Азиатска кухня

  • 57 964
  • 730
# 660
Залепват, когато много престоят във водата, омазняването няма да помогне. Слагам по до 3-4 кори и то не в топла вода, навивам вече бързо и всичко ми е предварително нарязано. Ако мислиш, че си по-бавна първите пъти, слагай по 2-3 кори. Започвам от най-долната и най-напоена с вода кора. Навивам на дървена дъска (понеже вече има и пластмасови), така залепва по-малко.
Виж целия пост
# 661
Аз ги (оризовите кори) кисна в хладка или дори студена вода и само толкова, че да могат да се навиват.
Много пъти съм ги правила, няма проблем с лепнене.  Не съм ги пържила.  Плънката ми е предварително готова - нарязани заленчуци и плодове, месо, майонеза, сусам - завивам бързичко по една кора и поставам на дъска с края надолу да залепне и тогава нарязвам на хапки - като суши. Simple Smile
Виж целия пост
# 662
Благодаря на всички за напътствията Hug Днес ви черпя с тайвански палачинки с яйца, дан бинг (гледах клипчета и се вдъхнових). Правих лесния вариянт с рядко тесто и бъркани яйца. Определено е по-добре с хрупкавите яйца, обаче няма как да ги докарам. Следващия път мисля да ги направя с твърдо тесто като лавашче и повече неща в плънката, тези излязоха скучновати, имат нужда от повече сосче, което в случая пропуснах, но ще имам предвид за следващия път.
Виж целия пост
# 663

салата с уасаби дресинг и сьомга по азиатски в бао питки

обяд аламинут

бърз обяд- рамен и зеленчуци в азиатски сос

корейско сашими - Yeoneojang

пиле по корески ,японски Kakiage  зеленчуци и зеленчуци в темпура, уасаби майонеза и сос за темпура зеленчуци
Виж целия пост
# 664
Мерси, Дани, сега погледнах опаковката пише тайландски рулца, но мислех че ще станат, защото нали все пак оризовите нудли стават хрупкави при пържене, но явно няма общо 😁

Още един въпрос, тези оризовите като ги навих (преди да ми хрумне да ги пържа)  много се залепват едно с друго и с чинията, има ли някакви тънкости за да не залепват така или е нормално? Аз намазах чинията с малко олио, но не ми се ще да ги омаслявам самите рулца. Чудя се дали трябва да се киснат по-малко само колкото да може да се навият, аз на медузи ги направих Thinking
Тези кори са подходящи само за пресния вариант на рулцата по мое мнение. За пържения вид даже формата е по-различна. Иначе тези малко се мокрят с вода колкото да се поотпуснат и да могат да се навият, но отпуснат ли се съвсем трябва вече да са навити защото залепват и нямат отлепяне та трябва да си - бързи, смели, сръчни.
Ще видя иначе и аз да се похваля с нещо скоро тука.
Виж целия пост
# 665
Един бърз рамен от онзи ден, по случай новата учебна година на щерката и любимото ми зеленчуково къри:


Виж целия пост
# 666
Един бърз рамен от онзи ден, по случай новата учебна година на щерката и любимото ми зеленчуково къри:



Аз да помоля за рецепта ако може.Scream
Виж целия пост
# 667
Аз да помоля за рецепта ако може.Scream
Може, ама за кое от двете? Wink
Виж целия пост
# 668
Аз да помоля за рецепта ако може.Scream
Може, ама за кое от двете? Wink
Което ви се откъсне от сърцето.
Виж целия пост
# 669
Цитат
Което ви се откъсне от сърцето.
Моля да се спазва добрият тон в темата
Виж целия пост
# 670
Което ви се откъсне от сърцето.
Няма проблем и за двете:
- рецептата за кърито е тук (като може да импровизирате със зеленчуците): https://marmottesetchocolat.com/blog/2010/10/en-visite.html

- за рамена - този рамен беше почти "конфекция". Имах готов свински бульон, който използавх и само овкусих допълнително. Накиснах сушени гъби шиитаке да се хидратират за 2 часа в гореща вода, точно преди една служебна спявка (да живее хоум-офисът!), после ги нарязах, а останалата ароматизирана вода я запазих после за  бульона, за допълнително умами Wink . Преди служебната спявка извадих и замразен спанак да се отпусне на плота. Царевицата е от консерва. Преди вечеря притоплих бульона и му добавих 1 супена лъжица мисо. Сложих нудълите да се варят за времето, посочено на опаковката (за моите 5 минути). Метнах на грил-тигана два тънки резена свински гърди за по няколко минути на страна, докато се варят нудълите и се топли бульона. Накрая ми остана да го сглобя - разпределих нудълите в купите, сипах от бульона, подредих гъбите, размразения (и отцеден) спанак, нарязаното на ивички свинско и царевицата, поръсих с водорасли нори и ситно нарязан зелен лук.
Сега, не е като този от Tokyo Ramen Street, ама като за домашни извъняпонски условия биваше... и си го изядохме Joy
Виж целия пост
# 671
Цитат
Което ви се откъсне от сърцето.
Моля да се спазва добрият тон в темата
Извинявам се ако е прозвучало грубо - мисълта ми беше, че и двете изглеждат невероятно и ще се радвам да сподели, което и да е от тях.
Виж целия пост
# 672
Навършихме юбилейните 10год. и подкарахме 11тата година с кутия с обяд за у-ще. Simple Smile

Японско бенто. Wink

Виж целия пост
# 673
Бях забравила една кайма от пуйка и затова

Тан - тан нудели, беше ми свършил сос от черен боб и сложих сос от скариди и зелен лук

от същата кайма с моркови, бобови кълнове и зеле по корейски
Виж целия пост
# 674
Морена, честити юбилейни 10 години! Много щастие и късмет на юбилярката! Hug
Оякодон и мариновани патладжани по японски от този уикенд. И едни питки бао с пълнеж от кайма и зеле (ама без снимка).


Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия