Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Фурна и плот за вграждане - избор на марка и модел. Тема 4

  • 19 715
  • 619
# 360
И аз имам форумната любимка, но не съм доволна, въпреки че преди време съм я хвалила тук. Това е https://www.technopolis.bg/bg/Furni-za-vgrazhdane/Furna-za-vgraz … C3430EOX/p/707607
На моята вентилатора започна да бръмчи  зверски при готвене. Не го прави всеки път за щастие, но така и не успяхме да установим от какво е. От вътре, по самия вентилатор тръгна ръжда, може и от това да е.
При едно от свалянията на вратата, за да чистим стъклата се счупи един от щивтовете (не знам така ли се наричат), които държат стъклата. Сега ме е страх да я разглобим отново, че ако падне още някой и може да остана без врата. За 5 години пиролиза е пускана точно 5 пъти - по веднъж годишно. През другото време я чистя на ръка. От печенето ѝ вече също не съм доволна - дори и на програма с вентилатор пече осезаемо повече в единия край и трябва да завъртя тавата по някое време.
Всичките тези проблеми започнаха може би след третата година. Преди това и аз бях доволна. Сега не искам да чувам за Електролукс вкъщи. От котлоните и миялната също не съм доволна.
И трите уреда са купени от Техмарт, ако това има значение. Не знам къде са правени и от къде са внесени, но съм много разочарована.
Виж целия пост
# 361
Супер е! Честито! Със здраве да се ползва и дълго да служи!
Виж целия пост
# 362
Неприятно. И вкъщи всичко е Електролукс (плот, фурна, миялна). Нямах особени колебания, защото и в стария апартамент бях с техни плот и фурна. За повече от 6 г., за сега нямам никакви забележки. Пиролизата и аз я пускам веднъж годишно, че нещо ме е шубе. Няма обективна причина за това, мои си вътрешни ограничения.
Плота и миялната са купени от Лекс груп, фурната от някакъв техно.
Виж целия пост
# 363
Мария, вие много сте си патила от тая марка. Лично аз от техен хладилник. Но, това за вентилатора, ако сте чистила, охлюва му с неподходящ препарат, може да сте свалила покритието и за това да е тръгнала ръжда.
Виж целия пост
# 364
Звънче, доколкото разбрах Електролукса правен в Германия е много по-качествен. Явно ние сме случили нс тотални боклуци.
Сега реших новата фурна да я купя от магазините за паралелен внос и да е правена за немския пазар. Дори си поръчах модел и имам време до юни месец да ми го намерят чисто нов без забележки. Дано случим този път, че на фурната много държа. Пет членно семейство сме и вкъщи много се готви, всекидневно.
Виж целия пост
# 365
Имам спомен, че една от причините фурната да е толкова коментирана и купувана беше, че конкретният модел беше произведен в Германия. Със сигурност помня, че когато я купувахме пишеше Германия. В случая явно и това не е гаранция.
Ние имахме голяма история с (хладилник) Бош, купен от официален представител, не техно-нещо-си. Там наистина имаше разлика, накрая (третия път) ни докараха, произведен в Германия.
Виж целия пост
# 366
Моята Електролукс е произведена в Италия, звънях на всички технота да ги питам. Дано не ми изиграе лоша шега това.
Виж целия пост
# 367
На моята вентилатора започна да бръмчи  зверски при готвене. Не го прави всеки път за щастие, но така и не успяхме да установим от какво е. От вътре, по самия вентилатор тръгна ръжда, може и от това да е.
точно това е причината да сменям настоящата фурна. Електролукс е, имахме и техен хладилник, който сменихме миналата година, понеже образуваше постоянно лед и не можех да ползвам фризера.
Така че и аз официално се провъзгласявам за не фен на марката.
Ясно е че не може да карат до живот тези уреди, но за парите, за които съм ги купувала, съм очаквала повече.

Благодаря на всички за предложенията, записвам старателно и ще меря какво ще пасне на кухнята.
Виж целия пост
# 368
На моята вентилатора започна да бръмчи  зверски при готвене.
точно това е причината да сменям настоящата фурна.
Сменете вентилатора.Около 30лв е.
https://www.techno-slavelia.com/product/362AE00-%D0%92%D0%B5%D0% … 045%203890813052-
Виж целия пост
# 369
Благодаря, но според мен вентилаторът работи добре, проблемът идва от ръждясалата му рамка.
Виж целия пост
# 370
Не, по скоро от втулката на мотора му. Явно тя стържи.
Виж целия пост
# 371
Потърсих в линка за вентилатора, нашият модел го няма. Благодаря за насоките.
Сетих се да потърся вътре във фурната някакъв номер,за да видя размерите, ми то нищо от новите модели в моя ценови клас не става.
Това е иначе моделът:

С тези размери, дадени от сайта
Виж целия пост
# 372
Потърсих в линка за вентилатора, нашият модел го няма.
Това е иначе моделът:
Скрит текст:

С тези размери, дадени от сайта
Вентилаторът(3890813045), за който съм дал линк е и за вашия модел фурна.
Скрит текст:
32лв https://www.tetshop.bg/5373-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%BE%D1%80-%D0%B … %BE%D1%80-f154728
Принцип на подмяна>
Скрит текст:

Виж целия пост
# 373
Tuti, вентилатори попринцип са единтични. Поне при повечето модели. Но ако фурната няма пробойни по дъното, наистина си струва да смените вентилатора. Все пак мотора е 25 лв и ако се наложи и перка пак е 25 лв, но е е 500.
Виж целия пост
# 374
Тове е моделът на форумната фурна
Нашата се оказва италианка. Имам спомен, че на етикета в магазина пишеше Германия и после изобщо не съм гледала. Не знам дали се поизвежда още моделът.
Нямам забележки аз, но не правя някакви завъртяни неща. Традиционни печива - козунак, баница, мъфини, кекс, блат за торта и т.н.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия