За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 131
  • 743
# 60
Може и в хладилника, но аз си я нарязвам на кубчета и във фризера. По този начин си слагам пащърнак, корени магданоз.
Виж целия пост
# 61
Аз когато имам глава целина , я настъргвам/нарязвам на кубчета и слагам в пликче, във фризера. Често го правя и като микс с моркови и при нужда изваждам, отчупвам колкото ми е нужно и остатъка, пак във фризера.
Виж целия пост
# 62
Може и в хладилника, но аз си я нарязвам на кубчета и във фризера. По този начин си слагам пащърнак, корени магданоз.
Същата съм и аз, целина и пащърнак на кубчета за супи, даже са заедно смесени в пакета, че така или иначе слагам и от двете когато имам.
Виж целия пост
# 63
Спомен от детството ми са катмите на баба. Така и не сме записали рецептата, а баба я няма вече Sad
Искам да се пробвам, но тя ги правеше на сач. Аз нямам. И печка на дърва нямам. В тиган ще станат ли? Някой правил ли е и да даде рецепта. Майка ми казва, че само с вода ги е правила баба.

Преди няколко дни правих по рецептата на Пепчо. Станаха чудни. Нямам сач и ги правих на котлона, в керамичен тиган с по-дебело дъно.
Виж целия пост
# 64
Може и в хладилника, но аз си я нарязвам на кубчета и във фризера. По този начин си слагам пащърнак, корени магданоз.
Същата съм и аз, целина и пащърнак на кубчета за супи, даже са заедно смесени в пакета, че така или иначе слагам и от двете когато имам.
............и да ти кажа не само гореизброеното, а и селъри, моркови, винаги имам смес от нарязани на дребни кубчета зелена и червена чушка , патладжан, тиквичка и всякакви корени за супа,  + копър и магданоз,  само ги почиствам и нарязвам на големи парчета и замразявам. Така ако закъсам за нещо вадя и слагам към каквото ми трябва.
Виж целия пост
# 65
Удобно си е, просто за моркови няма смисъл да замразявам защото купувам пресни постоянно. Пакърнак и целина са ми най-добре, като добавка към супите, а другите неща са си отделно. Копър също замразявам,магданоз имам свеж целогодишно в саксии. Малък фризер с чекмеджета, гледам да не го пълня с неща дето не е нужно да са там...
Виж целия пост
# 66
Спомен от детството ми са катмите на баба. Така и не сме записали рецептата, а баба я няма вече Sad
Искам да се пробвам, но тя ги правеше на сач. Аз нямам. И печка на дърва нямам. В тиган ще станат ли? Някой правил ли е и да даде рецепта. Майка ми казва, че само с вода ги е правила баба.

Преди няколко дни правих по рецептата на Пепчо. Станаха чудни. Нямам сач и ги правих на котлона, в керамичен тиган с по-дебело дъно.
Тази ще пробвам защото е само с вода. Благодаря.
Да, палачинки и катми се различават.
Виж целия пост
# 67
Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.
Виж целия пост
# 68
Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.
Най-лесно еда порцираш филето, да мариноваш - зехтин, сол, черен пипер, риган и лимонова кора, може и малко лимонов сок. И после да изпечеш на тиган.
Иначе, ако ти се стои до печката:
https://albisrecipebook.blogspot.com/2018/05/blog-post_28.html
Виж целия пост
# 69
Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.

Пилешки гърди по бретонски
Виж целия пост
# 70
Скрит текст:
Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/09/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_7.html
Виж целия пост
# 71
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.
Виж целия пост
# 72
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.
Наистина е най-лесен , ако решиш да го правиш по тази рецепта спази всички условия на приготвяне
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_221.html
Скрит текст:
Виж целия пост
# 73
Не мога да разбера къде бъркам с крем карамела-пека го на 150 градуса над час на водна баня и става на все по-безобразни шупли?Имате ли наистина изпитана рецепта,че вече много ме депресира да не мога да го направя гладък уж се води лесен десерт.

Ани, намали още температурата, различни са печките. В моята фурна на 150 град също прави шуплички, пека го на 130 или леко над тях без водна баня, направо в тавата, по най-обикновена рецепта, става си на стъкълце, показвала съм снимки. Друг въпрос е, че аз го предпочитам с шупличките, защото влиза в тях сиропче от карамела и ми е по-вкусно, та хич не се вторачвам много-много. Е, като е за гости, старая се! Simple Smile
Виж целия пост
# 74
Важно е водата да не завира по време на печенето на крем карамела.  
Иначе и у нас го харесваме с шуплите. Simple Smile

Предложете моля интересна рецепта с пилешко филе. Ама да не е много връткава.
Джинджифил и чесън ако имаш или си набавиш, соев сос и някакви нудли/ или паста в краен случай... азиатско - https://morrennaa.blogspot.com/2020/01/blog-post_61.html
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия