Азиатска кухня

  • 56 745
  • 730
# 45
Според мен основното е да има къде да се сложи този уок - имам предвид, директен огън от газов котлон или газов грил, иначе няма да имаме високата Т, която е типична за това приготвяне на храната. Говоря за "истинските" уокове (нз как да ги нарека иначе Simple Smile ), които отдолу са полукръгли, диаметърът е примерно 10см, понякога дори не застават на равно заради закръглението и трябва да ги обгърнат пламъците, за да се загреят стените, а не за дълбоките, леко закръглени отстрани тигани, които често наричат уок в описанията.

 За мен лично, това беше причината дълго време да не си купувам уок - нямаше къде да го ползвам. Вече имам и в даден момент планирам да си купя, затова и ви следя. Simple Smile
Виж целия пост
# 46
Спагети със зеленчуци- бързо, лесно ,вкусно YumWink


chrissy наистина за уок трябва да готвиш на газ ,иначе не се получава
Виж целия пост
# 47
Не готвя много често азиатско, но преди някой и друг месец бях взела еноки за проба (не срещам често). Приготвих ги по относително класически начин (т.е. по европейския класически начин, а не по азиатския класически - в темпура) - в бекон. Иначе продуктът, мисля, е типично японски.



Дани, да, слушала съм готвачи, че високата Т е решаваща за уока.
Виж целия пост
# 48
Да не обезкуражаваме начинаещите , и без уок става и не само готвене на газ.  WinkСтига да се поддържа висока Т. Аз по някога  ползвам и обикновен тиган и пак се получава. Аз готвя и по класическия  начин и понякога импровизирам.
Виж целия пост
# 49
Вчера имаше оризови спагети със зеленчуци

Днес има пуешки кюфтенца със сос

и карфиол с медено-чеснов сос
Виж целия пост
# 50
Салата от мариновани тиквички по корейски


Картофи по корейски


Хе с риба и моркови
Виж целия пост
# 51
Някой би ли споделил как се овкусяват калмари за салата? Мариноване, сосове ?
Виж целия пост
# 52
IvanGeorgiew
https://www.youtube.com/watch?v=gaI-YRTjagg
Цитат
i_peychвт, 01 юни 2021, 17:06
Картофи по корейски
 
би ли споделил рецепта, моля
Виж целия пост
# 53
Danifin1 от къде купувате оризови спагети?
Виж целия пост
# 54
-spam303- Не зная да ли ще ти помогна, тук в Англия купувам тези
Предполагам има нещо подобно и в България в азиатските магазини
Сетих се ,че имаше подобни в китайски магазин  в пресечка на Пиротска.
Виж целия пост
# 55
Във Фантастико има на Exotic Food Thailand тези https://www.ebag.bg/spageti-exotic-food-orizovi-250-g/5039, както и тънките Vermicelli, но никак не ми допадат. Най-ми харесват тънките оризови на Лидл от азиатската седмица.
Виж целия пост
# 56
И в кауфланд имаше нудълс при соевите сосове в един син пакет.
Единственото което не ми допада на тези спагети е че много трудно се разделят ако искаш да готвиш половината.
Виж целия пост
# 57
Тази вечер ще се глезим със суши.

Пробвах и един лесен начин за суши на топки. Получи се много добре . Точно като бързо, лесно и вкусно.
И една корейска салата с патладжан.
Виж целия пост
# 58
Може ли рецептата за карфиола в медно-чеснов сов? Панира ли се?
Виж целия пост
# 59
Може ли рецептата за карфиола в медно-чеснов сов? Панира ли се?
Заповядай , да, панира се https://www.flavourstreat.com/honey-garlic-cauliflower/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия