Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отдаване и наемане на имоти - какво се случва реално? - Тема 23

  • 32 264
  • 727
# 15
Добре е в тези сметки да фигурира и възрастта на купувача.
Има голяма разлика на 25,35,45 или над 50 години е, при купуване с кредит.
Виж целия пост
# 16
Да това е много важно.
Скоро четох как в сащ милениълите са адски ощетени. Оказва се че за всяка генерация в сащ има срив на икономическия цикъл, който ощетява дъртото поколение и позволява на младото поколение да си купи дом и да започне да инвестира. Но сега, с това отлагане на down turn’a старото поколение е адски богато, защото дома му е с огромна стойност и имат инвестирани много пари в акции, докато мишениълите вече стават на пи 30-40 години и много от тях не могат да си позволят дом и нямат никакви инвестиции, защото още се издигат по корпоративната стълбица и изплащат студентски заеми. Декем положението им е много зле. И да стане още по-зле, баш като са си изплатили студентските заеми, Байдън опрощава много такива. Говори се ме ще им даде по 15к за вноска на дом, но пък това ще направи имотите още по-скъпи. Изобщо, 28-38 годишните в момента са много ощетени. А богатите им родители, все още са млади и трансфера на богатство между поколенията ще стане след 20 години.
Виж целия пост
# 17
Здравейте! Според вас има ли нещо нередно в тази обява или всичко си е ок? Питам от позицията на евентуален купувач!


 https://bazar.bg/obiava-30414482/1-stayni-v-tarnovo-bez-komision … sp;    
Виж целия пост
# 18
Не знам юридически как се оформя подобен договор за стопанисване на имота. Със сигурност поне 10% ще се плаща на фирмата, ако не и повече.
А, колкото до имота, това си е една стая с тераска и в коридорчето кухненско боксче. Точно като за студенти на общежитие. Доколко може да е гарантиран дохода, а и колко висок ще е в случая, не знам....

За В.Търново като цена може и да е добре, трябва да се видят и други обяви. Тук е 19 хил. евро за 23 квадрата.
Виж целия пост
# 19
Малко скъпичко ми се вижда като за  Търново. Иначе локацията бива, ако предпочиташ да живееш в краен квартал като за тукашните стандарти.
Фейк ми изглежда обявата, предвид и продавача.
Виж целия пост
# 20
Много благодаря, че коментирахте. Аз така и така се оглеждам за имот, ако не за отдаване под наем, то поне да оставя нещо на децата... За първи път попадам на такава обява, обаче.  Знам къде е имота, защото съм учила в ВТУ, дотук всичко е наред. Сто пъти четох последната снимка и ситните букви - изглежда супер лесно - купуваш си едно имотче и за определен период (1 до10 год.) нямаш грижи за наем, наематели, събирания, поддръжка... То ако ставаше така лесно! Аз тепърва мисля, мое ли да отдам, чуждо ли да купя... и явно съм се настроила за доста главоболия занапред...
Виж целия пост
# 21
Играят го на предприемачи, за тебе риска за тях печалбата и след 10 години ти печелиш.
Виж целия пост
# 22
Играят го на предприемачи, за тебе риска за тях печалбата и след 10 години ти печелиш.

Благодаря за отговора! Горе-долу и аз така си го обяснявам. Та кой може да гарантира в дългосрочен план (10 години??? ) плащане на наем? Да не забравяме, че имота е много подходящ за студенти, ама студенти присъствено в момента няма!
Виж целия пост
# 23
Аз разсъждавам по следния начин: ако нещо не ми харесва дотолкова, че да влезна сама да живея в него, не бих го купила. Ако съм крупен рентиер и това ми е основна дейност естествено няма да има значение, но предполагам, че ти няма да купуваш амнайсе имота в живота си.
Виж целия пост
# 24
Едностаен в Търново според мен няма смисъл, освен ако си вложите парите против инфлация, иначе за печалба едва ли
Виж целия пост
# 25
След две години в София и плащане на една кръгла сума за наем, от 6 месеца съм си у дома в хубавия си апартамент и град и мога да кажа, че кризата ми се отрази добре. Работя си от къщи и се чувствам чудесно! Квартирата, която ползвахме я пуснаха по-евтино, след като 1 месец не намериха хора за нея.
Виж целия пост
# 26
Всеки си знае и си взима индивидуално решение, двустаен с паркомясто няма как да го дам под 700- 750 лв, ще го затворя празен да седи и по добри времена
Виж целия пост
# 27
Аз познавам едни такива, купиха 2 стаен с цел да се дава под наем, обзавеждаха го/довършваха го  около 2 години и сега от около 1,5 години седи празен, защото те искат повече от това което някой би дал.
Дори са взели кредит за него, не са някакви богаташи, ама да седи празен, щом така искат. Те нямало да го дадат и край, ами ако искат.

Поне 3 години за загубили, а колко още не се знае
Виж целия пост
# 28
Вложили са си парите хората, аз имам половин паркомясто да изплащам ще се оправя, другия вариант ми е да го пусна на пазара за продажба с 20% отгоре пак съм на печалба
Виж целия пост
# 29
Във Франция и в някои други страни има данък празен апартамент, който го увеличават често.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия