За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 858
  • 726
# 45
Пълнозърнеста пица
Виж целия пост
# 46
Една идея за каймата - ущипци
 https://culinarywithme.com/ущипци/
Виж целия пост
# 47
Момичета, интересува ме рецепта за картофени кюфтета.
Питам тук ако може подробно да ми обясните. Знам, че се варят и мачкат и се правят на кюфтета. Но не знам какви подправки слагате? И като е картофено колко време се пържи?
Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.
Виж целия пост
# 48
Момичета, интересува ме рецепта за картофени кюфтета.
Питам тук ако може подробно да ми обясните. Знам, че се варят и мачкат и се правят на кюфтета. Но не знам какви подправки слагате? И като е картофено колко време се пържи?
Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.

Ето ти директно рецепта за кюфтетата: Богати картофени кюфтета.
Ако нещо не ти е ясно питай. За бързи ястия по твоите изисквания:
Карфиол с тиквички, нахут и подправки

Пилешки бутчета с картофи в плик
Виж целия пост
# 49
Много ти благодаря.
Но и двете не ги обичам.
Виж целия пост
# 50
Ето тема за бързи вечери - https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … vFeX3HDRhclT0I8_H
Виж целия пост
# 51

Трябват ми още по бъри ястия, но без яйца и скара. И да няма супи.
карфиол на розички, измит добре слагаш в тава върху хартия, поръсваш обилно с червен пипер /4-5 с.л./, черен пипер и сол, поливаш обилно с олио и печеш на 200 гр. около 20-30 мин  /зависи от фурната/.
печено месо - цяло парче свински врат или бут /около  1кг , 1,200г/ без кост, обтриваш със сол, черен и червен пипер и чубрица/това са моите подправки - но може и кимион, къри ..../. печеш на 180 гр - на кг месо час и 10 мин. вадиш месото и в соса в тавата поръсваш 1-2 с.л.брашно, 1-2 счукани скил.чесън и около 1/2 - 1 коф.кисело мляко. в горещия сос от месото всичко кипва, разбъркваш последователно и имаш и сос за сервиране. вкусно е и студено. това ми е подходящо за празнична трапеза за гости, например.
Виж целия пост
# 52
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.
Виж целия пост
# 53
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.
замразявай смело - замразявам ги в пликове, небелени. след размразяване се белят много по-лесно и са си като току що печени.
Виж целия пост
# 54
Здравейте, замразявали ли сте печени белени чушки? После стават ли за нещо, или да си карам по традиционния начин с буркан? Не става въпрос за много като количество и затова не ми се занимава много със затваряне.

Супер са си после,нашите редовно ми замразяват печени чушки -'целите 'ги отделят и надписват за тип бюрек ,с другите ,по-накъсани и тънки си правим миш маш ,салатка ,запеканка . ..
Буркани от години не са правили .
Виж целия пост
# 55
И вкъщи замразяваме печени пиперки - червени и зелени, само че обелени. По-лесно ми е използването, в началото небелени замразявахме.
Виж целия пост
# 56
Мацки, благодаря Ви! Така ще ги направя - изчистени, сортирани, замразени и чакат зимата!
Виж целия пост
# 57
И аз замразявам чушки - изчистени от семето, изпечени и обелени. Аз си надписвам и по колко броя чушки има в пакет.
Виж целия пост
# 58
Мога ли да замразя настъргана на едро и отцедена тиквичка? Ще става ли за нещо после?
Виж целия пост
# 59
Да, за супа да речем.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия