За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 24 019
  • 753
# 735
А нашата любима салата с китайско зеле е с него в главната роля, малко чили, оризов оцет, олио  и малко сусамово олио.  Иначе го слагам във всякакви салати.
Пък ако си падате по салатите, елате в салатената тема. Simple Smile
Виж целия пост
# 736
Метнах се тая година да забъркам лакомства за роднините, обаче май се надцених. Меденки и джинджифилови бисквити ще докарам (май), ама шоколадовите бонбони, за които с мерак си взех формичка, ме хвърлиха в ужас. Дали биха се получили само от разтопен кувертюр от Лидл и без темпериране? Ще ги бъркам там, докато поизстине сместа, ама няма да е свръх точна температура... Сметана като се добави не прави ли бонбона склонен към кашване? Хич ме няма в сладкарството.
Виж целия пост
# 737
По най-простичкия начин можеш да темперираш шоколада като отделиш 1/3 от общото количество, което си предвидила за топене. Останалите 2/3 топиш на водна баня или в МВ. После добавяш в купата останалата 1/3 и бъркаш леко докато и тя се стопи. Това е.

Най-лесно е да направиш трюфели. За тях дори и формички не са ти нужни. Топиш шоколада със съответно количество сметана (черният, млечният и белият шоколад имат нужда от различно к-во сметана). Към получения ганаш можеш да сложиш различни аромати (ванилия, канела, бейлис, ром, коняк, уиски, цитрусови корички, лют пипер) или да го оставиш натюр. Престоява няколко часа, а най-добре една нощ в хладилник и после правиш малки топчета, които овалваш в какао, кокос, смлени ядки или пък топиш в шоколад.
Виж целия пост
# 738
Здравейте! Имам домашни свински ребра. Как да ги приготвя, за да не са толкова мазни ? Последния път ги изпекох във фурната , но направо плуваха в мазнина (не съм добавяла допълнително).
Скрит текст:
Виж целия пост
# 739
DucetO, изрежи мазното.
Виж целия пост
# 740
Изрежи излишната мазнина....да не е до дъно, че е добре да си останат и леко мазнички.
Фаворита у дома за ребра е рецептата за лепкави ребра на Пепи. И на скара и на фурна са мнями, имай предвид, че на скара доста цапат (скарата и около нея - от изпаренията) https://www.google.com/url?sa=t&source=web&rct=j&url … zYzcMHtZ_SQUGCrAq
Виж целия пост
# 741
Ето моят съвет за мазните ребра. Мариноваш с подправки, слагаш в тавичка, добавяш маааалко вода и ги запичаш. Малко преди да са готови вадиш тавичката, изцеждаш мазнината и ги дозапичаш. Така хем ребрата няма да са мазни, хем ще имаш идеална мазнина за някое ястие. Винаги си прибирам и съхранявам мазнината от свинските ребра.
Виж целия пост
# 742
Освен плюс един глас за лепкавите ребърца ако ги печеш във фурната постави ги на скаричка и тогава в тавата за да остане мазното отдолу

 но задължително ги Изрежи малко Много са ви мазни
 
Новата тема, моля https://m.bg-mamma.com/?topic=1280884.new#newш
Виж целия пост
# 743
Препоръчайте заквасена сметана, подходяща за торта. Някои марки са доста кисели.
Виж целия пост
# 744
Препоръчайте заквасена сметана, подходяща за торта. Някои марки са доста кисели.
Дано, Май Дей
Виж целия пост
# 745
Препоръчайте заквасена сметана, подходяща за торта. Някои марки са доста кисели.
Хаджийски и фамилия.
Виж целия пост
# 746
Препоръчайте заквасена сметана, подходяща за торта. Някои марки са доста кисели.
Маджаров, и Хармония, много приятен млечен вкус.
Виж целия пост
# 747
Препоръчайте заквасена сметана, подходяща за торта. Някои марки са доста кисели.
Тази е много хубава и вкусна

Взимала съм я от СВА и магазин Наслада.
Виж целия пост
# 748
Кои пък са толкова кисели, аз все на тъпи попадам. Категорично не на данон, на Хаджийски и фамилия съм пробвала кисело мляко - въобще не ми хареса, на Маджаров нищо не ми харесва, чворове-морове не. Та ако няма подръка нещо читаво и ти трябва неутрална, направо си вземи на пилос. Не е зле, а цената е ок.
Виж целия пост
# 749
На Хаджийски и фамилия не съм пробвала млека, но заквасената им сметана е феноменална. Отгоре е с каймак. Маслото също е хубаво. Само тези техни 2 продукта купувам от щанда в Халите. Другаде мисля, че не съм виждала.
Сръбската сметана също е хубава.
На Лазарова сметаната е хубава.
Не мога да сравнявам с Донон, БорЧвор и подобни, защото не съм купувала такава от години.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия