Машина за хляб - 66 тема

  • 38 799
  • 739
# 300
Когато правите хляб с някакви семена кога ги поставяте в хлебопекарната?

На моята има кутийка за добавки, май почти на края на месенето ги пуска.... аз го използвам като правя козунак, зареждам със стафиди и бадеми.
Виж целия пост
# 301
Когато правите хляб с някакви семена кога ги поставяте в хлебопекарната?

На моята има кутийка за добавки, май почти на края на месенето ги пуска.... аз го използвам като правя козунак, зареждам със стафиди и бадеми.
Моята изписква когато дойде времето и изписва ADD.
Виж целия пост
# 302
Когато правите хляб с някакви семена кога ги поставяте в хлебопекарната?

На моята има кутийка за добавки, май почти на края на месенето ги пуска.... аз го използвам като правя козунак, зареждам със стафиди и бадеми.
а сплитането на козунака кога се прави ?
Виж целия пост
# 303
Когато правите хляб с някакви семена кога ги поставяте в хлебопекарната?

На моята има кутийка за добавки, май почти на края на месенето ги пуска.... аз го използвам като правя козунак, зареждам със стафиди и бадеми.
а сплитането на козунака кога се прави ?

Няма сплитане, това е когато правя козунак за закуска, слагам всичко вечерта и го нагласям да ми е готов за времето за закуска, на сутринта къщата ухае божествено. Плета само по Великден, тогава само измесвам в машината.
Виж целия пост
# 304
Семена слагам като избибка и допълнително като спре месенето и започне да втасва. Наръсвам ги отгоре и понатискам, така остават цели и се запичат приятно.
Виж целия пост
# 305
Аз ги слагам след маята, в началото.
Виж целия пост
# 306
Няма сплитане, това е когато правя козунак за закуска, слагам всичко вечерта и го нагласям да ми е готов за времето за закуска, на сутринта къщата ухае божествено. Плета само по Великден, тогава само измесвам в машината.
Би ли споделила рецептата. Може и на ЛС.
Виж целия пост
# 307
Нека рецептата е тук?
Виж целия пост
# 308
Някой правил ли е хляб от спелта в машина за хляб? Дали става сполучлив? Поради здравословни причини трябва да ям предимно такъв хляб и си мисля дали да си купя машина за хляб, за да си го правя у нас? Брашно от спелта мога да намеря, въпроса е дали ще се изпича добре в машината?
Виж целия пост
# 309
Някой правил ли е хляб от спелта в машина за хляб? Дали става сполучлив? Поради здравословни причини трябва да ям предимно такъв хляб и си мисля дали да си купя машина за хляб, за да си го правя у нас? Брашно от спелта мога да намеря, въпроса е дали ще се изпича добре в машината?

Аз правя за децата такъв хляб с брашно от спелта. Не е имало проблем изпича се и става добре. Даже вчера правих един хляб за тях, със спелта, типово и пълнозърнесто брашно. Но 2/3 от количеството беше брашно от спелта. Просто трябва тябва да се уцели програмата на която да се прави. В хлебопекарната става всякакъв хляб, по- трудно аз правя хляб от ръжено брашно и от лимец, трябва да втасва повече.
Виж целия пост
# 310
Svetla_24, благодаря...
Някой с наблюдение от Princess 152009 600W  и MOULINEX OW2208?
Прозореца на капака необходим ли е действително? Понеже MOULINEX е без....
И до колко мощността е важна за тия машини? Защото гледам са с различна мощност...

Виж целия пост
# 311
Мощността само разход на ток показва. Свързана е с други неща като размера на хляба, но тях си ги пише отделно, няма нужда да гледаш колко е мощна машината, не прави по-хубав хляб.
Виж целия пост
# 312
Мощността на пекарната би променила според мен времето за изпичане на хляба, правя аналогия с гофретниците. При тях 450 вата изпича гофрета за пет или шест минути, а от 1100 за под две минути, при равни други условия. Но времето за втасване не може да се промени. Погледнете времетраенето на основната програма колко е за различните машини и преценете.
Виж целия пост
# 313
Не знам обаче това дали е предимство, тъй като по време на загряването на машината процесът на втасване продължава. Аз правя пълнозърнест хляб, който по принцип втасва малко по-трудно. Забелязала съм, че при започване на подгряването, за да изпече, се е вдигнал донякъде, а при изваждането е доста по-висок. Така че по-бавното изпичане в случая е предимство.
Виж целия пост
# 314
... Аз правя пълнозърнест хляб, който по принцип втасва малко по-трудно. Забелязала съм, че при започване на подгряването, за да изпече, се е вдигнал донякъде, а при изваждането е доста по-висок. Така че по-бавното изпичане в случая е предимство.

Обикновено това показва, че последното втасване не е било достатъчно дълго. В момента ползвам хлебопекарна на Мидеа, която има програма "експерт" - можеш сам да определиш продължителността на отделните части от програмата в доста широки граници. В стандартната програма за пълнозърнест хляб, почти винаги се получава доста голямо "порастване" на хляба по време на печенето и като резултат няколко различно широки пукнатини отгоре, което ме дразни определено. При ползване на програмата "експерт", увеличавам последното втасване с 15 минути. Тестото втасва много по-добре и стига почти до ръба на казанчето. По време на печенето се вдига съвсем малко допълнително и се получава една лека пукнатина до единия ръб на казанчето, наподобяваща вида на едновремешния ръчен хляб след разделянето на два самуна Hug

Стандартна програма за пълнозърнест хляб:



Програма "експерт":

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия