За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 413
  • 751
# 720
Ползвала съм машина за хляб.
Виж целия пост
# 721
На мен ми е бухвал от едната страна . И във фурна също.
Има си фактори и фактори . Като и нагревател - но няма как да се напише , че само и единствено в нагревател е причината
Виж целия пост
# 722
Абсолютно може да бухне от едната страна само точно в машина. Ако знаете какви странни форми съм вадила със странни брашна....
Нагревател ме съмнява. В машината май е един, та или работи, или не. Може и да греша. За мен е от смеската.
Виж целия пост
# 723
Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Моля, бихте ли ми предложили някакъв изпробван плодов сладкиш, в който да ги вложа?
Прегледах библиотеката, но не видях нещо подходящо.
Благодаря!
Виж целия пост
# 724
Аз не съм кулинарка, камо ли разбирачка от местене на тесто, но поне от суровини и машини претендирам, че разбирам Simple Smile
Възможно е да не се хомогенизира перфектно сместа и съответно да се струпа определена съставка в определен участък, съответно така да бухне повече там и по малко другаде. Позицията на съставките една спрямо друга също е мн важна и ключова за целия процес.
Скрит текст:
преди 4 г имах оплакване от клиент, че в цяла партида меденки няма Канела.... Проучих въпроса и си беше вложена Канела в производството, т. Е. Така да се каже, обясних на клиента че вкуса е субективен и Канела има Simple Smile да, ама не, моя колежка получи оплакване от следващата партида, че били твърде богати на Канела и не ставали за ядене. Тогава ни стана ясно, че бъркане то нещо се е объркало
Скрит текст:
Виж целия пост
# 725
Аз имам такъв опит с хляб в хлебопекарната - хляб приличен на паве, с огромно балонче от едната страна. Маята беше стара т.е. извън срок на годност.
Виж целия пост
# 726
Някой има ли идея защо хлябът от хлебопекарната стана издут само в единия край и не е изпечен добре вътре 😒
За бухването от едната страна повече - може просто тестото да е останало при месенето повече около едната бъркалка, макар че уж не бива да става така. Ако консистенцията не е съвсем подходяща, стават и такива работи, макар че рядко е нещо фрапиращо чак. Или пък ако тестото е на долната граница на капацитета на машината, тогава няма как да се разпредели при омесването и втасването и си остава повече в едната страна. То тогава може и да не се омеси съвсем добре.
Под неизпечен добре какво се има предвид? Полусуров или просто глетав и не е бухнал правилно? Ако е второто, това също е от неправилна консистенция, явно трябва по-различно съотношение брашно/течност. Различно поемат течност дори различни партиди от една марка брашно понякога, ако е отворен нов пакет може това да е дало разликата.
Ако подозрението ми за твърде малко тесто е вярно, тогава отгоре не се изпича добре наистина. Горната страна се нагрява от отразената топлина от капака, а ако е много ниско хлебчето не стига до него както трябва и се пече предимно отдолу и отстрани.
Виж целия пост
# 727
Пуска се отново със същите съставки и същата програма и ако има пак проблем значи проблемът е в рецептата .
После пробвате с друга рецепта - ако пък стане - рецептата е .
Ако не - машината е .
Аз така процедирам .
Апропо и продуктите - промяна - все ще се намери причината.
Но така просто ние си гадаем
Виж целия пост
# 728
Благодаря за многото идеи, размисли и съвети. Ще се пробват всички. 🌷
Виж целия пост
# 729
Благодаря 😘
Ще видя утре какво ще сътворя😁
Щом блатът ми се получи,все ще я декорирам с нещо от наличните продукти.
Мерси за идеята за желатина и малините 👍
Тортата може и да е изядена вече, но да напиша.  Форумската спаначена торта е с крем от заквасена сметана. Чудесна е!

Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Моля, бихте ли ми предложили някакъв изпробван плодов сладкиш, в който да ги вложа?
Прегледах библиотеката, но не видях нещо подходящо.
Благодаря!

Няколко идеи:

https://bg-mam.ma/p/297129/8172707

https://bg-mam.ma/p/297129/19331289

https://www.bg-mamma.com/?topic=197652

https://bg-mam.ma/p/297129/22414562

https://bg-mam.ma/p/297129/25399895
Виж целия пост
# 730
Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Моля, бихте ли ми предложили някакъв изпробван плодов сладкиш, в който да ги вложа?
Прегледах библиотеката, но не видях нещо подходящо.
Благодаря!

Плодов пай Таня
https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D1%8F

Руло с праскови
http://buonafurcettaivana.blogspot.com/2014/06/blog-post_25.html

Постно тесто за сладък или солен пай
http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/11/blog-post.html
Виж целия пост
# 731
Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Моля, бихте ли ми предложили някакъв изпробван плодов сладкиш, в който да ги вложа?
Прегледах библиотеката, но не видях нещо подходящо.
Благодаря!

Кайсиево-бананов сладкиш

Ментов чиа пудинг с праскови

Диетични изварени мъфини с кайсии и чиа

Кайсиева закуска
Виж целия пост
# 732
Vanja77, doroty3, благодаря!
Харесват ми всички предложения, но ме заинтригува рулото и първо него ще пробвам, пък следващия път друго.
Виж целия пост
# 733
Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Не съм гледала другите предложения...
Предлагам галет  или пък да ги изпечеш и да са добавка към сметанов или друг чист сладолед е страхотно - горещи от фурната върху сладолед. Simple Smile
Виж целия пост
# 734
Здравейте.
Имам изостанали няколко праскови, кайсии и нектарини.
Моля, бихте ли ми предложили някакъв изпробван плодов сладкиш, в който да ги вложа?
Прегледах библиотеката, но не видях нещо подходящо.
Благодаря!
Този сладкиш е много бърз и лесен, правила съм го и с праскови, става с всякакви сравнително меки и ароматни плодове, та прасковите и нектарините биха му "стояли" добре също. Когато го правя с банани му слагам и една ванилия, за праскови и подобни по-скоро бих сложила лъжица ром или бренди. Мисля че и със сини сливи съм пробвала когато им е сезонът, пак се хареса.
Различен е от пай или стандартните кексове, става много интересен заради гриса, а и е лек понеже няма яйца.
https://www.bg-mamma.com/?topic=212306
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия