Глазури, марципан, покрития за торти, фондан, фигурки за торти 2

  • 119 770
  • 339
# 225
Въпрос за къщичките и за украсата на сладки...
Може ли да слепя къщичките и да украсявам меденки и всякакви сладки с готов фондан?
Виж целия пост
# 226
Здравейте!
Тези дни се бях заровила в коледните теми и не съм се отчитала тук. Ама верно както предлага Наталина, защо не се обединят всички в една обща за Коледа 2006, та да става по-лесно и бързо. Аз все още съм в чуденка какво точно да спретна, та в тая връзка мили дами моля ви показвайте сладките си красоти на нас дето сега се учим да творим такива нещица, че да черпим идеи   bouquet
Зори благодаря ти за линка, на мен тоя пош ми изглежда доста добре, само незнам в действителност дали ще е добър.  newsm78 Пък и цената я бива, макар че аз реално не мога да преценя, че незнам колко вървят подобен род пошове. Ти смяташ ли да си ко купиш? Аз още се чудя, ама с тия кесийки и на мен не ми се захваща пак, та сигурно ще си поръчам.
...
korneliia_h имам малък въпрос:Ти ли прави малките цветенца?И ако си ти как ги направи по шаблон ли,че много еднакви изглеждат и са много сладки  Peace
Цвети, ами аз ги правих цветенцата. Имам едни малко метални формички и основната форма е от тях докарана (контурите). Само че за да станат по-реални направих следното. Взех един химикал и му махнах тръбичката. После с писеца (там където липсва вече тръбичката ) направих дупчиците в средата на цветенцата и пак с химикала ,но леко под наклон понатиснах леко на всяко листче на цветенцата. Нямах много време да си играя, защото фондана ми съхнеше страшно бързо и трябваше да действам скорострелно. Но и на мен така също ми допаднаха въпреки всичко. Иначе взместо химикал може нещо друго да ти дойде наум да ползваш, аз това се сетих в първия момент и това използвах.
Спорна работа ви желая по подготовката за коледните сладости. 
Виж целия пост
# 227
Имам питанка, не можах да намеря, че търсачката пак я мързи да работи  Mr. Green, та как да оцветя в черно глазура? Имам червено, зелено, синьо, жълто и оранжево.
Виж целия пост
# 228
На сладкарската борса има черна боя
Виж целия пост
# 229
Имам питанка, не можах да намеря, че търсачката пак я мързи да работи  Mr. Green, та как да оцветя в черно глазура? Имам червено, зелено, синьо, жълто и оранжево.

За да си направиш черно, смеси малко от червеното и зеленото, за да получиш кафяво. Обикновено става тъмнокафяво, зависи какви са ти изходните нюанси. След това започни постепенно да прибавяш синьо, стига то да е тъмничко, разбира се.

Мимито, нямам идея. Май не.
Виж целия пост
# 230

Отчитам си няколко грешки -

2, Разточвах фондана с нишесте и пудра захар, но стана много сладък на вкус. Извод: Фонданът трябва да се разточва и размесва само  с нишесте!

Абонирам се за темата.
Искам да попитам. ПОнеже в момента е 3:15 и чета цяла вечер, съвсем се обърках. Едни пишят, че не им се е получил фонданта, понеже расточвали с нишесте и изсъхнал бързо и започнал да се чупи, а  други съветват да се разточва САМО с нишесте. Тук обаче мнението е друго.
Моля, ще заспя на бюрото вече. Кажете кое и как?
Никога не съм правила фондант. С готов ме е страх да работя ( не ми се работи бързо  Embarassed)
Реших да пробвам този на Наталия:
Фондан

1 с.л. желатин
1 с.л. олио
2 с.л. твърд маргарин
1 килограм пудра захар
100 мл глюкоза

Отзиви? някой правил ли го е?
Е, с нишесте или пудра захар да разточвам?

Тази глюкоза е течна нали? А може ли от аптеката да се купи? Нали продават там, ама имало разлика в процента разтвор. Иначе на щандовете за диабетици ли я има в супермаркетите?

И последно що е то " cream fo tartar" ( не съм убедена дали така се пише обаче). Видях го в рецептите за фигурките.

Кажете моля. Много съм мераклийка. Аз докато не направя нещо няма сън Simple Smile
Виж целия пост
# 231
Мамице, тъй като аз съм най-ранобудна, ще отговоря на тези от въпросите ти на които мога.

Гушанка и още няколко момичета имат купен готов фондан(но такъв за стопяване и поливане). За да стане по-податлив на точене и за фигурки е необходимо да го омесят с пудра захар и/или нишесте.

Другите момичета обаче са правили фондан сами и са установили, че по-голямото количество нишесте в правената рецепта, не е чак толкова добре.

За гликозата(глюкозатa? - някой писа каква е разликата) - би трябвало в БГ да я има в магазини за здравословна храна, супермаркети, дори едно време съм я купувала от зеленчуков магазин.

"Cream fo tartar" е винена киселина или лимонтозу(ако още го правят с нея) - това дето се използва при боядисването на яйцата за да станат на кристали. И в аптеката ще намериш!

Ами това е  - не му мисли много, ами пробвай - пък като не стане... ще пробваш пак!

Успех и дано още някой да се включи със съвет!   bouquet
Виж целия пост
# 232
Наталина е била доста изчерпателна та няма много за допьлване.аз сьм го правила без глюкоза,защото още не мога да намеря.Важен е и натрупания опит и натрупания неуспех дори.Така,че захващай се.Само те сьветвам да неправиш цяла доза,че става много.

Вчера имах рожден ден и направих торта с русалка http://www.snimka.bg/profile.php?edit_photo&photo_id=1634956
Виж целия пост
# 233
Bambinkamalinka, Честит рожден ден на патерица! Бъди здрава, весела и щастлива, а другите неща ще си дойдат сами! И продължавай да ни радваш с красивите си творения!

Тортата е както винаги много идейна, красива и със сигурност вкусна! Браво!  bouquet
Виж целия пост
# 234
Наталина е била доста изчерпателна та няма много за допьлване.аз сьм го правила без глюкоза,защото още не мога да намеря./url]
Още е дно питане.
А глюкоза от атеката може ли? Имало различен % глюкоза. Малкия като беше болен и аз купих 1 банка. Тогава аптекарката пита какъв %. ИЛи тази за готвене е друга?
Виж целия пост
# 235
Bambinkamalinka,честит рожден ден и от мен!   newsm59
Тортата е много хубава.Какъв крем си използвала,с какво направи опашката на русалката?
Виж целия пост
# 236
Bambinkamalinka,  честито на патерици, много красива торта си си подарила.
Mamica, глюкозата не е като тази от аптеките. За захарния фондант си купи глюкоза от магазина (от шанда с диетични храни) в бурканче е, на вид изглежда като мед.
Виж целия пост
# 237
Мамице, тази за която говорим е с консистенцията на мед. То си е чист гъст захарен сироп май, ама не знам защо му казват така! Със сигурност това за което говориш ти не е същото!

ПС. Ако се притесняваш дали ще намериш или нещо подобно, защо не пробваш покритието от Marshmallows - за него има най-добри отзиви за сега! newsm78
Виж целия пост
# 238
natalyna , би ли ми дала линк към рецептата на меденките от аватара ти ( Изглеждат разкошно! Браво! Heart Eyes), че нямам време да преровя целия готварски форум.  ( Рядко влизам тук. Blush) Как си постигнала белия цвят ?(Белтък ли е това? newsm78)

Виж целия пост
# 239
Amarena, рецептата я има в някоя от старите коледни теми, но нямам време сега да търся, та ти давам този линк, където съм ги публикувала също: http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php?topic=803.msg7826#msg7826

Там е рецептата за глазурата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия