Азиатска кухня

  • 57 973
  • 730
# 645

нудели със сос от печен лук

виетнамски зеленчукови пролетни рулца

от зеленчуковия остатък едни зеленчукови палачинки

прияде ни се суши

рамен с кремообразен сос от фъстъчено масло

десертчета- еклери с различни кремчета и  китайска палачинка с пълнеж от орео

и да заредя яйца за рамен - два вида
Виж целия пост
# 646
... пълнеж от Орео, хмммм Grinning
Виж целия пост
# 647
и да заредя яйца за рамен - два вида
В какво се мариноват яйцата?Едното май е соев сос,а другото?
Виж целия пост
# 648
Натуся
Едната марината Ramen Eggs
Приготвяне на яйцата - в тенджера оставяш да заври вода,след което сипваш 1чл сол и 1чл оцет. Внимателно слагаш яйцата и намаляваш огъня, до съвсем леко да ври. Вариш точно 6 минути за леко рохък жълтък. След което веднага поставяш яйцата в купа с лед да престоят 10мин.Обелваш ги и ги  поставяш в марината.
 Другата е тази MARINATED EGGS
Виж целия пост
# 649
Дани, а забеляза ли, че под втората ти рецепта за яйца има и такава за мариновано авокадо!? Ох, на мама! Ще почака до понеделник, че утре тръгваме на къмпинг, но след това ще си изям пръстите!
https://seonkyounglongest.com/mayak-avocado
Виж целия пост
# 650
Laughing Знаех си аз, че Agent Provocateur веднага ще я забележи Smirk
Виж целия пост
# 651

японски омлет Omurice

рамен с фъстъчено масло и мариновани жълтъци
Виж целия пост
# 652
Здравейте, сдобих се с това:
https://www.amazon.com/Momoya-Kim-Chee-Base-190g/dp/B0012Z79X8

Какво мога да правя с него?
Виж целия пост
# 653
Здравейте, сдобих се с това:
https://www.amazon.com/Momoya-Kim-Chee-Base-190g/dp/B0012Z79X8

Какво мога да правя с него?
Класическо кимчи, или с краставица, или с лук, в сосове, маринати, в бульон можеш да го слагаш
Само внимавай, че е много Flowers Chili Flowers Chili Flowers Chili
Виж целия пост
# 654
Здравейте, сдобих се с това:
https://www.amazon.com/Momoya-Kim-Chee-Base-190g/dp/B0012Z79X8

Какво мога да правя с него?
Класическо кимчи, или с краставица, или с лук, в сосове, маринати, в бульон можеш да го слагаш
Само внимавай, че е много Flowers Chili Flowers Chili Flowers Chili

Благодаря, но все пак не разбирам в салата от краставици ли да го ползвам или мога да ги мариновам с него?

Опитах го, за мен е приемливо люто. Рядко готвя азиатски неща, мъжът ми е по традиционната кухня.
Виж целия пост
# 655
Правиш кимчи , но от краставици

примерна рецепта CUCUMBER KIMCHI   по същият начин и само от зелен лук
П.п всъщност тази подправка можеш да я ползваш както ти решиш не само за корейски ястия
Виж целия пост
# 656
Панирани пилешки хапки със сладко лютив сос


Виж целия пост
# 657
Майстори готвачи, моля дайте съвет за пролетни рулца. Правих едни с готови кори от брашно смес оризово и тапиока, корите са кръгли, бели, леко прозрачни и към 12см диаметър, според упътването само се топят във вода да омекнат и вътре се завива пресен зеленчук. Обаче аз исках да правя пържените пролетни рулца и след като ги завих такива омекнали ги пържих, обаче не станаха твърди хрупкави, леко по-твърди са само но не особено. Питането ми е дали въобще стават за пържене и да ги пържа по-дълго или да търся други специално дето се пържат? Исках рулцата да станат подобни на банички на вид Thinking
Виж целия пост
# 658
Eфибуш Tрябват ти кори за пролетни рулца  ,ето такива например те са подобни на тези за вонтон.
Аз ползвам тези рецепти Vietnamese Egg Rolls
Fried Spring Rolls
CHINESE SPRING ROLLS (春卷), DEEP-FRIED OR AIR-FRIED
Spring Rolls
Ако си използвала оризови, те са прозрачни, те няма да станат така както ти искаш, освен ако не ги потопиш в смес за темпура и след това да пържиш.
Ето ти две рецепти да си направиш сама кори за пролетни рулца Easy Spring Roll Wrapper Recipe
Homemade Spring Roll Wrappers | Spring Roll Sheets
Виж целия пост
# 659
Мерси, Дани, сега погледнах опаковката пише тайландски рулца, но мислех че ще станат, защото нали все пак оризовите нудли стават хрупкави при пържене, но явно няма общо 😁

Още един въпрос, тези оризовите като ги навих (преди да ми хрумне да ги пържа)  много се залепват едно с друго и с чинията, има ли някакви тънкости за да не залепват така или е нормално? Аз намазах чинията с малко олио, но не ми се ще да ги омаслявам самите рулца. Чудя се дали трябва да се киснат по-малко само колкото да може да се навият, аз на медузи ги направих Thinking
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия