За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 90

  • 16 350
  • 756
# 750
Уф още утре ще запазя час на ортопед. Притисних се сега. Благодаря ви за отговорите.
Според мен го е страх да се пусне, а и аз не го стимулирам особено - да не кажа никак. Но пък си играе на пода доста. Ще отида да видя какво ще каже лекаря.
Виж целия пост
# 751
Най-добре е да е отидете на ортопед.Не е задължително да има проблем.
Моето проходи изведнъж на 1г и 1м.
Преди това понякога се пускаше за 1-2 стъпки.Започна да пълзи преди да навърши 7м,и малко след това започна да се изправя по мебелите и да се придвижва.С пълзенето беше фурия.Не сме я държали за ръка,за да върви.Просто я оставяхме да бъде самостоятелна.
Виж целия пост
# 752
Литъл харт, не се притеснявайте. Тези граници 12 до 18 са дадени условни. Има деца малко преди това или след това прохождат. То е ясно, че масата деца във форума ще са в границите, защото това е статистически очаквано.

А ортопедът допълнително ще Ви успокои и насърчи, как да продължите. Може пък да посъветва малко стимулиране. Ще видите, как е Heart Eyes
Виж целия пост
# 753
Аз искам друго да ви питам. Случвало ли се е, децата ви да се плашат от друго дете? Преди няколко месеца, може би два, дъщеря ми играеха на криеница с племенника ми, който е на 5г. Веднъж големия изскочи рязко и ведях, че моята се стресна. От тогава много я е страх от него. И той малко нарочно сякаш взе да го прави, закача се с нея, гонят се понякога, деца са. Моята хем иска да си играят, хим я е страх. Само като го види бяга в един ъгъл, започва да трепери, стиска юмруци и рита с краченца. Интересното е, че се смее в същото време. Когато аз или баща и отворим или затворим вратата мисли, че братовчед и идва, защото той влиза доста шумно, пак започва да прави същото.
Виж целия пост
# 754
Опитайте наистина да го стимулирате да ходи, моя проходи след годинката именно защото беше хитрец и знаеше, че посочи ли с пръст целта си му се угажда веднага. Ако е залитнал и се е стреснал може и затова да не бърза. Всъщност първо направи една-две крачки и после почна да пълзи, беше мързелче сладко 😊
Да, случва се да се стреснат от други дете, при нас са 4 деца с минимална разлика, едното е по-едричко и много гръмогласно, та редовно стряскаше останалите преди. Е, свикнаха му и вече не им пука. Опитайте когато са заедно да хванете вашето дете и да обясните "виж, това е игра, няма нищо страшно, мама е тук"
Виж целия пост
# 755
Ммм пък около нас няма такива големи деца 🙄евентуално по площадките ...но тя си ходи свободно,оглежда им колелата.Никой с нея не се занимава, там от децата те са си с компанийка -отборче 😃.Момиченца са ми казвали че е много сладка но до там 😃
Виж целия пост
# 756
Нова тема
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия