За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 137
  • 743
# 45
Скрит текст:
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_11.html
Виж целия пост
# 46
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?

Не е точно торта, но можеш да погледнеш:

Ягодов тарт

Разноцветно парфе
Виж целия пост
# 47
Благодаря,много сте отзивчиви!
Виж целия пост
# 48
Здравейте,някой може ли да ми препоръча торта с бял шоколад?
Също така може да ползваш белия шоколад вместо друг в шоколадови торти.
Виж целия пост
# 49
Еее, безсрамна работа! Той чак шоколада  е потекъл от разкош на снимката...
Кое му е чак "безсрамната работа" не разбрах. Да, наистина малко е омекнал, но докато се мотках да го снимам и той найстина омекна, тази торта се държи в хладилнки и след като не ти харесва можеш да прескочиш, няма никакъв проблем, не на всеки му харесва, там на цвят и вкус.....нали е така.
Виж целия пост
# 50
Еее, безсрамна работа! Той чак шоколада  е потекъл от разкош на снимката...
Кое му е чак "безсрамната работа" не разбрах. ...
Душа, на бъзик е.  Разбирай, че  е супер изкущаващо, особено така разтекъл се. Simple Smile
Виж целия пост
# 51
И аз мисля, че това е комплимент и висока оценка
Виж целия пост
# 52
Еее, безсрамна работа! Той чак шоколада  е потекъл от разкош на снимката...
Кое му е чак "безсрамната работа" не разбрах. ...
Душа, на бъзик е.  Разбирай, че  е супер изкущаващо, особено така разтекъл се. Simple Smile
И аз мисля, че това е комплимент и висока оценка
Ооооо, и да не се хареса това няма никакво значение, аз не се дразня, но беше лошо написано, а това че може на някой да не е по вкуса е съвсем разбираемо, то и аз съм си каприз и много неща изобщо не съм опитвала през живота си, и няма й  да ги опитам, така ще си умра и без тях, ама няма да съжалявам.
Виж целия пост
# 53
Марчева, наистина беше комплимент.
Просто рискове на виртуалното общуване.
Виж целия пост
# 54
Марчева, беше комплимент и няма как да бъде нещо друго на така изглеждащо парче! Толкова изкусително тъкмо... тръгнал да се разтапя шоколад, че спокойно можех да се давя от слюноотделяне! Извинявам се, че не съм се изразила правилно, от апетитното парче съм била замяна Simple Smile
Повечето снимки са доста повече от привлекателни и  вкусно изглеждащи, но на тази торта не се сдържах!!!
Виж целия пост
# 55
Спомен от детството ми са катмите на баба. Така и не сме записали рецептата, а баба я няма вече Sad
Искам да се пробвам, но тя ги правеше на сач. Аз нямам. И печка на дърва нямам. В тиган ще станат ли? Някой правил ли е и да даде рецепта. Майка ми казва, че само с вода ги е правила баба.
Виж целия пост
# 56
Марчева, беше комплимент и няма как да бъде нещо друго на така изглеждащо парче! Толкова изкусително тъкмо... тръгнал да се разтапя шоколад, че спокойно можех да се давя от слюноотделяне! Извинявам се, че не съм се изразила правилно, от апетитното парче съм била замяна Simple Smile
Повечето снимки са доста повече от привлекателни и  вкусно изглеждащи, но на тази торта не се сдържах!!!
Не съм се засегнала, благодаря за отговора!  Но в интерес на истината изобщо не мисля, че някой може да ме засегне на тема кулинария, защото правя това,  което мога, там където не мога изобщо не си и помислям да подхвана рецепта. За мен кулинарията е начин на успокоение на нервите, когато съм раздразнена, това е вид терапия и ми действа много добре, освен това моите рецепти са крайно домакински и обикновени, нямам никакви претенции , че нещо мога да сътворя необикновено, напротив.  Това  че се опитвам да правя нещо, дали добро или не, може само мен да ме засегне, че не съм се справила, а и бъди убедена, че няма да го пусна, защото си е вид излагация, хем искам да си харесвам рецептите, хем пък да пусна нещо, за да излъжа някой, примерно с добри снимки,  не, при мен това не върви. Освен това всичко, което съм пуснала в блога си е лесно,  съвсем примитивна работа, така че как да се засягам, след като са толкова елементарни рецепти и всеки който има необходимост да завърти нещо  ще се справи.
Благодаря още веднъж!
Виж целия пост
# 57
Спомен от детството ми са катмите на баба. Така и не сме записали рецептата, а баба я няма вече Sad
Искам да се пробвам, но тя ги правеше на сач. Аз нямам. И печка на дърва нямам. В тиган ще станат ли? Някой правил ли е и да даде рецепта. Майка ми казва, че само с вода ги е правила баба.

Здравейте! Често правя палачинки, но аз използвам кисело мляко, яйца, хлебна сода, брашно и вода. Правя ги на сач на индукционен котлон. Преди да се сдобия със сач, ги правех на тиган с керамично покритие.
Виж целия пост
# 58
По мое мнение Катми и палачинки не са едно и също. Първите са с мая, а вторите са без набухвател или със сода/бакпулвер.
Виж целия пост
# 59
Купих си глава целина за супи,доста голяма е. Как и къде  да я съхранявам ?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия