Консултации със секс коуч: Преодоляване липсата на желание и подобряване на интимността с партньора

  • 59 488
  • 79
# 45
Здравейте,
Аз съм на 23 години, от 5 години водя полов живот, а преди 2гд родих прекрасно момченце. Проблемът е, че при самото проникване не усещам почти нищо, никакво удоволствие. Прегледа ме гинеколог, каза че всичко ми е наред, но аз се притеснявам. Дори, когато сама мастурбирам, вагинално не усещам нищо, мога да свършвам само клиторно. Нормално ли е това, може ли да се говори за фригидност в този случай?
Благодаря!
Виж целия пост
# 46
Здравейте! С мъжа ми сме от няколко години заедно, на по 27 години сме. Още в началото на връзката ни, 1-2 месец, се случи, че една вечер загуби ерекция и от тогава няма никакво желание за секс. Ходи известно време по лекари, пратиха го на изследвания и установиха, че тестостерона му е в много ниски нива. След това отказа да ходи на прегледи и съответно не започна никакво лечение. Така вече я караме от 4-5 години. Не е проявявал никаква инициатива и много трудно се отпуска. Като цяло правим секс през месец, два. Сега си предписа самолечение с Трибестан. Казва, че чувстватал подобрение, но не знам дали в неговия случай нещо такова има смисъл? Има ли начин да му помогна?

Здравейте,

Проблемите с ерекцията при мъжете, често са извор на много срам и неудобство. В тази връзка ми се струва нормално партньорът Ви да е изгубил желанието си за секс или възможността да се отпусне. Причините за ЕД (еректилна дисфункция) може да са много и е добре да се работи лично с човека, но от Ваша страна бихте могла да :

- Говорите с него и да подчертаете нуждата си от близост.  Обърнете внимание, че тази близост не е необходимо да включва пенетрация
- Премахнете напрежението и страхът от провал като се разберете дори да не опитвате пенетрация или неща, за които е необходима ерекция
- Обсъдете варианти на сексуална игра, за които не е необходимо да има ерекеция - било то орална любов или просто докосване, включване на играчки в секса, стимулация с пръсти и се съсредоточите върху това
- добре е за него да знае, че оргазмът му е възможен дори без ерекция

В момента егото му е силно наранено и той най-вероятно вярва, че не може да Ви задоволи. Покажете му че е обратното. Уверете го, че ерекцията не е условие за секс и покажете желанието си за близост с него.

Поздрави, Ванина
Виж целия пост
# 47
Здравейте,
Аз съм на 23 години, от 5 години водя полов живот, а преди 2гд родих прекрасно момченце. Проблемът е, че при самото проникване не усещам почти нищо, никакво удоволствие. Прегледа ме гинеколог, каза че всичко ми е наред, но аз се притеснявам. Дори, когато сама мастурбирам, вагинално не усещам нищо, мога да свършвам само клиторно. Нормално ли е това, може ли да се говори за фригидност в този случай?
Благодаря!

Здравейте,

Причините за Вашето оплакване може да са много, и трудно бих могла да помогна с конкретен съвет без да навлизам по-дълбоко в контекста и ситуацията.

Би било добре да си отговорите на няколко въпроса, които да лимитират възможните причини. Най-основният въпрос, на който да отговорите е дали винаги е било така? Дали загубихте чувствителност след раждането? Или нямате чувствителност откакто водите полов живот и/ли откакто мастурбирате? Случило ли се е нещо в миналото Ви, което по някакъв начин да е повлияло на сексуалността Ви - било то травмиращо събитие или порастване със срам и вина около секса и сексуалността? Нарушавани ли са Вашите граници по един или друг начин, което е довело до нежелана пенетрация? Притенсявате ли се от пенетрация и успявате ли да останете в тялото, когато тя се случва или или стягате мускулите на таза, дисоциирате се, заключвате се в главата си?

Надявам се тези въпроси да Ви дадат насока.
Виж целия пост
# 48
Отговарям на анонимно зададен въпрос:

Цитат
Здравейте, имам 2 въпроса към Вас, като моля да остана анонимна. Първият е свързан с тонуса на влагалището след две естествени раждания - чувствам се "по-широка" и ми се струва и че партньорът ми не се стимулира достатъчно, освен при проникване в гръб. Може ли нещо да се направи по този въпрос (неоперативно)?
2. Партньорът ми е нов и обича да го докосвам по тестисите. Как мога да му доставя по-голямо удоволствие там?

Здравейте,

По принцип след раждане е възможно мускулите на тазовото дъно да са по-разтегнати и да се получава  усещането за “широта”, което изпитвате. Има редица упражнения за подобряване на тонуса на тези мускули, като най-популярните са кегел упражненията. При кегел упражненията свивате и задържате мускулите на тазовото си дъно като по този начин ги тонизирате и развивате. Кегел упражнения можете да правите сами по себе си, с кегел топки или с йони яйца. Ето и кратко видео - https://www.youtube.com/watch?v=OpWbEzucZqQ за това как да използваме кегел топки. Практиката на тези упражнения ще ви даде по-голям контрол върху тазовите мускули и влагалището, ще засили усещанията при пенетрация и би могла да доведе до по-интензивини оргазми.Относно втория Ви въпрос - това, че новият Ви партньор не се стеснява да сподели с Вас желанията си е страхотно! Да, тестисите са супер чувствителни, и имат адски много нервни окончания. Те могат да бъдат стимулирани по безброй начини - с уста, ръце, крака, играчки и т.н. Също така не е задължително докосването на тестисите да е задължително и само в сферата на удоволствието - не малък брой хора харесват усещания на болка или интензивен натиск там, но задължително говорете с партньора преди да опитате нещо подобно.

Някои идеи за стимулация с ръце са:
 - Леко подръпване и мачкане
 - Движете ги в ръцете си като чифт зарчета
 - Потупване в ритъм с пръсти
 - Галене с пръсти
Ако решите да използвате уста препоръчвам леко смучене и стимулация с език. Ето и няколко позиции, които дават допълнителна стимулация не тестисите и може да се харесат на партньора:
 - Кучешка - добра стимулация и за Вас и за него
 - Вие отгоре с лице към краката му - по този начин имате достъп до тестисите му

Горещо препоръчвам и употребата на играчки - особено пръстени за пенис (cock rings) с екстра вибрация в основата.

Приятно експериментиране!
Виж целия пост
# 49
Отговарям на въпрос на лично съобщение:

Цитат
Здравейте,
не знам вече дали искам да е анонимно или не, просто съм стигнала до такъв етап, в който просто имам нужда някой да ми помогне.
Мисля че Ви беше зададен подобен въпрос,с подобен проблем, толкова много неща изчетох,че не помня вече..
Мисля че терминът на моето състояние е "вагинизъм". На 27 години съм,имам приятел,вече годеник,от 7 години. Подразбира се,че в сексуално отношение са 7 години на мъчение,болка,търсене на решения,много плач и т.н. Не знам през годините колко специалисти посетих. Някои ме караха да се чувствам ужасно,други ми казаха,че се преструвам,трети ме убедиха,че имам нужда от оперативна намеса. И да,оперирах се, направиха разрези от всички страни, за да ме "разширят" , но уви... проблема не е разрешен. След като мина операцията докторът ми каза ,че сега всичко е в моята глава и да пробвам с 2 чашки алкохол..
Обожавам мъжа си,привлича ме,търпелив е,възбужда ме, но в момента, в който идва проникването.. болката е неописуема.
На 27 съм, ставам с плач и лягам с плач,защото се чувствам като безполезна жена. Искам да съм нормална,да имам деца,да имам поне малко самочувствие и желание за живот..
Не искам да звуча драматично,просто имам нужда някой да ме разбере и да ми помогне.

Здравейте,

Благодаря за въпроса - това всъщност е нерядко състояние от което жените се оплакват. И да - вагинизмът и болката по време на секс са изключително неприятни и могат да доведат до тотална липса на желание за секс и да се отразят като цяло на качеството ни на живот.

При всички случаи, тъй като причините и методите за работа със случаи на вагинизъм могат да бъдат много и различни, препоръчвам работа със специалист.

Ето и някои от основните причини и въпроси които можете да си зададете за състоянието в момента.
Винаги ли е било така или е нещо със специфичния партньор/в специфичния времеви период?
Имало ли е някаква травма, която ви кара да се плашите и страхувате от предстоящата болка? Тази травма може да е отключила болката.
Как се чувствате като цяло в тялото си? Усещате ли напрегнатост, болка, може би дори хронична такава?

Някои от възможните решения, които мога да ви посъветвам да разучите:
- Релаксация и отпускане на мускулите (докато правите упражнения за релаксация на мускулите, обърнете внимание на това как усещате цялото си тяло, има ли напрежение, стрес, болка?).
- Дихателни упражнения и дишане по време на секс  - дихателните упражнения са много важни за това да усетим тялото си. Те могат да помогнат както за цялостното ни състояние, така и да ни върнат в действителността, в момента. Дишането по време на секс, е нещо на което не обръщаме достатъчно внимание, и често задържаме дъха си. А всъщност, правилното дишане може да помогне много за релаксацията на мускулите ни и за засилване на усещанията ни.
- Базисни сескуални желания - Разберете дали сексът който правите е сексът който искате да правите
Разберете какво докосване, каква динамика и каква интеракция ви харесва и я споделете с партньора
Фантазирайте, намерете еротична литература, която Ви харесва, ако искате гледайте порно. Свържете сексуалната възбуда с мозъка си, намерете вдъхновение
- Правете всичко 2 пъти по-бавно и по-дълго от колко до сега. Целуването, галенето, стимулацията с език или пръсти могат да бъдат толкова по-интензивни когато са по-дълги и бавни
- Премахнете пенетрацията като част от секса - съсредоточете се в това да намерите какво Ви харесва и да се наслаждавате на него
Виж целия пост
# 50
Здравейте!
С мъжа ми сме заедно от 8 години, имаме и дете. Той винаги е твърдял, че не е толкова сексуален, колкото мен. Инициативата за интимност идва в 99% от случаите от мен. Бях се примирила с всичко това.
Проблемът е,че преди около 2 месеца попаднах на видеа в сайт за онлайн секс чатове, които той е гледал. Освен това дава и бакшиши на моделите, които гледа понякога. Когато се опитам да поговоря с него на тази тема той избухва, отрича всичко. Не гледа нещо по-странно или различно от това, което правим в сексуален аспект ние. Опитах с разнообразяване на секса. Твръди, че сексът с мен му харесва, но не може да го прави толкова често, колко на мен ми се иска.
След това научих, че той гледа порно с часове при всяка възможност. Отново се опитах да поговоря с него, но той не говори за тези неща. Приема ги явно като нещо срамно и отрича въобще да има проблем. За него е нормално ние да правим секс 4 пъти в месеца, което за мен е абсурдно. Просто вече не знам как да подходя и имам чувството, че цялата тази ситуация в крайна сметка е напълно способна да разбие брака ни.
Благодаря за отделеното време!
Виж целия пост
# 51
Здравейте!
С мъжа ми сме заедно от 8 години, имаме и дете. Той винаги е твърдял, че не е толкова сексуален, колкото мен. Инициативата за интимност идва в 99% от случаите от мен. Бях се примирила с всичко това.
Проблемът е,че преди около 2 месеца попаднах на видеа в сайт за онлайн секс чатове, които той е гледал. Освен това дава и бакшиши на моделите, които гледа понякога. Когато се опитам да поговоря с него на тази тема той избухва, отрича всичко. Не гледа нещо по-странно или различно от това, което правим в сексуален аспект ние. Опитах с разнообразяване на секса. Твръди, че сексът с мен му харесва, но не може да го прави толкова често, колко на мен ми се иска.
След това научих, че той гледа порно с часове при всяка възможност. Отново се опитах да поговоря с него, но той не говори за тези неща. Приема ги явно като нещо срамно и отрича въобще да има проблем. За него е нормално ние да правим секс 4 пъти в месеца, което за мен е абсурдно. Просто вече не знам как да подходя и имам чувството, че цялата тази ситуация в крайна сметка е напълно способна да разбие брака ни.
Благодаря за отделеното време!

Да, факт е че порното предоставя много по-интензивна стимулация в сравнение със секса с партньор - моментално получаваш това, което искаш, без натиск и притеснение как ще се представиш. За това не е учудващо, че много хора прибягват до порното вместо секса, което обаче често се отразява на отношенията им с партньора. Проблем също се появява когато това поведение се случва компулсивно - т.е. Когато човекът не може да контролира импулсите си и има необходимост да гледа порно. Бих посъветвала да се опитате да говорите още по въпроса и дори да се видите със специалист, ако той е склонен. Да установите дали това поведение е компулсивно, кога и при какви обстоятелства се случва то.

Относно партньорския секс и фактът, че това, което той гледа не е кой знае колко различно от това което правите заедно. Това ме навежда на мисълта, че не е типът секс, където той търси разнообразие, а лекотата и липсата на натиск и притеснение, когато този секс се случва в онлайн видео с човек, който не го познава. Ако Ви е възможно се опитайте да поговорите за това кое го привлича като емоция и усещане или липсата на такива в порното и онлайн видеата. Разпитайте го каква е емоцията и усещането, които свързва със секса с Вас. Чувства ли се притиснат, има ли елемент на задължение, на вина и срам? Има ли усещането, че трябва да се представи добре и да Ви задоволи, за разлика от видеата или порното, където се концентрира върху собственото си удоволствие?

Преди да отоговорите на тези въпроси и реално да проведете няколко разговора по въпроса, ще е трудно да промените каквото и да било в партньорските отношения.

Поздрави,
Ванина
Виж целия пост
# 52
Здравейте г-жо Цонева,
 да започнем така, аз съм на 20 години, имам връзка с момче, с което живеем заедно от 2 години, а сме заедно от 5 и от скоро имаме бебче *на 2 месеца*. Като цяло аз се намирам за доста сексуална личност, накратко обичам секса. Да не кажа, че за мен е най-важното, ще кажа, че е едно от най-важните неща в една връзка. За разлика от приятелят ми... Той не е много фен на това така нормално и приятно занимание... Още в началото на връзката ни си бяхме така.... не докоснати може би 1 година, не съм сигурна. За сметка на това той си пада по по-различни неща например "просто"свирка. Правим секс по рядко от веднъж месечно което е истинско мъчение, или го направим 2-3 пъти за 1 седмица и после пълен застой за поне 2 месеца. Казва ми харесвам те просто не искам да си омръзнем и такива глупости, поне за мен това е пълна глупост, отрича да има проблем! Излиза си с извинението, че свършва прекалено бързо и просто няма смисъл, защото няма да ми е хареса ... Един вид Ако няма да е всичко, по-добре да бъде -Нищо... През цялата бременност 9м. до сега (станаха 11) не сме правили абсолютно нищичко... И да, сигурна съм, че си няма любовница, не гледа порно, дори не излиза без мен, затова и съм сигурна, че не си "търси щастието" извън дома ни.. . Какво да правя?
Виж целия пост
# 53
Здравейте г-жо Цонева,
 да започнем така, аз съм на 20 години, имам връзка с момче, с което живеем заедно от 2 години, а сме заедно от 5 и от скоро имаме бебче *на 2 месеца*. Като цяло аз се намирам за доста сексуална личност, накратко обичам секса. Да не кажа, че за мен е най-важното, ще кажа, че е едно от най-важните неща в една връзка. За разлика от приятелят ми... Той не е много фен на това така нормално и приятно занимание... Още в началото на връзката ни си бяхме така.... не докоснати може би 1 година, не съм сигурна. За сметка на това той си пада по по-различни неща например "просто"свирка. Правим секс по рядко от веднъж месечно което е истинско мъчение, или го направим 2-3 пъти за 1 седмица и после пълен застой за поне 2 месеца. Казва ми харесвам те просто не искам да си омръзнем и такива глупости, поне за мен това е пълна глупост, отрича да има проблем! Излиза си с извинението, че свършва прекалено бързо и просто няма смисъл, защото няма да ми е хареса ... Един вид Ако няма да е всичко, по-добре да бъде -Нищо... През цялата бременност 9м. до сега (станаха 11) не сме правили абсолютно нищичко... И да, сигурна съм, че си няма любовница, не гледа порно, дори не излиза без мен, затова и съм сигурна, че не си "търси щастието" извън дома ни.. . Какво да правя?

Здравейте,

От това, което сте написала оставам с впечатлението, че има разминаване не само в дефиницията за секс, която двамата имате, но и в желанието и нивото на това желание. Някои въпроси, които бихте могли да си зададете, за да изясните тези неша са: Как Вие дефинирате секса? А той? Трябва ли да включва пенетрация? А оргазъм? До колкото разбирам той предпочита да правите други неща като орален секс  - което е ок, но лишава ли Ви това от Вашите нужди? На Вас какво Ви харесва? Какво Ви възбужда и какъв контекст Ви кара да мислите за секс? А него
? Може би Вие имате нужда от пенетрация и ако това е Вашата нужда е добре да се разберете за компромисен вариант, в който и той и Вие да получавате това, което Ви харесва.

В същото време той се притеснява че свършва бързо от този вид стимулация. Ако това е така - не прибягвайте до нея веднага. Дайте си време за игра, за целувки и дуги тип стимулация (било то с ръце, играчка каквото и да било) и то такива, които са съсредоточени върху Вас и Вашето тяло. Под време нямам предвид 5минути, а поне 20-30минути. Дори ако и двамата имате желание за това - правете секс без пенетрация.

И последно - говорете за фантазии и секс, който искате да правите. Възможно е да има големи разминавания, но и доста общи неща, които все още не сте разучили.

Като заключение бих обобщила, че са три насоките, в които Ви съветвам да тръгнете: А. Разширете понятието за секс и излезте извън схващането за пенетрация, като видите и на Вас какво Ви харесва Б. Забавете темпото и вкарайте повече “предварителна” игра в сексуалните си отношения, където той да обръща повече внимание на Вас. Отложете пенетрацията по време на секс, колкото е възможно повече - т.е. разчитайте повече на “предварителна: игра, от колкото на пенетрация. C. Говорете за това какъв секс се харесва на Вас и на него за какво фантазирате, какво Ви възбужда.

Поздрави,
Ванина
Виж целия пост
# 54
Здр имам проблем със секса половият ми акт трае една минута не повече дали първи втори се души една минута не повече
Виж целия пост
# 55
Цитат
Здравейте, г-жо Цонева!
С приятеля ми сме заедно вече повече от 3 години, като още от началото на връзката ни живеем заедно. Разбираме се прекрасно, имаме си доверие, но има един голям проблем още в началото на нашите взаимоотношения и това е секса. Още в началото той имаше проблем с ерекцията, като проблемът беше чисто психологически и много трудно го решихме (преди това той е имал здравословен проблем и разбирам, че това му е създало някакъв комплекс). Минаха г/д 2 години докато оправим проблема с ерекцията. Разбирате, че за това време нямаше как да се опознаем особено сексуално и да ни е хубаво, идеята беше нещо да се получи и той да може да свикне с това и за напред вече като се получават нещата да се опознаем и подобрим качеството на секса. С много усилия и търпение мисля, че вече нямаме този проблем, но аз просто не се чувствам добре от нашите сексуални взаимоотношения. В началото имах желание почти всеки ден да го правим, но тогава той имаше проблемите с ерекцията, притесняваше се и беше много трудно и разбира се не особено удовлетворяващо. С времето това желание спадаше като в момента клони към 0. Отделно през това време досега много често ми се налагаше да лекувам някакви ваг. инфекции, което налагаше въздърждание около 1-2 сед и така постепенно от 2-3 пъти в седмицата някакви опити или нещо наистина хубаво, което да се получи, вече правим на 2 месеца веднъж - а сме млади хора на 25 години. В момента той има желание, просто в мен нещо се пречупи, не мога да се отпусна, не знам вече какво искам. Той няма опит в леглото въобще, като сме пробвали да ме задоволява по някакъв начин с пръсти, триене или нищо не става или се претривам и ме боли или не е нещо уау. Виждам, че се опитва и има желание, просто не се получава и не знам какво да правя.

Здравейте,

Първо бих искала да поздравя и двама Ви за желанието и усилията, които сте положили за справяне с еректилната му дисфункция. И да спомена, че е нормално след подобен процес да има у Вас някакъв дискомфорт или неспособност за отпускане. На първо време е добре да си дадете време, да разберете че е нормално да имате нужда от пространство и може би дори почивка от секса - той дълго време е бил свързан с усилия и напрежение.

Когато сте готова, препоръчвам да експериментирате и да видите какво Ви харесва. Сама казахте, че вече не знаете или не сте сигурна и това е напълно нормално, предвид процесът през който сте минала. Така че нежно и постепенно бихте могла да започнете да се преоткривате, да експериментирате и да намерите отново какво Ви носи удоволствие. Може да е нещо съвсем различно от преди и това е ок. Мастурбирайте и опитвайте сама, но когато имате желание включете и него.

Казвате, че той няма толкова сескуален опит - ще трябва да приемете, че във Вашите сексуални отношения в момента Вие ще сте тази, която да напътства, да води и да дава обратна връзка (като разбира се насърчавате и него да го прави). И за това е добре да знаете какво и как Ви харесва. Опитайте секс играчки, опитайте различни динамики, може би различни места за секс. Открийте Вашите желания и ги споделете с него. И го водете и напътствайте в това как да ги изпълни.

Приятно преоктирване!
Ванина
Виж целия пост
# 56
Цитат
Здравейте ,
Притеснявам се да задам въпроса си публично за това ви пиша лично съобщение. С мъжа ми преживяваме труден период свързан с инфертилитета. След няколко неуспешни опита ин витро се чувствам сякаш скъсала връзка със собствената си женственост. Не изпитвам удоволствие от секса с партньора си и свързвам половия акт с болката от преживявата инвазивна процедура. Нямам никакво желание за секс. Има ли начин да си помогна в преодоляването на тези трудни моменти?

Здравейте,

Съжалявам за преживяното от Вас и се надявам да си давате време и пространство да се възстановите. Бързам да препоръчам да спрете всякакви опити за забременяване и дори секс с партньора. Опитайте се да намерите наслада в собственото Ви тяло, сам сама, задавайки собствени правила. Тялото Ви е минало през изключително травматично преживяване и има нужда да преоткрие удоволствието. Бавно и с малки стъпки започнете да му напомняте за това удоволствие. Дори не е необходимо да е сексуално - можете например наистина да се насладите на топлия душ, който си взимате сутрин/вечер - без да мислите за един милион неща, а наистина да усетите водата, кожата си, температурата. Или да движите тялото си по начини, по които то иска да се движи, без конкретна цел или сценарий. Или да се съблечете гола пред огледалото и да погледнете тялото си, да си припомните че това е Вашето тяло. Какво харесвате в него? Какво докосване Ви носи удоволствие? Ако имате желание за мастурбация - направете я по-дълга от обичайното, докосвайки различни части на тялото, дишайки дълбоко и хубаво. Пуснете музика и запалете свещи. Дайте си сама това, което в момента е невъзможно да получите от партньора.

Когато и ако се почувствате по-сигурна в собствения си капацитет да си давате удоволствие и ако имате желание може да се обърнете към партньора. Най-важното е да знаете, че това през което сте минала е трудно и тежко и е добре да сте търпелива със себе си и да си дадете времето, което Ви е необходимо.

Приятно преоткриване!
Виж целия пост
# 57
Здравейте,
Жена съм на 28г почти имам две деца. Първото е от друг баща. Със сегашния ми съпруг не правиме почти секс. Аз нямам никакво желание. Децата са на 5г и 3г, знам че не е нормално. Просто не ме привлича мъжа ми явно . Така си го обяснявам.. иначе като стигнем до момента ми е добре,искам го, но ми е трудно да стигнем до там. Той като цяло говори само за това, смисъл нямаме гушкане,прегръдки и тн. Ако иска нещо то е само секс.. иска ми се да не сме с такива отношения.. какво бих могла да направя . Говорих с него и му обясних, че начина му ме отблъсква . Но си в същото от негова страна.
Виж целия пост
# 58
Здравейте,
Жена съм на 28г почти имам две деца. Първото е от друг баща. Със сегашния ми съпруг не правиме почти секс. Аз нямам никакво желание. Децата са на 5г и 3г, знам че не е нормално. Просто не ме привлича мъжа ми явно . Така си го обяснявам.. иначе като стигнем до момента ми е добре,искам го, но ми е трудно да стигнем до там. Той като цяло говори само за това, смисъл нямаме гушкане,прегръдки и тн. Ако иска нещо то е само секс.. иска ми се да не сме с такива отношения.. какво бих могла да направя . Говорих с него и му обясних, че начина му ме отблъсква . Но си в същото от негова страна.

Здравейте, повечето хора имат отзивчиво желание, което е желание, което се появява чрез стимулация - било тя вербална, емоционална или физическа. В подобни случаи имаме нужда от флирт, прегръдки и целувки, време прекарано в дълги не-битови разговори и въобще внимание и желание, за да се почувстваме готови за секс. От това, което чета ми се струва, че и Вие, като 90% от хората имате подобно желание. При него, по-скоро изглежда, че желанието е спонтанно и той може лесно да се възбуди и да има желание за секс спонтанно.

Отделно от това - за Вас е важно да почувствате доверие, стабилност и сигурност в отношенията Ви и да се чувствате комфортно в тях.  За което е необходима точно тази близост и споделена интимност, тези докосвания, извън какъвто и да било сексуален контекст. Целувката сутринта, когато се разделяте и прегръдката, когато имате нужда от емоционална подкрепа. Това са основни неща за едни романтични отношения. И ми се струва, че във Вашите отношения те са недостатъчно или липсват.

Той или няма нужда от това, или не умее да го комуникира, което води до общо взето никаква близост докато не стане “време за секс”. Като той е готов да прави секс без кой знае каква предварителна стимулация. За него е важно да разбере, че това е невъзможно за Вас и не можете да включвате и изключвате сексуалното си желание с натискането на копче. Че близките Ви отношения извън сексуалния контекст са основополагащи, за да има дори възможност за подобни отношения в сексуален контекст.

Важно е да разберете, че опитвайки се да следвате неговия модел на желание при Вас ще се събира все повече дискомфорт и дори неприязън и сексът ще става все по-невъзможен. За това Ви съветвам да проведете откровен разговор с него и да му обясните, че имате нужда от близост не само преди и по време на секс. И че имате нужда от повече време, когато се стигне до секс, през което той да Ви отдели време, да Ви целува и прегръща, да Ви накара да се почувствате желана.
Виж целия пост
# 59
Здравейте,
Преди година родих (секцио с пълна упойка) и след това вече не мога да достигна до вагинален оргазъм. Никога преди това не съм имала проблеми в тази област. Бях на преглед при двама акушер-гинеколози, които потвърждават, че физически съм напълно здрава. Имам желание, не страдам от липса на овлажняване, но по време на самият акт вече не усещам нищо. Мога да получа оргазъм само при стимулация на клитора. Съпругът ми много се старае, нямаме задръжки и не страдам от комплекси относно тялото си.
Има ли шанс да си върна усещането? Възможно ли е да съм получила някакво увреждане от раждането?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия