Азиатска кухня

  • 55 661
  • 730
# 675
Преди много време, когато завършвах магистратурата си  в Германия, съвсем към приключването и , съвсем случайно,  открих едно невзрачно take away с един страхотен готвач от Виетнам. Много ме е яд ,че си тръгнах без да го попитам за рецептата за неговата сладко - кисела супа. Днес така ми се прияде  тази супа и се опитах да я възпроизведа, смятам че доста се доближих до неговата супа Yum

Сладко-кисела супа

и експресното Пат тай
Виж целия пост
# 676
Пилешко по тайландски
Виж целия пост
# 677
Бърза вечеря, която всъщност спретнах в работен ден. Хареса ми идеята за сервиране в ананас и останалото просто дойде от само себе си. 🍍🍍🍍
Този път вдъхновено от Азия и с много типично-азиатски съставки от местен азиатски магазин.

--------

Веган къри с плантейн (банан за готвене), ананас, морков, червена чушка, чили чушка, млада царевица и соеви кълнове, готвени в кокосово олио и после задушени в кокосово мляко.
Черен сусам и ориз басмати за сервиране.

Виж целия пост
# 678
Онзи ден в Корея беше празникът Чусок (есенният празник на жътвата), та по този случай днес бяхме на корейска кухня Wink
(А ако бях готвила японска кухня, щеше да е по случай празникът на есенното пълнолуние, Цукими, който е същия ден Joy)
Яденето е придружено от корейска оризова леко газирана напитка, makgeolli
И си сефтосах новите клечки за ядене Grinning
- dakjuk - оризова каша с пиле


- jajangmyeon - нудъли със сос от черен боб
Виж целия пост
# 679
Роце, като ми напомняш, и за мен са си празници техните, жалко само, че са едва по една седмица в годината... Само за толкова се отървавам от безкрайно дълги и обстоятелствени (предимно, но не само) корейски имейли.

А на вас да ви е сладко! 😃
Виж целия пост
# 680
Я, какви вкусутии показвате, да знаете ,че ще се самопоканя Laughing
У нас тези дни

рамен с пилешко

корейски палачинки със сладък пълнеж от канела и кафява захар
Виж целия пост
# 681
Дали бихте дали препоръка какви нудли мога да използвам за рамен? Имам предвид като марка и място за поръчка.
Виж целия пост
# 682
BgTatko2  Има няколко вида рамен нудели, всеки сам трябва да опита и да намери кои предпочита.
По- напред в темата сме споменавали места в София , както и онлайн магазини, от които може да се вземат.

Малко инфо за видовете рамен Гайд за различните видове рамен

Гайд за различните видове рамен
Гайд за различните видове рамен


Аз лично тази година ,докато си бях в София открих още едно магазинче за азиатска кухня.
Asian Store & Bangkok Street Food    може и да е спомената, не зная.
Ето част от тези ,които предпочитаме



Виж целия пост
# 683
Интересно инфо за рамен и гьоза тестото и специфичността им има и в тези два епизода на Дроб и чили:
https://www.drob-chili.com/32
https://www.drob-chili.com/47
Профанизма може да пропуснете 😅
Виж целия пост
# 684
Soba нудли има в азиатската седмица на Лидл.

Китайски пържени зеленчуци с едамаме нудли в кутията за у-ще на щерката.



Роца, благодаря за вниманието и пожеланието!
Виж целия пост
# 685
Дали бихте дали препоръка какви нудли мога да използвам за рамен? Имам предвид като марка и място за поръчка.
Традиционните нудли за рамен са обикновени от пшеничено брашно и трябва да има бульон към тях, затова най-лесно и вкусно ще си направиш рамен с онези малки правоъгълни пакетчета като това на последната картинка горе в поста на Данифин, те всъщност са точно за тази цел. Марките нямат значение, особено ако са нещо с йероглифи по тях.
Виж целия пост
# 686
Много ви благодаря за съветите, определено са ми от полза. Живот и здраве ако не запаля кухнята, ще се похваля какво съм сътворил.
Виж целия пост
# 687
Нудлите Choice ползвам често за бързо хапване. Simple Smile
Докато те се сварят, запържвам (по скоро пека на тигана) месо, зеленчук, нудлите и готово. Simple Smile
Виж целия пост
# 688
Виетнамска сладко кисела супа
Виж целия пост
# 689
Пейч страхотна супа и съм абсолютно сигурна ,че е изключително вкусна Yum
Пролетни рулца

 и как да си направим
набавяте  ето тези кори
Нарязване каквито зеленчуци желаете на жулиени. Аз нарязах по малко бяло и червено зеле, морков, ряпа,чушка, праз лук. Леко запържих всичко да омекнат , добавих малко соев сос и пържени яйца. Вие ако искате можете да добавите и месо например, тофу или каквото вие желаете.
Стъпка 1

стъпка 2
отделяте един белтък ,които ще ви служи за лепило
стъпка 3



намазвате края с белтък и окончателно навивате на руло
получава се ето това

Аз реших да ги направя по здравословни и ги пекох, като ги поставих във фаера предварително намазани от всякъде със сусамено олио, пекох на 200 градуса  -15 минути.



В продължение на дискусията за нуделите, ако попаднете на тези
купувайте смело, не са люти, а бульона е страхотен на вкус.
Ето и резултата сготвен. Нямах време за добавки Smiley

А съвсем случайно в един от магазините попаднах на тези новогодишни украшения за елха
Satisfied Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия