Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Свекървата..моля да споделите вашия опит

  • 13 290
  • 339
Обяснението ще ми е дълго, за да съм максимално обективна извинявам се предварително за дългото писание.
С мъжа ми живеем от три години заедно в дома на моите родители. Живеем в къща като те са на единия етаж, а ние на другия. Свекърва ми до юни тази година работеше в чужбина и се прибираше за по две седмици на половин година, НО си дойде окончателно. Свекърва ми е изключително добра, не съм усетила злоба, но е малко тип Бай Ганьо. Живее на 1км от нас отново в къща заедно със свекър ми и нейните родители. Тъй като с моят мъж почваме да говорим за дете притесненията ми относно нея се засилват.
Пример1. Докато работеше в чужбина трябваше постоянно да я изпращаме и посрещаме. На едно от изпращанията ми докато мъжа ми шофираше забележката ѝ беше: "Карай по-спокойно все пак возиш майка си" в моите очи беше така караш майка си трябва да внимаваш как караш да не стане бела, а че жена ти е в колата няма никакво значение.
Пример2. Когато се прибираше окончателно от Англия още беше задължителна карантината, а тя настояваше мъжа ми да я прибере. Тогава не издържах и му казах, че няма да стане да я вземе (да бъде контактен с нея) и после да се прибере в къщи, тоест две семейства да сме под карантина. Защо не помоли свекър ми не знам. В крайна сметка си взе билет до Бургас и си хвана такси.
Пример3. Ако не отидем през седмицата да я видим, защо сме на работа и искаме да си починем като се приберем тя започна да се самопоканва в къщи, което на мен не ми е приятно, но още малко ще потърпя.
Пример4. Не спира да занимава мъжа ми за елементарни неща. Скоро прави ремонт в тях и го вика да свали контактите при наличие, че в тях са доста хора - свекър ми, баща ѝ, майка ѝ. Извинявам се, аз отидох и ѝ свалих контактите не е нужно висше. Да смени крушка го е викала. Да свали нещо от рафта което, за да го стигне трябва да вземе стол. Имам чувството, че не осъзнава, че сина ѝ има вече самостоятелно семейство и не живее с нея. Говорила съм с мъжа си и той е съгласен, но му е майка. Ако и откаже 2 пъти после 5 не може. Имам чувството, че както говорим да имаме детенце ще му намери работа докато аз раждам и трябва да ме закара до болницата примерно. Много пъти сме си отменяли плановете, за да я заведен до големия град (той е на 20км от нашето населено място) да пазари. Тя не пита може ли, свободни ли сте, а казва, да я закараме, защото си е наумила сега и не може примерно да изчака свекър ми да се прибере.
Когато почне да говори пък...не спира.
Скоро имаше и изказване да приготвя на мъжа ми храна за работа все едно аз го оставам гладен. Мъжа ми разбира се я скастри.
Сега криво ляво стискам зъби. Притеснението ми е както мислим да работим за детенце как ще се разбера с нея. Тя от сега се навива как ще е постоянно с детето, как ще го мачка. Тя сега постоянно мрънка да ходим при нея или като не отидем се самопоканва пък камоли тогава.
Според вас има ли за какво да се дразня или аз се вманиечавам за дреболии. Имали ли сте подобни тревоги и оправдани ли са били ти.
П.с. племенника ѝ който постоянно е в тях от сега почва да прави сметки, че ако имаме дете щели да дават и на него. Прави коментари на мъжа ми като отидем да ги видим за обяд примерно как яде на аванта. Как можело да не живеем при свекърва ми нарушавали сме традициите. Общо взето братовчед му е изключително меркантилно, злобно и нагло същество. Това също е причина да ме дразни свекърва ми, защото му мълчи да не го обиди (племенника й), а лапето (17 годишен) и се качва на главата. И въпреки, че говори против сина ѝ и снаха ѝ (мен) тя си мълчи.
Виж целия пост
# 1
Ужасна история и много досадно... Вероятно ще ви се пречка и ще и се изнервяте ако си имате и детенце с мъжа ви, но все пак поставете граници от сега. Няма лошо да си обича внучето  и да му се радва, но все пак детето ще си е ваше така, че вие определяте границите.
Виж целия пост
# 2
Мъжът ти и е син и винаги ще бъде. Аз не се се дразня от дребни простотии. Теб, явно те натоварват. Интриги и завист има във всяка фамилия. Но за да имаш здраво семейство ги игнорирай. Мъжът ти, ако има пипе ще ти ги спести и ще те защити. Би могъл и да отказва тактично. Манталитет и характер не можеш да промениш. Щом ти е неприятна, не я посещавай често. Сигурно и мъжа ти има забележки към тъщата. Живейте и градете семейство самостоятелно.  Думите на братчет, учинайка или клюкарка, не са важни и не влияят на стабилни връзки.
Виж целия пост
# 3
Абсолютен зелен фасул си.

Това са бели кахъри първо и второ - ти не я понасяш тази жена.
Виж целия пост
# 4
Абсолютен зелен фасул си.
Ами .. просто си е дребнава. За някои порок, за други национален спорт.
Дошла снахата от 3 години и иска фурор, нищо ново.
Виж целия пост
# 5
Всеки се дразни на чужди хора. Ама не видях нищо особено тук. Няма как да не се съобразяваш в определени случаи. Само в историята с братовчеда и племеника не вникнах добре и не разбрах, доколко има драма там.
Иначе,ако моят мъж почне да ми прави сметки какво да правя или не за майка ми, колко често ходя и дали тя има нужда от мен или трябва да се справи сама, не знам какво ще го направя.  Това, че ти нямаш ангажименти с твоите родители, не значи, че мъжът ти няма.
Виж целия пост
# 6
Не вярвам, мечтата му да е заврян зет.😄
Виж целия пост
# 7
Не вярвам, мечтата му да е заврян зет.😄
Чакай първо мама да натирим, деее....
Виж целия пост
# 8
Досадно е всичкото изброено, но е неизбежно. Не се впрягай и не се самонавивай, все пак са родители на съпруга и са близо до вас. Няма как да избяга човек от близките си, пък и не е нужно. Ако чак стане нетърпимо, спасението е в самостоятелно жилище. Не че и в него е невъзможно да продължат да досаждат за разни неща, но по-малко стават. Но не си струва да разваляте собственото си семейство с разправии заради несъобразителната свекърва. Вероятно такова и е възпитанието на жената. Щом съпругът ти си позволява да я отреже понякога, значи не е толкова зле положението. Когато е за глупости, може и да откаже, ако е нещо по-важно и належащо, нека помогне, майка му е.
Виж целия пост
# 9
Ако си ми снаха до сега да съм ти раздала червения картон.
Виж целия пост
# 10
Извинете, ама при здрав и прав мъж да скъсваш телефона на вече семейния ти син да дойде да ти смени крушката, или контактите, хич не е нормално. Нито е нормално да се натрисаш непоканен в чужд дом. Това са хора без елементарно чувство за такт.
Виж целия пост
# 11
Чуваме едната страна само, не забравяйте.
Виж целия пост
# 12
Аз пък не разбрах сравнението с Бай Ганьо!?! Там лайт мотивът май беше друг, но съм го чела отдавна и може би съм го позабравила Joy

По темата: Не разбирам защо посочените от теб неща толкова много те дразнят. Но съм съгласна с теб, че като се роди детето, нещата ще поемат в една доста неприятна посока. За справка тема 718151471812 за свекървите Close
Виж целия пост
# 13
Чуваме едната страна само, не забравяйте.
Ахам, миличките снахи на кръвожадните свекърви. Абе, тия мъже що имат родители, егати!?!
Виж целия пост
# 14
На годините на свекървата съм, но и мен подобно държание би ме дразнило. Пък нека съм дребнава. Сигурно на мъжа й (свекъра) му е писнало от нейните изисквания и я е отсвирил. Та затова тя сега действа сина си. А той нали й е дете   та не може да й откаже.

 Та съвет - по малко обръщаш внимание и не се впечатлявате, че се цупи, когато нещо й откажете.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия