Дали не предстои разваляне...!? На някой случвало ли му се е? Ползвам я безотказно мисля вече 3 години. Тефал. Много съм доволна! Нямам сбъркан хляб. Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

и 69 левовото НЕО и 300 левовияМУЛИНЕКС правят еднакво хубав хляб , имам ги и двете , че е една за 1/2 ЕЛИТЕ и ако всичко е добре натъманено няма грешка . Мн. важно е брашното и така наречените му хлебопекарни качества.При различните брашна може да се получи и 30% разлика във втасването и обема . Най - евтината ми машина прехвърля 15 г. и се ползва поне веднъж на седмица Simple Smile Всички машини имат механизъм който пребуксува , ''прескача'' при много твърдо тесто и пак натиска докато го разбърка.
Виж целия пост
# 114
Уплътненията се скапват определено. В един момент казанчето протича, но вариант е да се слага най-отдолу брашното и водата накрая. Замесва се и протичането е минимално. Временен вариант е докато се купи нова пекарна. .

Не е нужно казанчето да се мие обилно всеки път и дори в миялна , достатъчно е да избършете с влажна кърпа/шванта.Всички ми познати казанчета са със втулков лагер и семеринга и ако пропусне лагера клесва и блокира.Веднъж дори с чук трудно избих .Лична препоръка - от време на време обръщайте казанчето и капнете на оста няколко капки олио и развъртете оста за да се смаже втулковия лагер и се изгони евентуалновлязлата вода.Така профилактирайки моето издържа вече 12 г.Няма нужда да сменте и цялата машина - ново казанче е м-у 25 и 40 лв.И най простата лидълска машина от 69 лв. и от 300 лв. правят ЕДНАКВО ВКУСЕН хляб ако останалото е еднакво.Ако търсите голяма машина МУЛИНЕКС има вариант за 1,5 кг брашно , ама съм месил вътре и 0,5 кг.

Здравей, до сега съм разглобил доста казанчета и нито едно е нямало лагер. Има само втулка, ос,  зегерка и семеринг, няма лагери няма смазка. Запичането е от навлязла смес от вода и брашно/ тесто/, което по някога  излиза и хората си мислят че е избила смазка.
Виж целия пост
# 115
ако производителите слагаха лагерчета казанчетата щяха да се вечни Smiley
Виж целия пост
# 116
едно и също говорим - нали стоманеното валче лагерува в бронзовата ос - пак е лагер, няма предвидено някакво смазване затова е хубаво ние да го правим.Случвало ми се е почти блокирал вал със капване на няколко капки олио от обратната на семерингата страна и раздвижване сетне да си работи безпроблемно още много години.
Виж целия пост
# 117
няма предвидено смазване защото не е лагер.
понеже корпуса на казанчето е направен от алуминий за това са сложили втулка (от по-твърд материал)  за да
предпази износването на алуминиевото гнездо в което е поставена тази втулка.
за да блокира  оста към втулката  значи че семеринга  пропуска. дори и да се раздвижи тази ос проблема с пропуска пак си остава. трябва да се отстрани.
Виж целия пост
# 118
няма предвидено смазване защото не е лагер.

когато нещо се върти във нещо , т.е. лагерува значи е лагер , в случая втулков . Лагер не е само със сачми или игли.А може да се избие втулката и точно пасва съчмен лагер.И за да се отстрани напълно проблема се сменя и семеринга.
Виж целия пост
# 119
Здравейте! Вчера си купих хлебопекарна на Тефал с 12 програми. Нямам идея как се работи с нея.
Да ви попитам имате ли рецепта за хляб, подходящ хем за хора като мен с инсулинова резистентност и за хора с нормален режим на хранене?
Може би е от голямо значение вида брашно, нямам идея.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия