За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 32 480
  • 743
# 375
Здравейте момичета , имам едно въпросче , хляб с готово тесто за около колко време се пече и на какви градуси . Много благодаря 🙂
Виж целия пост
# 376
Някой може ли да предложи бърз десерт с маскарпоне, малини....нещо като тирамису в чаша?
Аз такова харесвам направено на мини-чизкейк в чаша. Най-отдолу натрошени бисквити поляти с малко разтопено масло. Отгоре маскапонето със захар на вкус и малко лимонов сок и настъргана кора. Малинките ги загрявам с малко захар в микровълновата и става сосче, поливам отгоре маскапонето. Накрая наредени цели малинки.

Другото което харесвам е направо крем, малините се намачкват заедно с маскапоне и захар в блендерче, може да се добавят малко смляни бадеми да стане по-плътно. Сипваш в чашка и отгоре настърган шоколад, може и някоя останала сурова малинка за украса. Ако не те мързи, може вместо настърган шоколад да разтопиш шоколада с малко масло да стане на сосче и така да полееш кремчето, много върви на вкус с малинките. Като спомена тирамису ме хвърли в размисъл дали може да се добави кафе на разтопения шоколад Thinking Май ще се пазарува днес Smile
Виж целия пост
# 377
Ето едно лимоново тирамису



И класическото, но с какао за щерката.

Виж целия пост
# 378
Благодаря за идеите. Предадох всички варианти.
Виж целия пост
# 379
Гурута Simple Smile, моля за предложение за нещо лесно и интересно с кокосово масло Simple Smile евентуално десерт/печено тестено или някакви бисквитки /Солети.... Идеята ми е да си изпразня буркана от маслото и да го префасонирам в бурканче за чай Simple Smile
Виж целия пост
# 380
Оригиналът на тези бисквитки е 50/50 кокосово и нормално масло. Страхотни са https://pep-4o.blogspot.com/2020/12/blog-post_23.html
Виж целия пост
# 381
Имам две питания, кулинарки...
Как се прави кисел чесън на туршия и за колко време става  готов?
И втория.. виждали ли сте във физически магазин тази тортиля?
    [/list]
    Виж целия пост
    # 382
    Тортилите съм ги виждала в СБА.
    Виж целия пост
    # 383
    Тортилите съм ги виждала в СБА.
    + 1!
    Виж целия пост
    # 384
    Скрит текст:
    Имам две питания, кулинарки...
    Как се прави кисел чесън на туршия и за колко време става  готов?
    ................................................................................

    https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_27.html


    https://ipeychev9.blogspot.com/2014/05/blog-post_11.html
    Виж целия пост
    # 385

    Колко време преди печене могат да се поправят пил крилца с тази подправка?
    Виж целия пост
    # 386
    Минута, две, час, ден.... колкото желаеш
    Виж целия пост
    # 387
    Благодаря и на момчетата.... i_peych,  оцет слагаш повече, а съотношението на солта запазваш ли? И още нещо... защо трябва да е охладена саламурата?
    Виж целия пост
    # 388
    Скрит текст:
    Благодаря и на момчетата.... i_peych,  оцет слагаш повече, а съотношението на солта запазваш ли? И още нещо... защо трябва да е охладена саламурата?

    Хубаво е саламурата да бъде охладена, заради аспирина. Оцетът е въпрос на вкус. В къщи обичаме по киселичко.
    Виж целия пост
    # 389
    А защо като съм правила кисел чесън и става син?
    Виж целия пост

    Започнете да пишете...

    Страница 1 от 1

    Общи условия