За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 717
  • 726
# 30
Имам 1голям буркан сусамов тахан за изразходване,а нямам никакви идеи...помогайте!Благодаря предварително!
Може смесен с мед и намазан на филийка,  а може и без филийка. Успешен заместител на течния шоколад,  за който харесва вкуса на тахана.
+ какао.Става точно като течен шоколад, много го харесвам, но и доста калоричен сусамовият тахан.
Виж целия пост
# 31
Бамята, става ли хубава, замразена във фризера? Бланшира ли се или направо  измита, както е  купена?
Виж целия пост
# 32
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.
В тази рецепта половин кубче мая 20гр ли е? Със суха дали ще стане?
Виж целия пост
# 33
.
Виж целия пост
# 34
Бамята, става ли хубава, замразена във фризера? Бланшира ли се или направо  измита, както е  купена?
Аз не я бланширам заради колагена. Само чистя и измивам.
Майка ми я бланшира за по 2 - 3 мин. Намирам разлика единствено в готвенето. Иначе да, замразяваме.
Виж целия пост
# 35
И аз я замразявам само измита.
Виж целия пост
# 36
Не бях чувала че бамята има колаген 😳
Виж целия пост
# 37
Не бях чувала че бамята има колаген 😳
Това лигавото вътре е растителен колаген. Много полезен най вече за стомашно чревния тракт.
В гугъл има статии, сега съм от телефона и ми е по- трудно да копирам.
Виж целия пост
# 38
Лигавото е много полезно за хора със стомашни проблеми.
Виж целия пост
# 39
Fortuna, тая бъркана пица беше популярна във форума. И пеп-4о може да има, в блога и погледни.
В тази рецепта половин кубче мая 20гр ли е? Със суха дали ще стане?
Аз я правя със суха мая, слагам едно пакетче от 7гр. В някои блогове така е дадено и аз така правя.

Бамя замразявам, само измивам, в торбичка и във фризера. После вадя колкото ми трябва и директно в яденето (към края на готвенето добавям).
На сладкото не слагам лимонтузу, нито лимонов сок. Бурканчетата държа на печката, за да са топли и горещото сладко сипвам в затоплените буркани, капачките също нареждам върху печката да се топлят и те. Печката и котлона са ми електрически, варя наведнъж не повече от 3 кг плодове, така че не е голямо количеството сладко. Понеже е горещо, си помагам с ръкохватка.
Виж целия пост
# 40
Да сте живи и здрави за бърканата пица. Не я бях засичала, но вчера я направих. стана супер, само запекох малко блата преди да сложа нещата отгоре.
Виж целия пост
# 41
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?И другият ми въпрос е имам забъркана кайма с кашкавал за принцеси,но какво друго бих могла да направя с нея,идеи?
Виж целия пост
# 42
Може ли изпитана рецепта за тесто за пица?И другият ми въпрос е имам забъркана кайма с кашкавал за принцеси,но какво друго бих могла да направя с нея,идеи?

ПИЦА от пицария "ВЕРДИ"
Виж целия пост
# 43
Благодаря,Labrex.Почти същото тесто ползвах,но и с кисело мляко и при печене на пицата,тестото се събра.Ще опитам това,без кисело мляко.
Виж целия пост
# 44
Благодаря,Labrex.Почти същото тесто ползвах,но и с кисело мляко и при печене на пицата,тестото се събра.Ще опитам това,без кисело мляко.

Да предложа и "нашата" рецепта, харесваме тестото вкъщи и него използвам за пици. Обикновено не го чакам да втасва, разстилам в тавата, нарязвам продуктите за гарниране, правя пицата и във фурната.

Може и бърканата пица да пробваш, ако не си я правила.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия