За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 26 984
  • 736
# 15
Мазното не го запазих, вкъщи не ядем мазно. Станаха супер лепкавите ребра, нищо общо с предния ми опит с домашните 😁 Благодаря 🤗
Скрит текст:
Виж целия пост
# 16
Здравейте, някой който следи "Черешката на тортата", интересува ме рецепта за пуешки хапки завити в бекон.
Виж целия пост
# 17
Здравейте, някой който следи "Черешката на тортата", интересува ме рецепта за пуешки хапки завити в бекон.
В Нова плей може да гледате предаването.
Виж целия пост
# 18
Ястие съа свинско месце по различно от,, с Ориз?
Виж целия пост
# 19
Здравейте,може ли да ми дадете рецепти за бебешка храна с елда.
Виж целия пост
# 20
Което готвиш с ориз може да се замени с елда.В супа може да се сложи,със зеленчуци,с месо,сварената да се залее с прясно мляко.  Давала ли си друг път елда на бебето?Тя е със специфична миризма и не всяко дете би я яло.Иначе е много полезна.Ако потърсиш на руски гречка(готовим с гречкой для детей) ще тиизлезнат много резултати.
Например https://www.russianfood.com/recipes/bytype/?fid=986 ,но тук повечето са за възрастни
Виж целия пост
# 21
Здравейте,може ли да ми дадете рецепти за бебешка храна с елда.

Запеканка с елда и извара - за тази рецепта са необходими 200 г елда и 400 мл вода.
Виж целия пост
# 22
Хора, моля ви, научете ме да приготвям свински котлети. Обикновено ги докарвам до състояние средно между каиш и камък. В отчаянието си даже към фиксове съм посягала Blush И, да, знам, че прасето има и други части, обаче съм се заинатила да им хвана цаката и това си е Simple Smile
Виж целия пост
# 23
Здравейте,може ли да ми дадете рецепти за бебешка храна с елда.

Ето няколко рецепти ,има и за основно и за десерти
http://purvite7.bg/7-vkusni-retsepti-s-elda-za-bebeta-i-malki-detsa/

За този сезон ,елда с тиква
https://otmamazamama.bg/%D0%B5%D0%BB%D0%B4%D0%B0-%D1%81-%D1%82%D … 0%BA%D0%B2%D0%B0/
Каката и досега си хапва от последното ,също и супа леща с елда ,но малкият ,който уж е всеяден ,се потриса от аромата и .
Виж целия пост
# 24
Някой правил ли е пандишпанов блат с бадемово брашно? Може ли да заменя цялото количество бяло брашно или трябва да е в определено съотношение, за да се получи? Какво е то? Може ли рецепта.
Виж целия пост
# 25
Хора, моля ви, научете ме да приготвям свински котлети. Обикновено ги докарвам до състояние средно между каиш и камък. В отчаянието си даже към фиксове съм посягала Blush И, да, знам, че прасето има и други части, обаче съм се заинатила да им хвана цаката и това си е Simple Smile

Извинявам се за повторния пост ,но моят начин е :

Натърквам пържолите с пипер и сол (подправки по избор ,може и соев сос ,ако има време оставям да престоят ,,ако нямам направо ги готвя).Овалвам в брашно и запечатвам на тиган с мазнина.Изваждам ги в тавичка ,слагам по парченце масло на пържолка ,наливам водичка и бяло вино и пека под фолио .Първо на висока температура да заври течността и после намалям.За час са готови ,понякога им слагам гъбки отгоре на половината от времето
+1, но за котлети съм си избрала време 30 мин след завирането под фолиото. https://pep-4o.blogspot.com/2017/09/blog-post.html като това, но тук е бонфиле и е още по-малко.
при дълго готвене става на камък, това е прекалено сухо месо
Виж целия пост
# 26
Някой правил ли е пандишпанов блат с бадемово брашно? Може ли да заменя цялото количество бяло брашно или трябва да е в определено съотношение, за да се получи? Какво е то? Може ли рецепта.
Правила съм , но нямам снимка. Ще ти пусна обикновен пандишпан, но ако е с бадемово брашно трябва да е в определено  съотношение, не може само бадемово брашно, то е само като добавка за вкус.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 27
Някой правил ли е пандишпанов блат с бадемово брашно? Може ли да заменя цялото количество бяло брашно или трябва да е в определено съотношение, за да се получи? Какво е то? Може ли рецепта.
Правила съм , но нямам снимка. Ще ти пусна обикновен пандишпан, но ако е с бадемово брашно трябва да е в определено  съотношение, не може само бадемово брашно, то е само като добавка за вкус.
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_81.html
Скрит текст:
Така, де, нали това питам - какво да е съотношението?
Ако има значение смятам да правя коледно пънче, т.е. ще навивам руло.
Виж целия пост
# 28
Някой правил ли е пандишпанов блат с бадемово брашно? Може ли да заменя цялото количество бяло брашно или трябва да е в определено съотношение, за да се получи? Какво е то? Може ли рецепта.
............
Така, де, нали това питам - какво да е съотношението?
Ако има значение смятам да правя коледно пънче, т.е. ще навивам руло.
Пънче имам, то няма бадемово брашно, ....ако искаш............получаваш.
Виж целия пост
# 29
Някой правил ли е пандишпанов блат с бадемово брашно? Може ли да заменя цялото количество бяло брашно или трябва да е в определено съотношение, за да се получи? Какво е то? Може ли рецепта.
Правила съм блат в съотношение 1:1 ядково и обикновено брашно, но не знам как ще се държи при навиване на руло и дали няма да се начупи.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия