Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Ти какво сготви? Снимай, покажи! 134-та тема

  • 36 509
  • 323
Заповядайте в новата 134-та тема !!!
ПРИЯТЕЛИ, НЕКА ИМА МИР В ТЕМАТА! МОЛЯ ВИ!


1. Тази тема е за кулинарни произведения със снимка.
2. Тук може да публикувате снимки на всякакъв вид храна приготвена от вас или близките ви.
3. Традиция е да се обсъждат снимките на кулинарните произведения, например да се изказват кратки комплименти, които задължително да са  придружени със снимка на лично кулинарно произведние.
4. Въпроси може да се задават само към показаните снимки. Всички останали въпроси за други ястия, които нямат снимка в тази тема да се задават в темата за "БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори".
5. Който желае може да придружи снимката с линк към рецептата. Също рецептите може да се напишат и в темата към публикуваните кулинарни произведения. Желателно е те да са в скрит текст, за да може да изпъкват преди всичко снимките, което е и основният замисъл на тази тема.
6. Моля спазвайте добрия тон и се наслаждавайте на безбройните неустоими кулинарни шедьоври, които се публикуват всеки ден в тази тема!
7. Темата не е чат! Текстове без снимки, макар и закачливи или само комплименти не са желателни и ще бъдат изтривани.  


Цитат на: L e o в пн, 11 окт 2010, 07:39
Моля ви използвайте бутона ИЗВЕСТИ , постове тип ЗАПИС пълнят 5 страници от темата.
Благодаря ви предварително!
Качване, намаляване на картинки и снимки.
Виж целия пост
# 1
Зелени доматчета по градинарски


Крем с тиква
Виж целия пост
# 2
Кутия с обяд



Хлебчета



Скрит текст:

Бургери





Фунийки/ каноли



Сладкиш с извара и ябълки





Винен кебап



Патешка супа



Хлебчета





Крема сирене



Виж целия пост
# 3
Френски кроасани.

Виж целия пост
# 4
От тази вечер пържени кюфтенца:
Виж целия пост
# 5

Пилешка супа

Тиквени кюфтета

Зелена салатка

Винен кебап

Домашен хляб
Виж целия пост
# 6
Благодаря за новата тема! Heart


Принцеси с телешка кайма и кьопоолу
Виж целия пост
# 7
Лека вечеря:

Сок от ягоди с безлактозно прясно мляко и тръстикова захар

Картофена крем-супа и домашни крутони с много подправки
Виж целия пост
# 8
rossonera, как приготвяш канолите?

От мен:
Безглутенов кейк с ябълки и орехов тахан
Виж целия пост
# 9
С фунийки за каноли, които съм купувала от Италия.
Нищо сложно не са канолите, трябва само да се внимава при слепването, да не се разтворят фунийките при пърженето, което е важно.
Последните няколко години ползвам тази рецепта. Тя е и първата, която излиза в Google, когато напиша cannoli recipe. Ползвала съм и италиански, няма разлика.
Този път обаче не съм доволна от себе си, затова и ги написах като фунийки, а добавих каноли, защото спазих всичко в рецептата, но забравих да сложа яйце в тестото. Важно е, но се усетих след като го замесих. Правех още няколко неща и се залисах в кухнята. Затова и тези така характерни за канолите "балончета", след изпържването, не ми се получиха. Скоро пак ще ги направя, със сигурност. Не, че тези и без яйце в тестото не се изядоха (омекнаха, както трябва), а направих над 20 бройки.
Слагам снимка на други мои каноли, които съм правила. Тях ги  бях оцветила с малко мусковадо (в тестото) и станаха така тъмни.



Виж целия пост
# 10
Скрит текст:

Много вкусно изглеждат! Може ли рецептата?
Виж целия пост
# 11
Моля за рецептата на френските кроасани.
Виж целия пост
# 12

Ябълков сладкиш със сушени плодове, брашно от лимец и овесени ядки


Винен кебап и ориз със зеленчуци
Виж целия пост
# 13
В една група ме питаха, дали кроасаните не трябва да втасват два пъти, защото в това видео е дадено, че се оставят да втасат веднъж.
 Аз лично, изцяло следвах рецептата, защото никога до сега не бях правила кроасани. Единственото, което промених е пълнежа.
На същото място ми направиха и забележка, за това че съм написала “френски кроасани”, пък те не били. Нямам идея какви са, така ми дойде така написах, може би сложих “френски” за благозвучие, знам ли, не очаквах да стане такъв проблем.
Та, така момичета, това е рецептата.
При мен се получи, може би късмета на начинаещия прорабори. Станаха наистина хубави.
https://m.youtube.com/watch?fbclid=IwAR0nzZFHhPlvs4BMvnd0ANlsYRh … amp;v=TU26_G_LDqI
Виж целия пост
# 14
Благодаря за новата тема:heart:Пилешка супа за децата
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия